Rybens Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Witam Od pewnego czasu zaważyłem trzeszczenie tylnej kanapy po lewej stronie... jak spuszczę oparcie na dół to nie trzeszczy a jak jest zapięte to trzeszczy a z prawej strony wogóle nie chce mi sie tylnia kanapa zahaczyć i cały czas jest ruchoma.Spotkał się ktoś z takim czymś?
bojan167 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 WitamOd pewnego czasu zaważyłem trzeszczenie tylnej kanapy po lewej stronie... jak spuszczę oparcie na dół to nie trzeszczy a jak jest zapięte to trzeszczy a z prawej strony wogóle nie chce mi sie tylnia kanapa zahaczyć i cały czas jest ruchoma.Spotkał się ktoś z takim czymś? Pewnie ktoś "dłubał"przy aucie:decayed: Śruby(trzpienie),o które zatrzaskujesz kanapę(oparcie) można wyregulować.
Dikson Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 U mnie tez coś trzeszczy ale tylko na wybojach, regulowalem na trzpieniach i nic nie pomogło.
atamu Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 ten sam temat w mojej b7 na wybojal cos halasuje. juz myslalem zeby owinac czyms te trzpienie - pomajstruje i dam znac czy pomoglo
darekmielcz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 avant czy sedan? bo w avant to najczęściej roleta bagażnika powoduje napięcie w układzie nerwowym
Rybens Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam Ja owinąłem te trzpienie i było jeszcze gorzej.. więc ściągnąłem i... teraz jest ok..:/ natomiast teraz mi chyba pokrywa subwoofera trzeszczy...masakra
bbabik87 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam. Chciałem się podłączyć pod niniejszy temat ponieważ nie mogę zakładać własnych tematów. Mam następujący problem: 1. Stuki w prawym tylnym nadkolu (w bagażniku) - podczas jazdy na dołkach coś maksymalnie denerwująco postukuje, tak jakby np. wrzucić metalową śrubkę do plastikowego pojemnika i delikatnie potrząsać. Sprawdziłem w schowku tam gdzie trójkąt ostrzegawczy i zbiorniczek na płyn do spryskiwacza tylnej szyby - nic nie ma prawa stukać. Z nasłuchiwania wynika, że coś jakby w nadkolu - nie wiem jak rozebrać tapicerkę i sprawdzić co tam pod spodem drży? Może ktoś pomoże. Z góry dziękuję.
Maxito Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 witam, ostatnio wymieniłem stołki i miałem tak samo - wystarczy dobrze wyregulować trzpień max ymalnie w dół i nic nie powinno stukać
olek_BB Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 tutaj było już dyskutowane o trzeszczącej kanapie/rolecie http://a4-klub.pl/wnetrze-99/all-b6-trzeszczace-mocowanie-tylniej-kanapy-97767/
piotrek83 Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Panowie coś mi się wydaje, że za często korzystacie z tych tylnich kanap, że aż tak się rozskrzypiały... ja tam już chyba za bardzo wygodnicki jestem i wole miękkie łóżeczko, ale przynajmniej w audiczce cichutko:grin: Sorki za OT:wink:
hormon Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Prawda jest taka że w okresie zima/wiosna wychodzą wszelkie konsekwencje jazdy po naszych drogach. w przypadku naszych b6/b7 sprawa mocowania kanapy i rolety została skopana i tematy te były wielokrotnie poruszane na forum. Ze swojej perspektywy mam sprawdzona radę dla osób ze słuchem absolutnym - kupcie materiałową tasmę izolacyjna za pare zlotych i przy odpowiedniej regulacji czy to trzpieni zatrzaskiwania kanapy czy bolców rolety można pozbyć się wk....cych dzwięków
maroo1991 Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 miałem ten sam problem, weź czymś posmaruj np. silikonem w spray'u albo plakiem jeśli go używasz bo jest tłusty.
Rekomendowane odpowiedzi