adamooo Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 http://cgi.ebay.de/AUDI-A4-2002on-TEIN-BASIC-DAMPER-COILOVER-KIT_W0QQitemZ300301808859QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item45eb61f4db teraz euro spadło więc można kupować..cena dobra
variocustoms Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 W UK jeszcze lepiej tylko 15 VATu jest ale Super Street jest duuużo lepszy
Bart-S Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 W sumie racja - mamy czas więc można ze spokojem coś dobrać... Jeśli chodzi o gwint to raczej nie wyrobię finansowo (zresztą na dodatkowe amory też nie dlatego zostaje opcja springi). Tylko zastanawia mnie to (co zauważył Mariusz), że u Kristofa po założeniu -30 siedzi jak u mnie... Dla mnie idealnie byłoby gdyby siadł tak: Vario ja jestem zielony - mam nadzieję, że coś fajnego mi dobierzesz BTW - za komplet używanych sprężyn H&R 200zł, może jednak wezmę je i zrobimy próbę? Pisałeś, że na seryjne amory max -30 (tutaj -35). Czy ma znaczenie fakt, że amorki mam dla BE a nie BA? Damy radę z tym zestawem u mnie czy jednak trzymać się opisanej przez Ciebie granicy?
wuju Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Dla mnie idealnie byłoby gdyby siadł tak: całkiem jak u mnie przód jest niżej :gwizdanie: co by tak było musisz dać różne wysokości
Wojtek_A4 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Bartek ja sprzedaje swoje zawieszenie FK. We wtorek montuje u siebie gwint AP. Na zawieszeniu FK przejechalem moze 5 tys km.
KOval81 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Wojtas - powiedz no mi, ile byś sobie życzył za to zawieszenie FK, które będziesz ściągał u siebie? Moje 1BE niestety siada w dość szybkim tempie i też czymś to muszę zamienić, a zbyt wiele wydatków, żeby teraz wybebeszyć się na gwint jakiś solidny. Napisz no coś na temat tego zawieszenia. jak z twardością, amortyzowaniem i ogólnie jak wybiera dziury i nierówności. Może się skuszę na takie tymczasowe mało kosztowne rozwiązanie. Tylko wal na PW, bo tutaj nie będziemy śmiecić Bartkowi (i skrzynkę sobie opróżnij)[br]Dopisany: 22 Marzec 2010, 08:34_________________________________________________ http://cgi.ebay.de/AUDI-A4-2002on-TEIN-BASIC-DAMPER-COILOVER-KIT_W0QQitemZ300301808859QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item45eb61f4db teraz euro spadło więc można kupować..cena dobra A jakbyś Bartolomeo chciał takowy zestaw, to carnivore1 miał i sprzedawał - napisz to Ci objaśni zalety i wady takiej zawieszki Z tego co pamiętam, to narzekał, że się ciężko z familiadą na tym jeździ, co innego samemu
Bart-S Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 No niestety ale takie wyjazdy też muszę brać pod uwagę - po założeniu zimówek zrobiłem trasę do Mielna (4 osoby + bagażnik zawalony do wysokości rolety)... Niestety na BE + 17" 215/50 potrafił z tyłu przytrzeć. Dlatego chciałbym przemyśleć ten zakup i dobrze dobrać sprzęt - nie wiem czy to wogóle możliwe przy 19"...
bulk_1986 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Ja mam Weiteci springi na ori amorach - siedzi jak u Ciebie/może ciut niżej ale napewno jest twardszy -przy 2 dorosłych osobach, dużym psie(45kg), z boxem na dachu i ciężkim bagażem nigdy nie zdarzyło mi się żeby obtarło. Było to na felach 18". Więc przypuszczam, że większość markowych springów da Ci podobny efekt jeśli chodzi o twardość/sztywność zawiechy - teraz tylko kwestia wyboru odpowiedniego obniżenia aby trafić wizualnie. Poza tym graty auta :good:
wuju Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 wogóle możliwe przy 19" mi na be+19 na załadowanym samochodzie piszczały na dołkach na weitecach i 15 nic sie nie działo zobaczymy jak będzie na 19 :gwizdanie:
KOval81 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 No niestety ale takie wyjazdy też muszę brać pod uwagę - po założeniu zimówek zrobiłem trasę do Mielna (4 osoby + bagażnik zawalony do wysokości rolety)... Niestety na BE + 17" 215/50 potrafił z tyłu przytrzeć. Dlatego chciałbym przemyśleć ten zakup i dobrze dobrać sprzęt - nie wiem czy to wogóle możliwe przy 19"... A to Ci się chyba przytyło jakoś , bo moje zapakowane po dach, żonka, dziecię i ja, 18" koła i amory na poziomie 55% 1BE i nic nie przytarłem na trasie Legnica-morze w zeszłym roku A zapierniczałem po tych koleinach zdrowo i nie raz na hopce podskoczyłem - ciekawe, może to kwestia dystansów, bo ja nie mam i koła szczerze powiedziawszy są schowane
H4mm3R Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Bartku ja bym proponował tak auto posadzić
KOval81 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Bartku ja bym proponował tak auto posadzić :slina: nie mam pytań - rewelacja jak dla mnie, tylko chyba słabo spisujący się setup jak na nasze śliczne, tryskające dziurami polniaki [br]Dopisany: 22 Marzec 2010, 11:21_________________________________________________Ale gleba idealna - no, może z 0,5 cm do góry i można na 18-19" jeździć.
Bart-S Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 Dla mnie bomba ale na 20" bym się zabił Mariusz - możesz mieć rację z dystansami - z tyłu obcierało i z tyłu siedziały -17mm Przy czym zdażyło się przy pełnym baku - jak ubyło 10L to już nie przycierał... Widocznie było na styk. Teraz kwestia dopasowania wszystkiego pod 19"... BTW - back on 19s" Spalanie 0.5-1L więcej... Nie jeździ się tak źle Zdecydowanie przyda się kontrola ciśnienia (wystraszony ostatnimi zdarzeniami jeżdżę o wiele spokojniej). O servotroniku chyba też pomyślę - na postoju i przy małych prędkościach jednak kiera przy tak dużych kołach stawia odczuwalnie większy opór... Sterownik to pikuś, gorzej z maglem :gwizdanie:
Flyer Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Ja po zdjeciu kolek odczulem mocno spalanie w dol... Na 1BE jezdzi sie pewnie juz na granicy komfortu, dlatego nie mysl o zadnych gwincie w tym aucie. ...dlatego ja ten sezon otwieram i zamykam na 17"
HiRide Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Ja po zdjeciu kolek odczulem mocno spalanie w dol... Na 1BE jezdzi sie pewnie juz na granicy komfortu, dlatego nie mysl o zadnych gwincie w tym aucie. ...dlatego ja ten sezon otwieram i zamykam na 17" widze ze coraz wiecej osob zmienia felgi na mniejsze -jakas nowa moda. Bartek Ty juz smigasz na 19'.Nie wiem jak na takich da sie jezdzic po polskich drogach. U mnie do konca miesiaca powinny zagoscic 18' ale juz mysle czy nie sprzedac i jezdzic dalej na 16'
Bart-S Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 Ja po zdjeciu kolek odczulem mocno spalanie w dol... Na 1BE jezdzi sie pewnie juz na granicy komfortu, dlatego nie mysl o zadnych gwincie w tym aucie. ...dlatego ja ten sezon otwieram i zamykam na 17" widze ze coraz wiecej osob zmienia felgi na mniejsze -jakas nowa moda. Bartek Ty juz smigasz na 19'.Nie wiem jak na takich da sie jezdzic po polskich drogach. U mnie do konca miesiaca powinny zagoscic 18' ale juz mysle czy nie sprzedac i jezdzic dalej na 16' Licząc się tylko z komfortem założył bym 15" z gumą o profilu 60/65 - ostatnio śmigałem kumpla Paskiem B5 (miał takie zimówki)... Normalnie załamka - droga same dziury a auto leciało płynnie jak autostradą W porównaniu z moim prawie nie czułem drgań. Niestety jako wzrokowiec potrzebuję nacieszyć oko Stąd 19"... Auto w końcu zaczęło mi się podobać - komfortu poszukam w sprężynach i... spokojniejszej jeżdzie
dziadek Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Ja po zdjeciu kolek odczulem mocno spalanie w dol... Na 1BE jezdzi sie pewnie juz na granicy komfortu, dlatego nie mysl o zadnych gwincie w tym aucie. ...dlatego ja ten sezon otwieram i zamykam na 17" widze ze coraz wiecej osob zmienia felgi na mniejsze -jakas nowa moda. Bartek Ty juz smigasz na 19'.Nie wiem jak na takich da sie jezdzic po polskich drogach. U mnie do konca miesiaca powinny zagoscic 18' ale juz mysle czy nie sprzedac i jezdzic dalej na 16' Licząc się tylko z komfortem założył bym 15" z gumą o profilu 60/65 - ostatnio śmigałem kumpla Paskiem B5 (miał takie zimówki)... Normalnie załamka - droga same dziury a auto leciało płynnie jak autostradą W porównaniu z moim prawie nie czułem drgań. Niestety jako wzrokowiec potrzebuję nacieszyć oko Stąd 19"... Auto w końcu zaczęło mi się podobać - komfortu poszukam w sprężynach i... spokojniejszej jeżdzie Moim zdaniem 17'' to kompromis między komfortem a wyglądem...
Bart-S Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 fajna ta fotka w profilu Dziękuję w imieniu żony - sama wybierała :>
Rekomendowane odpowiedzi