Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlane lusterka w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja nie chciałem kombinować z blendami. przeciągać kable z lusterka i przez drzwi

Listwa LED IP67 i zamontować to na progach. od dołu.

spełnia swoje zadanie aż nadto.

Podpiąłem się z przekaźnikiem pod halogeny styki NC, zasilanie po stacyjce

gdy kluczyk wyjęty, a włączymy CLH prąd płynie do LEDów.

Gdy w trakcie jazdy chcę włączyć św pmgielne, przekaźnik jest pod napięciem i rozwiera mi styki, LEDy nie świecą.

instalacja działa mi już dwa lata...żadne ulewy mnie pokonały LEDów

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia jak to wygląda? Najlepiej w dzień i w nocy ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie te blendy z A6 C6 pasuja idealnie P&P do naszych lusterek w B6, czy trzeba cos przy nich rzezbic, by je zalozyc?

Opublikowano

Moje progi....

057ac4651e72a3bd2e42187ccd75e1bd.jpg0b5c1772056a14243a4bf5adc3d71440.jpgf942f0211640c54d3c0c3df88dc2570f.jpg

I na koniec bonus....

Podświetlenie tylnego zderzaka...

174424be7f2c33b866ed4f3868d5208c.jpg

Dobre, gdy mokro pod autem.

Włącza się dopiero, gdy z pilota otwieram bagażnik...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Panowie te blendy z A6 C6 pasuja idealnie P&P do naszych lusterek w B6, czy trzeba cos przy nich rzezbic, by je zalozyc?

trzeba delikatnie podciąć metalowy stelaż lusterka bo obudowa leda czapia i nie wskoczy na miejsce, ja wycinałem kątówką mały trójkącik, jak przyłożysz to będziesz widział co i jak, reszta pasuje idealnie

Opublikowano

Dzieki. :) Czyli mowisz szukac blend i zakladac ? ;) ma ktos fotki, jak Wam to swieci ?

Panowie przy zakladaniu tych blend bede sie chcial wpinac w pomaranczowa kostke obok podstopnicy, teraz mam pytanko - ktoredy najprosciej doprowadzic kable do luster ?

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano

Ja odkrecalem lusterko od drzwi ale nie wyciągnąłem go całkowicie

wziąłem cienki drut chyba od telefonu on był trochę sztywniejszy, powyginalem na zasadzie prób i przeszedł przez oryginalny przelot gdzie idą orginalnie kabelki

mając to wyciągnąłem po kolei tej samej grubości kable do blendy led

do tego sztrapsy do wiązki jak idzie orginal nie w drzwiach i masz ogarnięty

Edytowane przez moglaj80

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale trzeba puscic kable przez przelotke miedzy drzwiami, a slupkiem A, co nie?

Opublikowano

między słupkiem a drzwiami to normalnie a w samym lusterku przynajmniej ja zrobiłem jak opisałem wyżej

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale trzeba puscic kable przez przelotke miedzy drzwiami, a slupkiem A, co nie?

Do lustra musisz dociągnąc jeden przewód. Mase łapiesz w lusterku. Samo przeciąganie jest kłopotliwe bo ori kable mają kilka załamań pomiedzy stelarzem a plastikowym trójkątem. Najłatwiej rozpiąć spręzyne na lustrze - wtedy jest dobry dostęp do kabli. Niestety ponowny montaż sprężyny jest ciężki, trudno ją scisnąć.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A może ktoś ogarnął fotostory z zabawy... macie info gdzie najlepiej się wpiąć w halogeny p. mgielne?

• 1 rok później...
Opublikowano

no i nikt nie dał foto... to co wisi w necie nie jest wiarygodne.. filmik by @kkam niezbyt dobrze to obrazuje, świeci to tak słabo czy tylko mi się wydaje? :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W weekend zrobię kilka foto i Ci pokaże jak świeci

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Chciałem podłączyć się + z lusterek do pinu 17 w pomarańczowej kostce ale niestety ten pin jest u mnie pusty.

Próbowałem podłączyć się pod pin 15 ale lampki nie gasną po przekręceniu zapłonu...

Może ktoś wie gdzie jeszcze można się wpiąć.

Opublikowano

czy może ktoś potwierdzić/uściślić, gdzie dokładnie podłączamy się w pomarańczowej wtyczce? Ktoś pisze, że pin 17, wyżej kolega pisze że w tym miejscu nie ma obsadzonego pinu.

W jaki sposób wygląda podłączenie? Ten pin jest obsadzony i mostkujemy czy trzeba zapinować? Po stornie pasażera wygląda to w analogiczny sposób?

Już mam wszystkie graty pomontowane, kabelki wypuszczone przy słupkach A i zostało mi podłączyć. Kupiłem diody power led 3W na radiatorze, do tego driver led z ograniczeniem napięcia do 3,4V.

Taki sam układ zastosowałem kiedyś w touranie ale tam sytuacja była prostsza bo sterownik drzwi obsługiwał podświetlanie lusterek

Opublikowano

no i poległem. Dysponuje ktoś może rozpiską pinów pomarańczowej kostki? Pin 17 u mnie nie jest obsadzony a gdzies w temacie pojawiło sie takie info że do niego się podłączamy.

W pomarańczowej kostce mam w sumie 5 przewodów, obsadzony pin 1,3,4 oraz dwa przewody podłączone do pinu 15.

Nie ulega kwestii że pin 15 to stałe +12V bo tak mierzyłem. Jak dobrze kojarze to sterowanie lampki podsufitki jest sterowane poprzez podanie na nią masy GND (wtedy się zapala).

zamykając/otwierając auto z pilota i mierząc napięcie w układzie pin 1 - pin 15 oraz pin 3 - pin 15 cały czas mam +12V :wallbash:.  pin 4 - pin 15 nie daje żadnego napięcia:eusathink:.

Opublikowano
2 godziny temu, jaras99 napisał:

no i poległem. Dysponuje ktoś może rozpiską pinów pomarańczowej kostki? Pin 17 u mnie nie jest obsadzony a gdzies w temacie pojawiło sie takie info że do niego się podłączamy.

W pomarańczowej kostce mam w sumie 5 przewodów, obsadzony pin 1,3,4 oraz dwa przewody podłączone do pinu 15.

Nie ulega kwestii że pin 15 to stałe +12V bo tak mierzyłem. Jak dobrze kojarze to sterowanie lampki podsufitki jest sterowane poprzez podanie na nią masy GND (wtedy się zapala).

zamykając/otwierając auto z pilota i mierząc napięcie w układzie pin 1 - pin 15 oraz pin 3 - pin 15 cały czas mam +12V :wallbash:.  pin 4 - pin 15 nie daje żadnego napięcia:eusathink:.

Kolego miałem ten sam problem. Według tematu na forum plus powinienem wpiąć pod pin 17 w pomarańczowej kostce znajdującej się przy podstopnicy. W moim przypadku musiałem wpiąć się w tą samą kostkę, jednak w pin 13 oraz 15. Sprawdź dokładnie czy nie masz przewodu w pinie 13 :hi:

Niestety rozpiski pinów nie posiadam, temat z podłączeniem blend ogarniał mi Domin bo poległem tak samo jak Ty :decayed:

Edytowane przez kaman

Opublikowano
1 godzinę temu, kaman napisał:

Kolego miałem ten sam problem. Według tematu na forum plus powinienem wpiąć pod pin 17 w pomarańczowej kostce znajdującej się przy podstopnicy. W moim przypadku musiałem wpiąć się w tą samą kostkę, jednak w pin 13 oraz 15. Sprawdź dokładnie czy nie masz przewodu w pinie 13 :hi:

Niestety rozpiski pinów nie posiadam, temat z podłączeniem blend ogarniał mi Domin bo poległem tak samo jak Ty :decayed:

dzięki za odzew. piny obsadzone mam jak na zdjęciu. Pin 13 jest nieobsadzony:eusathink:Pisałem również z kolegą KacSolB6  który z kolei jeszcze inaczej ma obsadzone piny niż Ty i ja.

A może pamiętasz/wiesz jakie były kolory pinów? po stronie pasażera masz pomarańczową wtyke, czy ciągnąłeś wszystko do kierowcy?

20190228_213609.jpg

Opublikowano

Pomarańczową kostkę masz przy podstopnicy kierowcy i do niej się wpinasz zarówno z bledną lusterka lewego jak i prawego. Niestety kolorów kabli nie pamiętam więc Ci nie pomogę.

@kaju już trochę tych blend w swoim życiu podłączył to może coś podpowie :kox:

Opublikowano

Napiszcie jaki efekt chcecie osiągnąć to coś poradzimy :)