Opublikowano 27 Marca 201511 l Nie przesadzacie trochę z tym filtrem... Ja wymieniałem jesienią wszystkie filtry i olej , filtra paliwa nie zalewałem , po wymianie normalnie odpalił i nic się nie działo.
Opublikowano 27 Marca 201511 l tu nie chodzi o filtr a skutki powietrza w ukladzie paliwowym poczytaj troche wiecej tego tematu ,panowie wrzuce instrukcje narazie nie mam czasu
Opublikowano 19 Maja 201511 l tu nie chodzi o filtr a skutki powietrza w ukladzie paliwowym poczytaj troche wiecej tego tematu ,panowie wrzuce instrukcje narazie nie mam czasu kolego już 2 m-ce i nie znalazłeś czasu dla dobra forum ? Edytowane 19 Maja 201511 l przez RALF76
Opublikowano 1 Lutego 201610 l Koleżanki i Koledzy,Czy jest Wam znana procedura odpowietrzania układu paliwowego za pomocą programu VCDS ?Kilkukrotnie padło pytanie o w/w procedurę, ale bez jednoznacznej odpowiedzi.PozdrawiamRobert Edytowane 1 Lutego 201610 l przez Crick-WWY
Opublikowano 1 Lutego 201610 l Kolego, ja wymieniałem już trzykrotnie filtr paliwa i nic nie robiłem..... zdemontowałem, zamontowałem i odpaliłem. Ostatnio wymieniałem znajomemu wtryskiwacz według opisu z ELSY. po wymianie napisane było by odpalić samochód i pozostawić go na 5-10 min na wolnych obrotach i tyle. Przy weekendzie postaram się douczyć ELSY i podzielę się z wami opisem, co do wymiany filtra paliwa. Pozdro
Opublikowano 1 Lutego 201610 l przy silnikach CR powinno sie wywolac procedure napelniania filtra za pomoca VCDSa. niezdrowo dla nich jest aby go hyrac.... Ja u siebie napelnialem vcdsem Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Lutego 201610 l przez PiterEL
Opublikowano 1 Lutego 201610 l przy silnikach CR powinno sie wywolac procedure napelniania filtra za pomoca VCDSa. niezdrowo dla nich jest aby go hyrac.... Ja u siebie napelnialem vcdsem Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Widzę, że to jakaś większa tajemnica jak to zrobić. Nawet ci co wiedzą nie powiedzą
Opublikowano 1 Lutego 201610 l poszukaj na necie ja juz tez nie pamietam... Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 2 Lutego 201610 l Wystarczy trzy albo cztery razy załączyć i wyłączyć zapłon i później odpalić, wtedy już nie chetła.
Opublikowano 3 Lutego 201610 l Dla potomnych,Procedura uruchamiana wstępnej pompy paliwa za pomocą systemu VCDS:UWAGA! PODCZAS WYKONYWANIA POWYŻSZEJ PROCEDURY NIE WOLNO DOTYKAĆ PEDAŁU GAZU I SILNIK NIE MOŻE BYĆ URUCHOMIONY. Wymagania: * zapłon włączony, silnik wyłączony* napięcie min. 11.5 V* wystarczający poziom (ilość) paliwa z zbiornikuWybieramy:[01 - Silnik][ustawienia podstawowe - 04]Wybierz grupę "035"[idź!][ON/OFF/Dalej]Elektryczna pompa paliwa powinna pracować przez 30 sekund.[Gotowe, Wróc]Przy wymianie filtra paliwa powyższą procedurę stosuje się jednorazowo.Przy wymianie m.in. wtryskiwacza oraz innych naprawach związanych z układem paliwowym poleca się zastosowanie powyższej procedury min. trzykrotnie.I to na tyle PozdrawiamRobert Edytowane 3 Lutego 201610 l przez Crick-WWY
Opublikowano 21 Kwietnia 201610 l mam pytanie - a jak wygląda używanie specyfikow do czyszczenia wtryskow (np. LM) przy tego typu filtrze? są różne opisy ale w zasadzie wszystkie dotyczą normalnego rodzaju filtra a nie widziałem opisu do CR-a.. robimy to analogicznie? czy coś inaczej? no chyba, że lejemy bezpośrednio do baku.. ale ponoć to nie jest zalecane ze wzgledu na syf jaki może później z baku pójść na wtryski
Opublikowano 18 Września 20169 l Najprościej to włączamy Transfer Fuel Test, otwiera się zawór w pompie cr, pompuje pompa paliwa w progu, słyszymy szum i paliwa i przez 60s czujemy jak paliwo przepływa przez wtryskiwacze i wraca powrotami do baku. Procedurę ta wykonujemy nawet jak zmieniamy wtryskiwacz bo od razu nam się układ odpowietrza i auto odpala na strzał. Edytowane 18 Września 20169 l przez VTG
Opublikowano 16 Października 20169 l Jakie jest zadanie pompki paliwa przy filtrze paliwa? A jest przecież jeszcze kolejna w zbiorniku...
Opublikowano 24 Października 20169 l Jakie jest zadanie pompki paliwa przy filtrze paliwa? A jest przecież jeszcze kolejna w zbiorniku... w niektórych modelach nie ma już w baku tylko jest przy filtrze była zmiana około 2010 roku.
Opublikowano 2 Kwietnia 20179 l Witam, A czy może ktoś się orientuje gdzie się odpowietrza zbiornik przy wlewie? W B6 jest taki cypel co po naciśnięciu odpowietrza zbiornik i można zalać więcej paliwa a w B8 nic nie widzę :/ Pozdrawiam
Opublikowano 4 Kwietnia 20179 l 44 minuty temu, krich8710 napisał: Nikt nic nie wie? w B8 tego nie ma . Z resztą w B7 też
Opublikowano 4 Sierpnia 20179 l Dnia 1.11.2012 o 15:45, johnny2002 napisał: osłony aerodynamiczne płyty podłogowej po prawej stronie A ja mam takie pytanie ktoś poratuje jaki nur katalogowy mają te motylki do przykręcenia tych osłon ??? - widzę parę razy mechanik wymieniał filtr i oczywiście już pogubił te nakrętki mocowań osłon