Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

• 8E0998121B lewa strona
  • 8E0998122B prawa strona
Opublikowano

Pompki simensa do 2.0 tdi 170  BRD 

Jakie powinny miec końcówki numerów ? 

Pasują od innych silnikow np BMN od A3 ?

Mozna jakies wydajniejsze włożyć ? 

Edytowane przez julo23

Opublikowano
46 minut temu, Adam87 napisał:

• 8E0998121B lewa strona
  • 8E0998122B prawa strona

Dzięki :hi:

Standardowo kawałek plastiku 150zł z wysyłką... :D

Edytowane przez jolley

Opublikowano

Witam potrzebuje do a4b7 mocowanie zderzaka przód do błotnika jakby ktoś miał uszkodzony zderzak strona prawa pasażera zdjęcie poglądowe

20190204_151831.jpg

Opublikowano

@akjam @H4mm3R

Czy tędy też moge zglosić swoje auto i kandydaturę do B7 Crew?

Opublikowano
W dniu 7.02.2019 o 12:27, goldi napisał:

Witam potrzebuje do a4b7 mocowanie zderzaka przód do błotnika jakby ktoś miał uszkodzony zderzak strona prawa pasażera zdjęcie poglądowe

20190204_151831.jpg

Jeśli jeszcze nie załatwiłeś tematu to napisz mi PW, żebym nie zapomniał. Powinienem mieć z tym, że będę mógł to sprawdzić dopiero w przyszły wtorek. 

Opublikowano

Panowie pada mi bateria - jaka moge mocniejsza wsadzić do 2.0T z pełna elektryka, grzaniem d*p i częstym puszczaniem muzyki przy grillu ? 

Znalazlem ze do mojego od 60Ah do 66Ah i prąd 600A. 

Ktos coś doradzi czy wystarczy ? Czy coś innego? Jaki z tego przedziału o jakiej marki ? Pytam bo nie znam się kompletnie 

Opublikowano

Dla spokoju kup sobie coś ponad 70Ah. Dwa lata temu zgłębiałem trochę temat i kupiłem/wybrałem Toplę (chyba słoweńska marka), ale tą czerwoną z korkami. Jak do tej pory sprawuje się dobrze  :)

wcześniej miałem dwie centry  futra, i jedna służyła naprawdę długo, a druga dostała zwarcia chyba po 3,5 roku. 

Opublikowano

Ja obecnie posiadam taki od listopada. Tez duzo elektryki w aucie. Skusilem sie na ten ze wzgledu na 3 letnia gwarancje, inne mialy po 2 lata.

20181110_114457.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, HOLMATRO napisał:

Ktos coś doradzi czy wystarczy ? Czy coś innego?

po vinie do mojego podpina 80-82ah  tak tak też się lekko zdziwiłem że do benzyn takiego klocka

mamy te same fury i "silniki"

3 godziny temu, HOLMATRO napisał:

Jaki z tego przedziału o jakiej marki ?

teraz nie ma w sumie znaczenia/reguły możesz kupić varte, molla, exide, boscha i po 2-3 lata skończą swój żywot

albo iść inną drogą i kupić naj naj tańszego i wymieniać co 2-3 lata

Opublikowano

A może warto zainteresować sie ZAPem. Dużo dobrych opini słyszałem ale nie mam osobistych doświadczeń.

Opublikowano
11 minut temu, H4mm3R napisał:

Poważnie, czy podpuszczasz ? 

Jedno pytanie - czy za pojemny akumulator może za szybko się zużywać ? Bo znajomy kupił dwa lata temu bosha trochę mocniejszego do 1.8 benzyny i już mu klęka, musi go profilaktycznie podładowywać bo podczas rozruchu gaśnie mu deska.. :facepalm: tłumaczy to tym, ze za duży, niepotrzebnie. 

Ja raczej sadze, ze po prostu klęka, bo dostał cynk, ze po gwarancji już.. :decayed:

@H4mm3R jeśli faktycznie polecasz kupić coś z pierwszego montażu to ja chętnie rozważę, pytanie na ile to pewne źródło. 

Opublikowano

Z tego co widze na pierwszy montaż do audi idzie Moll, ktoś coś ? 

Czy AGM równie dobrze mozna wsadzić? 

Przy Mollu piszą o rurce do odprowadzania oparów.. ktoś coś powie o tym ? Bo coś rozumiem czemu po co, ale czy to dobra opcja ?

Opublikowano
  • Autor

Poważnie, ja kupiłem kilkumiesięczny i po dwóch latach ma większy prąd rozruchowy niż na etykiecie. 

Moll spoko ale jak dużo jeździsz i te ze sklepowej półki już nie są takie dobre.

Ja polecam AGM, na jednej klemie jest wybity tydzień i rok produkcji. 

Opublikowano

Ok, tylko teraz jaka pojemność brać optymalna pod moje TFSI ? I prąd rozruchowy o ile może być większy/mniejszy niż zalecane 280A ( stara norma, wyczytana z VINU) ?

Opublikowano

ja polecam FIAMM Titanium Pro - gdy kupywałem aku znajomy polecił mi go jako alternatywa dla Centry/Varty (ponoć nie mieli na Fiamm jeszcze ani jednej reklamacji, gdzie na Centre reklamacje są nagminne) 

Edytowane przez Marcinx52

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Marcinx52 napisał:

ja polecam FIAMM Titanium Pro - gdy kupywałem aku znajomy polecił mi go jako alternatywa dla Centry/Varty (ponoć nie mieli na Fiamm jeszcze ani jednej reklamacji, gdzie na Centre reklamacje są nagminne) 

Miałem tego Fiamma i mi padł...

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, HOLMATRO napisał:

Ok, tylko teraz jaka pojemność brać optymalna pod moje TFSI ? I prąd rozruchowy o ile może być większy/mniejszy niż zalecane 280A ( stara norma, wyczytana z VINU) ?

Nie więcej jak 70Ah