niestandardowy Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 Jak obrucisz czujnik chyba bedzie blad na vagu
lukasso15 Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 Panowie, zgubiłem gdzieś to cięgno co jest z tyłu .. Ma ktoś to na seel ? lub wie jaką to ma długość to bym coś dorobił... Potrzebne na wczoraj. Quattro
niestandardowy Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 musisz dorobic bo w serwisie czesc niedostepna, chyba ze kupisz uszkodzony czujnik...
lukasso15 Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 No to dorobię tylko potrzebne mi są wymiary... Poda ktoś ? No to dorobię tylko potrzebne mi są wymiary... Poda ktoś ? Ktoś coś ?
bidzio1 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 Rozstaw śrub w tym cięgnie tylnym od quattro to 95 mm Zresztą jak można to zgubić? Nie polamalo ci czujnika?
lukasso15 Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Wszystko jest ok. tak jak by ktoś wypiął to i zabrał.
bidzio1 Opublikowano 12 Września 2014 Autor Opublikowano 12 Września 2014 Przecież to jest przykręcone na śrubę...
bidzio1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Opublikowano 29 Listopada 2014 musze tak zrobic u siebie Jak byś chciał to mam silniczki do dynamicznego.
ZAPi Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Ja mam ori a4 b6 xenon z samopoziomowaniem zwykłym co potrzebuje do poziomowania dynamicznego poza silniczkami lamp czy wystarczy jakaś podmianka w elektryce i jaka dokładnie Edytowane 1 Stycznia 2015 przez ZAPi
bidzio1 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Kolego b6 ma już poziomowanie dynamiczne
oktawiusz5 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 te silniczki z bmw to ile pinów muszą mieć, bo widac ze niektóre sprzedawane mają 5 a w opisie są tylko 4 wykorzystane. Tych czujników poziomowania to ile musi być jeden z przodu i drugi z tyłu?
bidzio1 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2015 W silniczku wykorzystane są 4 piny. Czujniki zawieszenia 2 jeden z przodu drugi z tyłu. Poprawiony pierwszy post. wszystkie informacje dot. samopoziomowania dynamicznego są już widoczne. (do moderatora: Proszę o podwieszenie tego tematu ponieważ bardzo wiele osób do mnie pisze w sprawie montażu bo ciężko znaleźć temat, a tak będzie można pomóc wszystkim oficjalnie na forum.)
arnie1906 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam. Zabieram się za montaż bixenonu ale nie w Audi lecz w Passacie 3BG. Myślicie, że cała elektryka(chodzi o poziomowanie dynamiczne) u mnie jak i u Was będzie wyglądać tak samo? Pozdrawiam forumowiczów.
bidzio1 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam. Zabieram się za montaż bixenonu ale nie w Audi lecz w Passacie 3BG. Myślicie, że cała elektryka(chodzi o poziomowanie dynamiczne) u mnie jak i u Was będzie wyglądać tak samo? Pozdrawiam forumowiczów. Jeśli masz jakieś pytania pisz. Sam teraz mam passata i montowalem
arnie1906 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Ze schematami i zrozumieniem całości raczej nie mam problemów, tylko chodzi mi o to czy instalacja elektryczna wygląda tak samo? I jeszcze mam jedną sprawę.. Nie wiesz może jaki rozstaw śrub ma ten łącznik(3B0 505 465) przy tylnym czujniku oraz jakieś wymiary blachy przykręcanej do belki(3B0 505 573), bo jak za takie pierdoły to ich cena w ASO mnie przeraża. Łączniki chcę zrobić wg Twojego pomysłu. Edit: Porównałem schemat z forum passata z tym dostępnym tutaj dla samopoziomowania dynamicznego i jest taki sam. Ori lampy bixenonowe w passacie mają silniczki krokowe więc rozumiem, że nie muszę ich zmieniać. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez arnie1906
bidzio1 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Dzięki Grzesiu. Teraz nie pamiętam Wymiarów ale jak znajdę te oryginalne to zmierze i ci podam.
oktawiusz5 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 pin silniczka --- pin lampy --- pin sterownik pin silniczka nowego czy starego pin lampy a4 -a6 czy passat b5 fl? pin sterownik jaki sterownik? tabelka którą zrobiłeś Przekładka pinów ze starego do nowego- ale czego starego i czego nowego z czujników wychodzą 3 przewody a do sterownika idą tylko 2 gdzie sie podziewa 3?
bidzio1 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2015 pin silniczka --- pin lampy --- pin sterownik pin silniczka nowego czy starego pin lampy a4 -a6 czy passat b5 fl? pin sterownik jaki sterownik? tabelka którą zrobiłeś Przekładka pinów ze starego do nowego- ale czego starego i czego nowego z czujników wychodzą 3 przewody a do sterownika idą tylko 2 gdzie sie podziewa 3? Czytałeś temat od początku czy tylko kilka ostatnich postów? Całość jest o montażu samopoziomowania oryginalnego i o przeróbce oryginalnego (statycznego) na dynamiczne. Sterownik samopoziomowania stary o oznaczeniu 4b0 907 357 a nowy 4z7 907 357 (numery pisze z pamięci w pierwszym poście wszystko jest opisane. )
Rekomendowane odpowiedzi