Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Trzeszczy podłokietnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie

czy jest jakiś patent na zniwelowanie trzszczenia oryginalnego podłokietnika? On się tak jakby trzęsie, trzeszczy za zamykaniu. Jak się go przyciśnie jest cicho.

Jest to bardzo irytujące i może jest jakieś lekarstwo

Opublikowano

cegła w środek, będzie dociśnięty, będzie cicho :grin:

Opublikowano

W trabancie masz ten podłokietnik ? Uzupełnij profil bo nikt nie wie czym jeździsz :facepalm:

Opublikowano

B5 2000 rok , miałem uzupełnione, cos się usunęło, zaraz poprawię. Cegła nie pomoże ;) chyba żeby leżała na podłokietniku bo to trezszczy zamykanie :)

Opublikowano

Ja u siebie podłożyłem takie kółka filcowe czarne samoprzylepne o małej srednicy - odpowiednia grubość tzn.2 lub 3 w jeden stosik i podłokietnik ciężko się zamyka ale już nie skrzypi i nie trzeszczy. Przykleiłem je w okolicę tylną koło zawiasu po obu stronach i z przodu dokładnie naprzeciwko tych gumek tez po obu stronach.

Opublikowano

dzięki za podpowiedź. Ja to wykombinowałem troszkę inaczej, pod te gumki w pokrywie założyłem takie podkładki ale one są z gumy. Wygląda jak na foto, wcale nie rzuca się w oczy i nic nie trzeszczy

20121013135751.th.jpg20121013135757.th.jpg

Opublikowano

Mi trzeszczy podłokietnik a do tego chyba zaczęły wszystkie plastiki w okolicach hamulca ręcznego. Wkurza to strasznie :kwasny:

Opublikowano
apropo podłokietnika i okolic w b5 mam pytanie za 100 punktów, nie wiecie do czego może służyć ta blaszka ? - 20121015_211231.jpg :kox:

a ona nie jest przy zaslepce gniazda diagnostycznego? zeby sie trzymalo...

Opublikowano

no to dokladnie ona, wlasnie jestem w aucie i zrobilem Ci fotke, wrzuce ja tu pozniej ;)

Opublikowano

to jest ta zaślepka

imag0644.jpg