krystian455 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam chce obniżyć swoje audi chciałbym zęby poszło z -20mm nie więcej jakie sprężyny polecacie??
fafnasty Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 a teraz masz seryjny zestaw 1ba? jak tak to tak jak kolega pisze 1be na seryje amorki albo jakies kw uzywki kpl kupisz za 150zlociszy w dobrym stanie
Bladderwrack Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Ja jeżdżę A4 z seryjnym zawieszeniem 1BE i powiem, że jak uda ci się znaleźć coś takiego na allegro to kupuj w ciemno, auto jest niskie ale nie przesadnie twarde i świetnie się prowadzi. Jeżeli mogę coś zasugerować to zwróć uwagę tylko kupując felgi powyżej 18 cali ich ET powinno być większe niż 35mm.
krystian455 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 właśnie felgi już mam 18 cali ET 35 a czym się rożni BE od BA?? i gdzie je mogę dostać?? teraz mam serie myślałem o s line podobno obniżają -20mm tylko nie wiem gdzie je dostać
davidoff82 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 właśnie felgi już mam 18 cali ET 35 a czym się rożni BE od BA?? i gdzie je mogę dostać?? teraz mam serie myślałem o s line podobno obniżają -20mm tylko nie wiem gdzie je dostać Kolego nie ma czegoś takiego jak s-line w B5. Podejrzewam że masz na myśli właśnie 1BE. Co do samego zakupu sprężyn to uważaj na kategorie wagowe sprężyn - dużo o tym na forum.
krystian455 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Opublikowano 7 Listopada 2012 No tak mialem na mysli 1BE jak moge sprawdzic czy mam 1BE czy 1BA
Kowi87 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Z tym ze -20 dla 18+ to dalej piejący kogut, jak chcesz by to wyglądało kup jakieś -35 H&R czy inne:whistling: noi pamietaj że spręzyny z avanta pod sedana dadzą efekt podniesionego tyłu wzgledem przodu:whistling: tak wyglada -30 przy 18tce
przemo2.4 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 No tak mialem na mysli 1BE jak moge sprawdzic czy mam 1BE czy 1BA w bagazniku masz wlepke
Krzysiekcalibra Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 a ja mam takie dość śmieszne pytanie : czy zawieszenie BA od BE różni się tylko sprężynami czy amorki też są inne ?? pytam ponieważ mam sprężyny -40 ale na seryjnych amorach BA i jest nisko ale za miękko, na zakrętach auto się wychyla i trochę nim buja a na progach zwalniających mimo że jadę 20km/h to i tak dobijam spodem do progu więc myślałem żeby wsadzić te sprężyny na amorki BE ale nie wiem czy to coś zmieni czy muszę wsadzić sportowe amory
radimm Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 amory 1be mają skrócony skok, różnią się od 1ba. Wrzucaj 1be
YAQB21 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Tylko ostatnio nie widziałem kompletnej oferty (amory + springi) na 1BE do B5 avant 2WD. Dlatego rozważam, póki co, zakup samych sprężyn - to chyba powinno jakoś "jeździć" na amorach 1BA?
krystian455 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Opublikowano 8 Listopada 2012 a macie jakie fotki z 18 na 1BE?? a jak mogę sprawdzić czy mam 1BA czy 1BE??
YAQB21 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Jeśli masz oryginalne zawieszenie, to kod na wlepce w bagażniku (lub po VIN).
vdm Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Tylko ostatnio nie widziałem kompletnej oferty (amory + springi) na 1BE do B5 avant 2WD. Dlatego rozważam, póki co, zakup samych sprężyn - to chyba powinno jakoś "jeździć" na amorach 1BA? ja tak jeździłem i było ok
YAQB21 Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Chyba, że ktoś ma jakiś komplet 1BE do Avanta to przygarnę
Rekomendowane odpowiedzi