Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skoda na wypasie czyli Octavia I 1.9TDi Laurin&Klement :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tym że ja wolę Octavię I w wypasie, z wiadomą historią,przebiegiem. serwisowaną w ASO i kupioną w polskim salonie niż A4 B5 w wypasie ze Szwajcarii/Niemiec/Francji itp od handlarzyny z przekręconym licznikiem lub wspawaną ćwiarą. Albo gdzie każdy element ma inny odcień. Trudno na naszym rynku o dobre B5 w dobrym wypasie z salonu w Polsce i od 1 właściciela. Nie wiem czy na dzień dzisiejszy znalazłbym B5 które nie jest sprowadzone i jest od 1 właściciela. Z polskiego salonu się jeszcze znajdzie, ale można je policzyć na palcach, a jaki jest ich stan to nie wiadomo.

Strasznie u nas dużo użytkowników bezwypadkowych B5 z przebiegami 200-250tys km. A prawda zazwyczaj jest taka, że do bezwypadkowego mu daleko, a auto kupił od handlarzyny z magicznym 180tys km

i tu sie z Toba całkowicie zgodzę

Opublikowano

a to co uważasz ze skoda czy inne auto jeżdzi po innych drogach i jemu nie krecą liczników czy nie ma stłuczek?? W papiery serwisowe w tych czasach nie ma co wierzyc, tak samo w serwis ASO - że niby najlepszy... bo sie grubo zdziwisz w pewnym momencie:wink: ja swojego kupiłem z salonu PL od pierwszego własiciela, ale prawie 6 lat temu to było! , teraz mało takich aut bo w końcu polift z końca produkcji ma 12lat:whistling:

Opublikowano
  • Autor

No widzisz Kowi87 Ty miałeś okazję i ja miałem. Ja w ASO nie wierzę, oni potrafią tylko ceny windować za usługi i ceny. Dlatego swojej Skody nie mam zamiaru serwisować w ASO, nawet gdyby mnie było stać. Przynajmniej wiem że żaden Henio/Józio do mojej Skodziny nie wlewał oleju 10W40 czy 15W40 :) , tylko cały czas od początku tylko myka na syntetyku, Castrolu, Mobilu, a teraz będzie na Motulu. Moja stłuczkę miała ale przynajmniej wiem, że nie zrobiono ją na handel. Bo nikt nie kupuję lampy ksenon za 3500zł w ASO do O1. Pewnie handlarzyna by wolał włożyć dwie zwykłe lampy..hehe lub szukałby jakieś używki jak najtaniej. Ma niedawno wymieniony dwumas i sprząglo. Więc jeżdżę spokojnie, że nie siądzie zaraz. Trudno wyłapać teraz dobre auto jeśli chodzi o B5 w dobrym wypasie. Moim następnym autem zapewne będzie jakieś A6 C5 w końca produkcji w wypasie, ale zobaczymy jak to będzie.

Zresztą zazwyczaj ludzie dobrych aut nie sprzedają, zapewne jest dużo aut co ktoś sobie kupił te kilkanaście lat temu w salonie i teraz np dał córce/synowi do tłuczenia bo on jeździ np A5 :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

maju kolego powiedz mi jedną rzecz... jak w tej skodzinie odkręca się korek od zbiorniczka na płyn wspomagania?

Opublikowano
  • Autor

Użyj kombinerek lub płaskiego wkrętaka, Odkręcamy pokrywę zbiornika wkrętakiem ułożonym poziomo. Spróbuj odkręcić za pomocą 5 złotówki też :P

Opublikowano

tez se wymyslili no nie

dzieki :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kufwa w wieku 24 lat jeździć skodą:facepalm::facepalm::facepalm:

przegrałeś życie typie

Opublikowano
kufwa w wieku 24 lat jeździć skodą:facepalm::facepalm::facepalm:

przegrałeś życie typie

Lepiej 18 letnim A4 ? :grin:

Opublikowano

lepiej:thumbup1:

Opublikowano
lepiej:thumbup1:

Dokładnie :hi:Skoda jak skoda ale właściciel :facepalm::facepalm:

Opublikowano

Brzydkie felgi, brzydka skoda, brzydki właściciel :dancing:

Opublikowano
:polew::polew::polew:
Opublikowano

Fajne auto dla emeryta albo działkowicza. :thumbup1:

U mojej babci na Ogrody Działkowe "Gwarek" juz wszyscy takimi przyjeżdżają. :grin:

Opublikowano
Brzydkie felgi, brzydka skoda, brzydki właściciel :dancing:

:polew::polew::polew::polew:

Opublikowano

umarłem :polew::polew::polew:

Opublikowano

Maju ale jeżdżą po tobie, i po twojej skodzie dasz się tak? a065.gif a065.gif

Opublikowano

Silnik 1.9TDI AHF 110Km z prawdziwym przebiegiem 237 tys km :) który od młodości jeździć tylko na Mobil 1 5w50 lub Castrol Edge 5W30 a teraz jeździ na Mobil Super 3000 XE 5W30 :0 Wiec jest w super stanie. ( Właściciel wyminiał co 10 tys km)

A ja słyszałem że wymiany były dokładnie co 9753,5km :whistling:

I to nie byle jaki olej, bo Castrol Edge prosto z reklamy Leszka Kuzaja (chodzą też słuchy że na butelkach były autografy i kolekcjonerski woreczek z pyłem z klocków rajdowej Imprezy - ale to nie potwierdzone info więc nie będę powtarzał bez sensu).

A hejterzy zawsze się znajdą, nie przejmuj się. Skoda na full wypasie, prawie nie jeżdżona, za pół darmo i ze stylowo wytartym wnętrzem to marzenie nie jednego.:hi:

Opublikowano
:grin:
Opublikowano

niedługo pewnie maju wystawi na sprzedaż.. tylko czemu tak drogo? :decayed:

Opublikowano

Silnik 1.9TDI AHF 110Km z prawdziwym przebiegiem 237 tys km :) który od młodości jeździć tylko na Mobil 1 5w50 lub Castrol Edge 5W30 a teraz jeździ na Mobil Super 3000 XE 5W30 :0 Wiec jest w super stanie. ( Właściciel wyminiał co 10 tys km)

A ja słyszałem że wymiany były dokładnie co 9753,5km :whistling:

I to nie byle jaki olej, bo Castrol Edge prosto z reklamy Leszka Kuzaja (chodzą też słuchy że na butelkach były autografy i kolekcjonerski woreczek z pyłem z klocków rajdowej Imprezy - ale to nie potwierdzone info więc nie będę powtarzał bez sensu).

A hejterzy zawsze się znajdą, nie przejmuj się. Skoda na full wypasie, prawie nie jeżdżona, za pół darmo i ze stylowo wytartym wnętrzem to marzenie nie jednego.:hi:

łoo kurfaa:polew:

wiadomo ostre auto dla ostrego typa:thumbup1: