Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Adaptacja akumulatora w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według tych kodów z pierwszej strony 110ah ma też kod  8K09151105F taki jak mam zapisany,moze to zostać ?

Nowe Aku S5 

IMG_20240418_163657_055.jpg

IMG_20240418_163644_191.jpg

Opublikowano

Tak, tylko numer serii zmień .

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Zmienione, podziękował 👍 

Opublikowano

Dwie sprawy na szybko . 
Audi a6c6 2,7tdi aku 85 800a brak jakichkolwiek numerów na nim jak zakodować , 

druga sprawa dlaczego wchodząc w w kanał 19 van nie mogę wejść w parametry aku tylko muszę przez kanał 61 , da radę odblokować jakoś ten 19 bo tam z tego co widzę po zdjęciach to o wiele więcej pramatertow można odczytać 

Opublikowano

Nie kanał 19 tylko sterownik 19, a dokładniej mówiąc system zarządzania energią znajduje się w tym aucie w sterowniku 61. Tam odczytaj dane zapisanego akumulatora.

Opublikowano

No wlansie to miałem na myśli . A jest możliwość zmiany ? A druga sprawa jak jakie kody do tego aku??

IMG_8540.jpeg

Opublikowano

A i jeszcze jedno czy musi być na full naładowany żeby go kodować ? Czy może być przykładowo po nocy kodowany , czy ma być brany prosto z prostownika 

Opublikowano

Napisałem wyżej, sprawdź aktualne kodowanie w sterowniku 61.

Opublikowano

Aku do wymiany powinien być naładowany. Masz w tej chwili zakodowany zwykły aku 80A i taki możesz zostawić. Zmień tylko ostatnie 2 cyfry w numerze seryjnym, czyli z 88 wpisz np. 24 jako rok 24, w którym wymieniłeś aku. Nie ma to znaczenia jaką cyfrę tam wpiszesz, chodzi tylko o to, aby zmienił się nr. seryjny, bo po tym system zarządzenia energią rozpozna zarejestrowanie nowego akumulatora.

Opublikowano

A przy zmianie modułu zarządzania energią trzeba go kodować czy coś ? Bo kiedyś zmieniałem bo miałem wadliwy , go też się koduje ? 

Opublikowano

Co dokładnie wymieniałeś? Podaj numer części.

Opublikowano

Zdjęcie poglądowe numery te same tylko literka b bo te z a miały podobno wadę jakąś 

IMG_8542.png

Opublikowano

Ok. Musisz w nim tylko aku zakodować.

Opublikowano

czyli sterownik 61 kodowanie aku zmienic 2 ostatnie cyfry i po sprawie  ?