Bart-S Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Jakieś nowe czy to które pokazywałes ostatnio?
wuju Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 teraz się uklepało i jest niżej ale nie wiem które widziałeś
Wandej Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Przy okazji wymiany springów co w końcu wybrałeś H&R -35mm - na próbę Takie są :good:
Bart-S Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Rezania elektrycznego część dalsza. Dziś już opuściła mnie nadzieja i znów musiałem prosić Fantastica o pomoc - jednak we dwójkę robota idzie znacznie sprawniej... System kontroli ciśnienia w oponach skończony i... nie działa . Brak komunikacji w trybie test z czujnikami - podejrzewam sterownik (8E0 907 283 został zastąpiony przez 8E0 907 283 A). Czujniki mam w najnowszej wersji a sterownik w starej - błąd w komunikacji węszę właśnie tutaj (pozostała część systemu - sterownik, antena, panel - działają bez zarzutu). Nowy driver zakupiony na allegro - gdy przyjdzie, testujemy dalej. Tutorial wrzucę jak już system odpali... Pomijając sprawę z czujnikami, pozostała część instalacji obyła się bez większych problemów. Po podpięciu elektryki w bagażniku (nie trzeba tachać kabli na przód auta - wystarczy podpiąć się do wiązki PDC) pozostało podłączenie panelu MENU w tunelu. Przy okazji wyszła kolejna rzecz - aby można było zamontować panel w tunelu wymagana jest inna kieszonka (akurat trafiła się na allegro za 70zł, w ASO chcą 230zł ). Na koniec adaptacja sterownika zegarów pod kontrolę ciśnienia (kanał 61, do aktualnej wartości dodajemy 512) i gotowe Jutro wymiana starych końcówek tłumików na Ulterki, montaż anteny kontroli ciśnienia w zderzaku i pozbycie sie prawej kratki wylotu powietrza w bagażniku metodą "na Wuja" Po tej operacji auto pozostanie rozebrane tak długo jak nie położę wszystkich brakujących wiązek elektrycznych związanych z pozostałymi planami - gdybym miał znów rozbierać auto to chyba szlag mnie trafi. Będzie rezane raz a dobrze Fotki z dzisiejszego modzenia:
Kierownik Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 profi robota Czego ci tam jeszcze brakuje ?
Bart-S Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Na tapecie: - Homelink - alarm fabryczny - czujnik zapięcia pasów - tuner tv W planach: - airbagi w kanapie - grzanie kanapy Nic, lecę się przespać - o świcie pobudka i jedziemy dalej
Kierownik Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 No to grube rezanie sie zapowiada Ale co bedzie jak to wszystko juz wsadzisz ? Mam nadzieje oglądać twoją niunie na spocie 25 kwietnia
Bart-S Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Co będzie dalej? Nie wiem - zobaczymy jak się sprawy finansowe poukładają i może sprzedam B6 i przesiądę się na B8 3.0TDI. Znalazłem coś fajnego ale kurcze trochę drogo... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11743979 Jeśli nie wyjdzie - myślę, że jeszcze rok lub dwa pojeżdżę obecną
PABLO Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Co będzie dalej? Nie wiem - zobaczymy jak się sprawy finansowe poukładają i może sprzedam B6 i przesiądę się na B8 3.0TDI. Znalazłem coś fajnego ale kurcze trochę drogo... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11743979 Jeśli nie wyjdzie - myślę, że jeszcze rok lub dwa pojeżdżę obecną Troszkę kosztuję, za te pieniądze można już kupić 3.0TDI Q ale A5 :gwizdanie: Ale rozumiem że masz rodzinę także A5 mało praktyczne by było.
julo23 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Paru rzeczy pewnie ta B8 nie ma więc by sie dołożyło :gwizdanie: Homelink co to za ustrojstwo ? A może to funkcja leaving home ?
GRazny Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 julo23... masz parę stron wcześniej... system otwierania bramy, garażu...
KOval81 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Paru rzeczy pewnie ta B8 nie ma więc by sie dołożyło :gwizdanie: Homelink co to za ustrojstwo ? A może to funkcja leaving home ? Funkcja WYTRYCH każde drzwi otworzy
julo23 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 @GRazny przyznaje się bez bicia, nie dałem rady całego wątku przejrzeć, zreszta tu sie za szybko dzieje wszystko w tym wątku Bartka Bartek szkoda by było sprzedawać takiej bogato wyposażonej że aż z niej tłuszcz kapie A4. Czym my będziemy sie motywować jak już twojej B6 nie będzie na forum ? No ale ten nowy model kozak jest niesamowity. Trzeba przyznać. Do tego ten motor. Piękna sprawa.
wuju Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 pozbycie sie prawej kratki wylotu powietrza w bagażniku metodą "na Wuja" bardzo cieszy ten niskobudżetowy mod :>
Bart-S Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Wuju masz jakąś fotę swojej modyfikacji? Czym zakleiłeś dziurę po kratce?
wuju Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Wuju masz jakąś fotę swojej modyfikacji? Czym zakleiłeś dziurę po kratce? ja jej nawet nie wyjąłem, zakleiłem wylot szeroką taśmą foty nie mam
Bart-S Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 A nie pryka od samego pierdalnięcia woofera? Czyli furkotanie miało związek wyłacznie z przepływem powietrza i podnoszeniem się gumowych klapek?
wuju Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 A nie pryka od samego pierdalnięcia woofera? Czyli furkotanie miało związek wyłacznie z przepływem powietrza i podnoszeniem się gumowych klapek? nie bo nie przepływa powietrze przez kratkę, tak to gumowe klapki pierdziały wyjęcie ich wystarcza, ale wtedy dostaje się brud do środka, a jak się zaklei to nie ma brudu a i lepsze pierdolnięcie ma woofer
alvaro Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Bart-S nie wiedziałem że masz ori alarm w planach... Miałem go w angolu na części...
Bart-S Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Bart-S nie wiedziałem że masz ori alarm w planach... Miałem go w angolu na części... Szkoda, że się wcześniej nie zgadaliśmy... Na szczęście graty do alarmu nie były specjalnie drogie K, wracam do garażu - Fany już jedzie
Rekomendowane odpowiedzi