Opublikowano 7 Grudnia 201213 l wystarczy zapewnic sprawne dzialanie termostatu i nie wlaczanie dmuchawy do czasu nagrzania silnika. Czasy fiatow i polonezow dawno minely. Ale widze ze swiadomosc pozostala... termostat wahler z uszczelka kosztuje ok. 30PLN.
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Autor jeszcze mam takie pytanie jak jade to silnik łapie 90C i utrzymuje (w lato nawet na postoju nie spadywało) natomiast jak sie zatrzymam to zaczyna spadać, znaczy jak mam włączone ogrzewanie i zatrzymuje sie troche powyżej 60C, przy wyłączonym ogrzewaniu nie sprawdzałem. Czy to normalne?? aha mówię o temperaturach zewnętrznych takich jak teraz czyli poniżej 0C
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l panoćki mam taki problem . wiskoza kreci mi sie cały czas dosc szybko a jest nowa co mam z nia zrobic??? na zimnym nie da rady jej reka zatrzymac. pomoze ktos>
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l kolego tobi665 termostat sprawdz ---------- Post dopisany at 18:03 ---------- Poprzedni post napisany at 18:02 ---------- ja bym taka wiskoze reklamowal
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l wystarczy zapewnic sprawne dzialanie termostatu i nie wlaczanie dmuchawy do czasu nagrzania silnika. Czasy fiatow i polonezow dawno minely. Ale widze ze swiadomosc pozostala... termostat wahler z uszczelka kosztuje ok. 30PLN. Do mnie tylko 400 zł, dziękuję postoję.
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Ja parę miesięcy temu kupowałem termostat w ASO i kosztował z oringiem jakoś 107 zł. Czujnik płynu ok 110 zł też w ASO.
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Ja parę miesięcy temu kupowałem termostat w ASO i kosztował z oringiem jakoś 107 zł. Czujnik płynu ok 110 zł też w ASO. Mozesz mi napisac nazwe tego ori termostatu z ASO moze znajde gdzies na allegro bo ten co mam to jest chyba uwalony, przy -20 wskzowka od temperatury lekko co sie ruszy z 50 stopni:facepalm: jak jade juz ponad 30km to tam dojdzie do 70 ale jak stane to wskazowka w oczach opada:kwasny:
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Nie pamiętam już numeru termostatu, ale ASO bez problemu moża go dostać na miejscu. Jutro poszukam jeszcze w garażu, może będę miał po nim woreczek z ASO na którym jest numer termostatu. ---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 20:10 ---------- Znalazłem na forum: 044 121 113 - termostat 038 121 119 B - oring
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l wystarczy zapewnic sprawne dzialanie termostatu i nie wlaczanie dmuchawy do czasu nagrzania silnika. Czasy fiatow i polonezow dawno minely. Ale widze ze swiadomosc pozostala... termostat wahler z uszczelka kosztuje ok. 30PLN. Do mnie tylko 400 zł, dziękuję postoję. 200 zl jak juz. A w ASO 360PLN. ---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ---------- termostat do 1,9 w ASO ok 100. obserwuje silnik awx z termostatem wahler (30 PLN) i po 10.000 km sprawuje sie ok.
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Widzę,że różne opinie na temat zasłaniania chłodnicy.. Czyli jednym słowem, zasłaniać, czy nie? Znajomy mechanik stwierdził,że zdecydowanie tak,ale teraz to sama już nie wiem
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Ja mam sprawny termostat itd. Dziś zasłoniłem chłodnice i wygląda na to, że szybciej autko się nagrzewa także chyba warto.
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l wystarczy zapewnic sprawne dzialanie termostatu i nie wlaczanie dmuchawy do czasu nagrzania silnika. Czasy fiatow i polonezow dawno minely. Ale widze ze swiadomosc pozostala... termostat wahler z uszczelka kosztuje ok. 30PLN. Do mnie tylko 400 zł, dziękuję postoję. 200 zl jak juz. A w ASO 360PLN. ---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ---------- termostat do 1,9 w ASO ok 100. obserwuje silnik awx z termostatem wahler (30 PLN) i po 10.000 km sprawuje sie ok. No ciekaw jestem tego termostatu za 200 zł do AVJ Chyba numer hmm 06B 121 111 K?
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Widzę,że różne opinie na temat zasłaniania chłodnicy.. Czyli jednym słowem, zasłaniać, czy nie?Znajomy mechanik stwierdził,że zdecydowanie tak,ale teraz to sama już nie wiem zdecydowanie zasłaniac
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Widzę,że różne opinie na temat zasłaniania chłodnicy.. Czyli jednym słowem, zasłaniać, czy nie?Znajomy mechanik stwierdził,że zdecydowanie tak,ale teraz to sama już nie wiem zdecydowanie zasłaniac No i podziękowała A co do porównań z Polonezami.. Mój staruszek buja się takowym Truckiem,2000r, chłodnicy nie zasłania, to tym bardziej ja w Audi 95r. powinnam
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l diesel w zime to cholerstwo ciężko go rozgrzac i ciężko utrzymać właściwą temperature pracy wszadz pomiedzy chłodnice od klimy a chłodnice wody jakąś tekture, ja mam juz specjalnie wyciety na ten czas kawał plastikowej płyty, wsuwam i po krzyku
Opublikowano 7 Grudnia 201213 l Co za różnica jakie Auto Jak ktoś ma Audi to co - inna strefa klimatyczna jest dookoła niego? Oczywiście jak ktoś nie chce to nie musi nikt nikogo nie zmusza Tylko po co takie biadolenie że Audi to nie Polonez :facepalm:
Opublikowano 8 Grudnia 201213 l diesel w zime to cholerstwociężko go rozgrzac i ciężko utrzymać właściwą temperature pracy wszadz pomiedzy chłodnice od klimy a chłodnice wody jakąś tekture, ja mam juz specjalnie wyciety na ten czas kawał plastikowej płyty, wsuwam i po krzyku Łoo kurcze a ja centralnie przed chłodnice dałem między zderzak a chłodnice.
Opublikowano 8 Grudnia 201213 l ja mam układ sprawny, ale jak temperatura zawitała przy okolicach -8* to rano wyjeżdżałem to dopiero po 20km (połowa drogi) złapało 90* - 40-50km/h przy ogrzewaniu. chyba sobie zasłonię chłodnicę, ale słyszałem, że można zasłaniać ale nie więcej niż połowę?