Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wczasy 2013 Chorwacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybieram się w sierpniu 2013 do Chorwacji na podróż poślubną.

Znalazłem kilka ofert w ITAKA

Wczasy - Chorwacja - Hotel Feral | ITAKA[duration]=7&SEARCH_HOTEL[wyloty]=KRK&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DSV&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=S&SEARCH_HOTEL[month]=08&SEARCH_HOTEL[date]=2013-08-15

Zależy mi na wycieczcie All inclusive 8 dni wystarczy. No i jakiś fajny hotel blisko Morza.

cenowo do 2700 zł za osobę.

W rainbowtours też widziałem kilka ofert.

Był ktoś na takich wczasach z tymi biurami?

Lepiej wybrać Chorwację czy może Bułgarię?

Tyle jest różnych opinii, że powoli się gubię..

a i zapomniałem lecę samolotem, nie chce mi się ciągnąć audiczki taki kawał.

Opublikowano

Znajdź na www duni resort w bułgarii byłem rok temu pierwszym turnusie mega za***isty,resort polecam.

---------- Post dopisany at 17:28 ---------- Poprzedni post napisany at 17:25 ----------

Ja byłem w hotelu Pelikan ale w każdym jednym jest tak samo fajnie. Woda super jesz pijesz gdzie tylko zechcesz i animacje są świetne co wieczór inne show.. Jak do,bułgarii to,poważnie to przemysł. W chorwacji byliśmy 2 lata temu i też pięknie ale nazwy hotelu nie pamiętam.

---------- Post dopisany at 17:30 ---------- Poprzedni post napisany at 17:28 ----------

aaaa i każdy hotel trzeba sprawdzić na holidaycheck.pl

Opublikowano

Kolega byl sam z dziewczyna autem swoim na 10 dni i wszystko go wynioslo 5000 , drugi byl z zona i dzieckiem, tez autem , na 10 czy tam 11 i wynioslo go to 4500 zl

Inny zas kolega znalazl jakies biuro podrozy gdzie niby 15 dni ( 12 pobytu) wychodzi na glowe 1600 zl ale szczegolow nie znam. A z opowiadan ich wynika, ze to najlepsze wakacje w zyciu wlasnie dziek itemu ze sami autem byli i sami te piekne trasy pokonywali :)

Takze rozwaz te opcje :)

Opublikowano

Dokładnie Cro warto pokonać autem-ze względu na widoki:)

Opublikowano

Samochodem, raczej nie pojadę. Zostaje tylko samolot. Wiem, o widokach dużo znajomych mi opowiadało. Dużo ofert pobytu jest na wyspie korcula, niedaleko Dubrownika, więc z lotniska bd miał blisko. był ktoś na tej wyspie?

Opublikowano

Ja tam Chorawcji w ogole nie polecam :decayed: Jesli chcesz lezec jajkami do gory, troche posnurkowac, niekoniecznie ogladac piramidy lepiej wybierz sie do egiptu :wink: Jesli chcesz pozwiedzac poszukaj czegos na teneryfie ;) Dziwie sie ludziom ktorzy tak zachwycaja sie Chorwacja...

Opublikowano
Kolega byl sam z dziewczyna autem swoim na 10 dni i wszystko go wynioslo 5000 , drugi byl z zona i dzieckiem, tez autem , na 10 czy tam 11 i wynioslo go to 4500 zl

Inny zas kolega znalazl jakies biuro podrozy gdzie niby 15 dni ( 12 pobytu) wychodzi na glowe 1600 zl ale szczegolow nie znam. A z opowiadan ich wynika, ze to najlepsze wakacje w zyciu wlasnie dziek itemu ze sami autem byli i sami te piekne trasy pokonywali :)

Takze rozwaz te opcje :)

znajomi też byli i właśnie to samo mówili, ja tez bym chciał sie do chorwacji wybrać ale jak już pojade tylko autem :decayed:

Opublikowano

Ja tez zamierzam wlasnym autem jechac, ale kiedy to jeszcze nie wiem :)

Opublikowano

Ale skąd wylot jest ? Z tego co szukałem to raczej cieżko o loty do Chorwacji, większość to jakieś przesiadki przez Niemcy ale mogę sie mylić bo szukałem tylko chwilę.

Opublikowano

W październiku byłem z dziewczyną + dwójka znajomych na Gran Canarii, krótki wypad - 7 pełnych dni na miejscu. Cała impreza za 2os. wyszła 4 tys zł razem z wynajętym autem na tydzień. Warto przemyśleć jako alternatywe dla Chorwacji, która fakt, jest piękna ale nie w sierpniu...

Opublikowano

No dobra jeśli nie Chorwacja, to co wybrać? Bułgaria? Patrzyłem na ceny Gran Canarii, ale są strasznie wysokie. Nie opłaca się, min 3 tyś za osobę.

Opublikowano
No dobra jeśli nie Chorwacja, to co wybrać? Bułgaria? Patrzyłem na ceny Gran Canarii, ale są strasznie wysokie. Nie opłaca się, min 3 tyś za osobę.

Canaria jest dość tania, w zasadzie ceny w marketach są takie jak w Chorwacji. Latają tam też tanie linie więc można się dostać za niewielkie pieniądze - 600-700zł za os. Jak chcesz pozwiedzać to wynajem auta na tydzień kosztuje w granicach 300-350zł za auto. Paliwo w cenie takiej jak w PL. Noclegi można znaleźć za 10-12 euro/os/dzień. Czy to jest drogo, można dyskutować. Eleganckie hotele i restauracje, owszem, są drogie tak jak wszędzie.

Opublikowano

Ja jednak polecał bym Chorwacje, sam osobiście z moją Małżonką byliśmy w podróży poślubnej w tym hotelu Hotel Miramar - Adria-Relax-Resort in Opatija/Kroatien - Explore the Miramar i mogę go polecić, co do cen to my pojechaliśmy na chorwację w ciemno i udało nam się wynegocjować w tym hotelu spoko cenę, a byliśmy tam dwa miesiące temu (w październiku.)

Temperatura była w okolicach 23 stopni

Opublikowano

Canaria jest dość tania, w zasadzie ceny w marketach są takie jak w Chorwacji. Latają tam też tanie linie więc można się dostać za niewielkie pieniądze - 600-700zł za os. Jak chcesz pozwiedzać to wynajem auta na tydzień kosztuje w granicach 300-350zł za auto. Paliwo w cenie takiej jak w PL. Noclegi można znaleźć za 10-12 euro/os/dzień. Czy to jest drogo, można dyskutować. Eleganckie hotele i restauracje, owszem, są drogie tak jak wszędzie.

Powiem tak. Chodzi mi głównie o wakacje z jakimś operatorem. Nie chce kombinować osobno z noclegami osobno z przelotami. Chcę zapłacić maks do 3 tyś za osobę i mieć spokojną głowę, że wszystko jest załatwione. Chcę się poradzić co wybrać, które państwo, jaki hotel i ewentualnie jakiego operatora wycieczki wybrać.

Opublikowano

Ktorakolwiek z kanaryjskich za 3tys spokojnie 3*+, all inclisive na last minute znajdziesz i bedzie to lepsza opcja od chorwacji, Egipt za 3tys na tydzien to juz w ogole poszalejesz i znajdziesz 5* i jesli nie przeszkadza Ci natrectwo tamtejszej ludnosci to wlasnie to bym wybral. Turcja czy Tunezja wg uznania, bylem tylko w Ankarze, wiec kawalek od morza i nic mnie tam nie zachwycilo. Warto jeszcze rozpatrzyc Madere albo dorzucic pare groszy i uderzyc na bogato w wyspy zielonego przyladka :wink: Tam udam sie na przyszloroczne wakacje :decayed:

Opublikowano

A gdybym jechał samochodem, to gdzie najlepiej się udać do Chorwacji? Dalmacja? Istria? znalazłem kilka ofert 1700 zł za 7 noclegów + All inclusive w Północnej Dalmacji to dobra cena? Dodam, że wyjazd po 15 sierpnia czyli szczyt sezonu.

Opublikowano

może ktoś jeszcze zarzuci ofertę dla ubogich ?

Opublikowano

w zeszlym roku bylem z zona na Malorce w hiszpani i powiem ze warto,super miejsce,mala malownicza wyspa,za wyjazd w sierpniu za pelne 7 dni z ubezp.i reszta zaeplacilem ok.5,5k.......bylismy z TUI bylismy w CAN PICAFORD

Opublikowano

verus my byliśmy od 16 października w tym hotelu i płaciłem za dwie osoby ze śniadaniem i obiado-kolacją(w formie bufetu - było wszystko) za 6 nocy coś koło 3tyś zł, a warunki naprawdę super. W cenie oczywiście pełny room serwis (codzienne sprzątanie pokoju, wymiana ręczników itp.), net w pokoju i inne cuda na kiju (nie korzystaliśmy tylko z napojów w lodówce bo były drogie :) ), baseny (kryty i otwarty) przy hotelu oraz sauna też w cenie pokoju. Aha i na ceny na ich stronie oraz na stojaku przy recepcji nie patrz bo przyprawiają o ból głowy - o konkrety pytaj na recepcji (gadają po angielsku, rosyjsku i niemiecku) sądzę, że przez telefon bądź e-mail też się jakoś z cenami dogadasz.

Szczerze mówiąc jak podjechaliśmy pod hotel to też bałem się wysiąść, ale moje lepsza połowa nalegała i jakoś udało się dogadać - zwłaszcza, że była to podróż poślubna, więc raz na całe życie.