Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś nowe czy to które pokazywałes ostatnio?

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przy okazji wymiany springów

co w końcu wybrałeś :mysli:

H&R -35mm - na próbę ;)

Takie są :good: :good:

Opublikowano

Rezania elektrycznego część dalsza. Dziś już opuściła mnie nadzieja i znów musiałem prosić Fantastica o pomoc - jednak we dwójkę robota idzie znacznie sprawniej...

System kontroli ciśnienia w oponach skończony i... nie działa :disgust:. Brak komunikacji w trybie test z czujnikami - podejrzewam sterownik (8E0 907 283 został zastąpiony przez 8E0 907 283 A). Czujniki mam w najnowszej wersji a sterownik w starej - błąd w komunikacji węszę właśnie tutaj (pozostała część systemu - sterownik, antena, panel - działają bez zarzutu). Nowy driver zakupiony na allegro - gdy przyjdzie, testujemy dalej. Tutorial wrzucę jak już system odpali...

Pomijając sprawę z czujnikami, pozostała część instalacji obyła się bez większych problemów. Po podpięciu elektryki w bagażniku (nie trzeba tachać kabli na przód auta - wystarczy podpiąć się do wiązki PDC) pozostało podłączenie panelu MENU w tunelu. Przy okazji wyszła kolejna rzecz - aby można było zamontować panel w tunelu wymagana jest inna kieszonka (akurat trafiła się na allegro za 70zł, w ASO chcą 230zł :wallbash:). Na koniec adaptacja sterownika zegarów pod kontrolę ciśnienia (kanał 61, do aktualnej wartości dodajemy 512) i gotowe :decayed:

Jutro wymiana starych końcówek tłumików na Ulterki, montaż anteny kontroli ciśnienia w zderzaku i pozbycie sie prawej kratki wylotu powietrza w bagażniku metodą "na Wuja" ;) Po tej operacji auto pozostanie rozebrane tak długo jak nie położę wszystkich brakujących wiązek elektrycznych związanych z pozostałymi planami - gdybym miał znów rozbierać auto to chyba szlag mnie trafi. Będzie rezane raz a dobrze ;)

Fotki z dzisiejszego modzenia:

tpback.JPG tpmenu.JPG tpcmp.JPG

Opublikowano

profi robota :decayed:

Czego ci tam jeszcze brakuje ? :kox:

Opublikowano

Na tapecie:

- Homelink

- alarm fabryczny

- czujnik zapięcia pasów

- tuner tv

W planach:

- airbagi w kanapie

- grzanie kanapy

Nic, lecę się przespać - o świcie pobudka i jedziemy dalej :decayed:

Opublikowano

No to grube rezanie sie zapowiada :kox: Ale co bedzie jak to wszystko juz wsadzisz ?

Mam nadzieje oglądać twoją niunie na spocie 25 kwietnia :decayed:

Opublikowano

Co będzie dalej? Nie wiem - zobaczymy jak się sprawy finansowe poukładają i może sprzedam B6 i przesiądę się na B8 3.0TDI. Znalazłem coś fajnego ale kurcze trochę drogo...

B830tdi.jpg

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11743979

Jeśli nie wyjdzie - myślę, że jeszcze rok lub dwa pojeżdżę obecną ;)

Opublikowano

Co będzie dalej? Nie wiem - zobaczymy jak się sprawy finansowe poukładają i może sprzedam B6 i przesiądę się na B8 3.0TDI. Znalazłem coś fajnego ale kurcze trochę drogo...

B830tdi.jpg

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11743979

Jeśli nie wyjdzie - myślę, że jeszcze rok lub dwa pojeżdżę obecną ;)

Troszkę kosztuję, za te pieniądze można już kupić 3.0TDI Q ale A5 :gwizdanie:

Ale rozumiem że masz rodzinę także A5 mało praktyczne by było.

Opublikowano

Paru rzeczy pewnie ta B8 nie ma więc by sie dołożyło :gwizdanie:

Homelink co to za ustrojstwo ? A może to funkcja leaving home ?

Opublikowano

julo23... masz parę stron wcześniej... system otwierania bramy, garażu...

Opublikowano

Paru rzeczy pewnie ta B8 nie ma więc by sie dołożyło :gwizdanie:

Homelink co to za ustrojstwo ? A może to funkcja leaving home ?

Funkcja WYTRYCH :polew: każde drzwi otworzy :naughty:

Opublikowano

@GRazny przyznaje się bez bicia, nie dałem rady całego wątku przejrzeć, zreszta tu sie za szybko dzieje wszystko w tym wątku Bartka :D

Bartek szkoda by było sprzedawać takiej bogato wyposażonej że aż z niej tłuszcz kapie :D A4. Czym my będziemy sie motywować jak już twojej B6 nie będzie na forum ?

No ale ten nowy model kozak jest niesamowity. Trzeba przyznać. Do tego ten motor. Piękna sprawa.

Opublikowano

pozbycie sie prawej kratki wylotu powietrza w bagażniku metodą "na Wuja" ;)

:polew:

bardzo cieszy ten niskobudżetowy mod :>

Opublikowano

Wuju masz jakąś fotę swojej modyfikacji? Czym zakleiłeś dziurę po kratce?

Opublikowano

Wuju masz jakąś fotę swojej modyfikacji? Czym zakleiłeś dziurę po kratce?

ja jej nawet nie wyjąłem, zakleiłem wylot szeroką taśmą :decayed: foty nie mam :kwasny:

Opublikowano

A nie pryka od samego pierdalnięcia woofera? Czyli furkotanie miało związek wyłacznie z przepływem powietrza i podnoszeniem się gumowych klapek?

Opublikowano

A nie pryka od samego pierdalnięcia woofera? Czyli furkotanie miało związek wyłacznie z przepływem powietrza i podnoszeniem się gumowych klapek?

nie bo nie przepływa powietrze przez kratkę, tak to gumowe klapki pierdziały :cool1:

wyjęcie ich wystarcza, ale wtedy dostaje się brud do środka, a jak się zaklei to nie ma brudu a i lepsze pierdolnięcie ma woofer :kox:

Opublikowano

Bart-S nie wiedziałem że masz ori alarm w planach... Miałem go w angolu na części...

Opublikowano

Bart-S nie wiedziałem że masz ori alarm w planach... Miałem go w angolu na części...

Szkoda, że się wcześniej nie zgadaliśmy... Na szczęście graty do alarmu nie były specjalnie drogie ;)

K, wracam do garażu - Fany już jedzie :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...