paffcio32 Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Drodzy koledzy! Od około dwóch miesięcy z wewnętrznego nawiewu na szybę przednią wylatuje mi wraz z powietrzem pełno syfu i kawałeczki gąbki.Filtr kabinowy wymieniony. Macie jakieś pomysły???? Mam nadzieję że nie będę musiał rozbierać kokpitu:shock3:
machina Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 To jest efekt wpuszczania przez kratki dużej ilości pianki do odgrzybiania klimy.
paffcio32 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 Nie mam klimy-więc nigdy nie używałem żadnej pianki.
machina Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 No to czas zrobił już swoje w kanałach wentylacyjnych.
darko Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Pod filtrem kabinowym jest klapa od obiegu wewnętrznego na której jest naklejona cienka gąbka,czas zrobił swoje po prostu sparciała i odpada.
mateszymanski Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Wyjmij filtr kabinowy i wyjmiesz resztki gąbki, która wkręca się w wiatrak i rozdrabnia na ten syf, który leci Ci z nawiewów. Przerabiałem to w Passacie Brak tej gąbki w późniejszym czasie kompletnie na nic nie wpłynął, także bez obaw.
greg2505 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 może myszki ci się do nawiewu dostały i pocieły jakąś gąbkę
Pretor Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Gąbka z klapy obiegu zamkniętego się kruszy i wpada do nawiewów. Miałem tak w poprzedniej A4 B5. Raz wpadł mi większy kawałek na łopatki wentylatora i przy większej prędkości wentylatora myślałem że się rozleci.
ciechu20 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 weź silny odkużacz i wyciągnij te gąbeczki. Z upływem lat strasznie parcieją
motor144 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Ja coś takiego miałem w Golfie po rozszczelnieniu nagrzewnicy - płyn z układu chłodzenia wsiąkł w gąbki, uszczelniające różne ruchome klapki, zaczęły się sypać w proszek i wylatywać po kawałku przez wszystkie nawiewy - musiałem je wszędzie zlikwidować bo inaczej to trzeba by było jeździć w masce p.pyłowej i okularach ochronnych.
płotek85 Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Nad klapą obiegu wewnętrznego znajduje się jeszcze jedna klapka metalowa z otworami, czy na niej powinna się też znajdować gąbka? I od czego ona jest?
Janusz Łachacz Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 na tych klapach orginalnie jest naklejona gąbka która z latami sie kruszy. ogranicza ona przepływ powietrza. robiłem gościowi w golfie 3 przy okazji wymiany nagrzewnicy, czyszczenie klap i naklejanie noweg gąbki.
Rekomendowane odpowiedzi