pastaldo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Powinien trzymać 90*C ewentualnie z tych 90 minimalnie spadać przy postoju. Jesli nie da sie go zagrzac do 90 to znaczy że termostat nie zamyka się do końca. Raczej termostat do wymiany.
Gość donuska90 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Po przejechaniu ok. 30 km cały czas jest 80 stopni, dawno nie robiłam dłuższych tras więc muszę obadać jak to wygląda przy dłuższej jeździe. Dzięki za info
michu93 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 po 30km mimo wszystko powinieneś mieć już 90*. Ja jak jadę w ruchu "poza miejskim" i przy ogrzewaniu to przy tych -10* na dworze i wolnej jeździe, 90* łapie po ok 15km.
Gość donuska90 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 "powinieneś" chyba raczej powinnaś u mnie tak jak pisałam - 80* i to z trudem, po włączeniu ciepłego nawiewu spada. no w każdym razie dzięki za info
michu93 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 "powinieneś" chyba raczej powinnaś ale wstyd. ' przepraszam
Dev Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 u mnie przy -5 stopniach 60 stopni jest juz po 1 km 90 po ok 2km ale chłodnica jest 100% zasłonieta
Gość donuska90 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 "powinieneś" chyba raczej powinnaś ale wstyd. ' przepraszam :wink: ---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:16 ---------- u mnie przy -5 stopniach 60 stopni jest juz po 1 km90 po ok 2km ale chłodnica jest 100% zasłonieta u mnie chłodnica prawie cała zasłonięta - odsłonięte jakieś 20cm
Dev Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 zasłoń całą, bez obaw nic sie nie stanie a jeśli nawet to możesz szybko wyjąć tekture
MATIUS Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 dziśiaj u mnie -11 ogrzewanie włączone na 22 stopnie na szybę po ok 6km wskazówka już na 90 stopniach na klimatorniku 80 kanał 49 , natomiast na klimatroniku 87 pojawiło się po ok 7.5km chłodnica zasłonięta kartonem z przodu miedzy zderzak a chłodnicę od dołu do góry na górze zostawione z 5cm zasłaniać cała ?? kolego devastation jaki ten plastik masz włożony między chłodnice ?? plexi cienkie wytrzyma??
Gość donuska90 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 No to jutro będę szukać większej tekturki i dam znać, jak to będzie wyglądać po całkowitym zasłonięciu.
Gość donuska90 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 A więc jutro po południu będę szukać czegoś do zasłonięcia, mam nadzieję że to pomoże
sokal Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja przy obecnych mrozach nie dosyć że mam zasłoniętą chłodnicę to jeszcze rozpalam dodatkowo piecyk Webasto zanim się nie nagrzeje Silnik ma 90 stopni i w aucie sauna Fakt może i większe zużycie paliwa ale ciepełko jest bezcenne
pastaldo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja przy obecnych mrozach nie dosyć że mam zasłoniętą chłodnicę to jeszcze rozpalam dodatkowo piecyk Webasto zanim się nie nagrzeje Silnik ma 90 stopni i w aucie sauna Fakt może i większe zużycie paliwa ale ciepełko jest bezcenne Ty masz silnik 1.6 (profil) i webasto? W tych wersjach montowane było czy sam dokładałes? Fakt faktem też bym chciał
Pretor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 donuska90 jeśli po 30 km nie osiąga 90 st i nie miałaś ustawionego wentylatora więcej niż 3 kreski to sprawdź najpierw czujnik, jak będzie ok wymień termostat. Kartonik można dać żeby przyspieszyć nagrzewanie ale to nie jest rozwiązanie problemu z termostatem.
sokal Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ja przy obecnych mrozach nie dosyć że mam zasłoniętą chłodnicę to jeszcze rozpalam dodatkowo piecyk Webasto zanim się nie nagrzeje Silnik ma 90 stopni i w aucie sauna Fakt może i większe zużycie paliwa ale ciepełko jest bezcenne Ty masz silnik 1.6 (profil) i webasto? W tych wersjach montowane było czy sam dokładałes? Fakt faktem też bym chciał Tak mam silniczek 1.6 i Webasto które było dokładane w 2002 roku przez serwis Audi w Berlinie skąd pochodzi autko
michu93 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jaki czujnik mam sprawdzić? chodzi o czujnik temperatury cieczy nie jestem pewien, ale w pobliżu termostatu powinien być - i przy nim wtyczka na 2 kable.
Gość donuska90 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jaki czujnik mam sprawdzić? chodzi o czujnik temperatury cieczy nie jestem pewien, ale w pobliżu termostatu powinien być - i przy nim wtyczka na 2 kable. I jak go się sprawdza? Wiem,może głupie pytanie,ale kto pyta nie błądzi
Rekomendowane odpowiedzi