Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krolu coś dla ciebie:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_swap_silnika_na_130_km_i_w_koncu_awxmodalbrd195km_395nm-t22874.0.html

Ja jednak postanowiłem nie jechać dziś do was na spota, więc udanego spota życzę :wink4:

Jak ogarnę tą usterkę to wpadnę na bank!

Fajna sprawa ale on w to władował 8000 zł ... za sam silnik... no to daj spokój + hamulce + sprzęgło i mi wyjdzie więcej niż za mojego dałem...

Krolu ale później wrażenia z jazdy bezcenne dopóki byś sie nie przyzwyczaił do mocy :gwizdanie:

Auto swoją drogą a kierowca swoją drogą... i niestety muszę trochę poćwiczyć, ale obecnie moja moc mnie nie zachęcą do tego typu rozrywek...

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Krolu coś dla ciebie:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_swap_silnika_na_130_km_i_w_koncu_awxmodalbrd195km_395nm-t22874.0.html

Ja jednak postanowiłem nie jechać dziś do was na spota, więc udanego spota życzę :wink4:

Fajna sprawa ale on w to władował 8000 zł ... za sam silnik... no to daj spokój + hamulce + sprzęgło i mi wyjdzie więcej niż za mojego dałem...

Krolu ale później wrażenia z jazdy bezcenne dopóki byś sie nie przyzwyczaił do mocy :gwizdanie:

diman jak opanowałeś zdjecia i avatarki?? bo ja juz siedze i sie bawie i nawet mi coś wyszło :)

Dzieki Pucek za podpowiedz :naughty:

No miejscówa była ok, co niektórzy poszaleli, my z dimanem z racji tego że mamy silnik z wadą fabryczną :gwizdanie: nie ustawialiśmy sie na kreske bo w głowie cały czas była kontrolka ciśnienia oleju..

Pelex ale Ty ładnie te swoje wątki zaczynasz "Witam serdecznie..." :polew

:hi: witam no nie stety nie dalem rady wczoraj na popracowanie nad awatarem ale mysle ze w niedziele bedzie troche czasu wczoraj pierwsza liga spocik cza zmienic fure na 3.0tdi :quattro: i wtedy tam zwami stane na tej kresce :polew:

Opublikowano

:hi:

co się stało że tak dużo ludków od Was zrezygnowało ze zlotu letniego :kwasny: a szkoda bo mieliście dużą ekipe.....

Opublikowano

No widziasz Madas jak sie ma takich hu... szefów to tak pozniej jest że nie mogą jechać :(

Opublikowano

Krolu coś dla ciebie:

Moc nigdy nie była tania i raczej nie będzie. Rzadko się też zwraca to co włożyłeś w auto.

Jednak jakbyś popatrzył na to z innej strony, może z takiej: "ktoś kupuje nowe Audi i w momencie wyjechania z salonu traci kilkanaście do kilkadziesiąt tyś. zł bo auto w jednym momencie staje się już używane"

Zawsze warto przeliczyć ile cię będzie dana moc kosztować przerabiając, a ile by cię ta moc kosztowała jakbyś kupił już gotowe fabrycznie z tą samą mocą + dodać do tego ile kosztuje eksploatacja modyfikowanego auta, a ile tego seryjnego z fabrycznie większym/mocniejszym silnikiem.

Dodatkową kwestią jest sprzedaż auta w przyszłości. To co włożysz do modyfikowanego już raczej ci się nie zwróci podczas sprzedaży, bo auto zawsze będzie brane rocznikowo i silnikowo przez zwykłego "przemieszczacza" a takich jest większość (no chyba, że znajdziesz kogoś kto by chciał mieć tą moc (w twoim przypadku w 1.9TDI) bez przerabiania). W seryjnym aucie wartość będzie trzymana i na pewno sprzedaż w lepszej cenie.

Na koniec powiem, że myśle że jednak w Tuningu nie chodzi o zimne kalkulacje, typu: "co będziesz miał o co stracisz" a o coś trochę innego.

Opublikowano

Na koniec powiem, że myśle że jednak w Tuningu nie chodzi o zimne kalkulacje, typu: "co będziesz miał o co stracisz" a o coś trochę innego.

ŚWIĘTE SŁOWA

Opublikowano

dobry :hi:

pozbyłem się kobiety już to mogę tu pisać :decayed:

przede wszystkim dzięki za spocika wczorajszego i sprawdzenie się :good:

wiem teraz że następnym modem po założeniu halogenów będzie wirus :gwizdanie:

gregory... dzięki za te słowa! cieszę się że są jeszcze ludzie którzy tak uważają... że nie liczy się ile się włoży a ile się z tego odzyska... tylko że liczy się pasja.... szacunek :notworthy:

Opublikowano

SomeS wal virusa bo ten automat jak sam widzisz daje d*py... chociaż start miałeś fajny :tongue4:

jakoś tu cicho, myślałem że jak wejde to będzie pare stron do czytania...

Gregory :good:

Opublikowano

póki lece na pierwszym biegu jest dobrze... potem trace trochę podczas zmian :gwizdanie:

w ciągu najbliższych tygodni będzie virus więc spoko :good:

Opublikowano

SomeS a co jedziesz do Bielska po chip? czy zakladasz coś z allegro?

jakoś niechce mi się iść grzebać przy aucie...a mam do zamontowania ten pakiet oświetlenie :rolleyes:

Opublikowano

dlaczego do bielska?

ja będę robił w dynosofcie w katowicach :good:

ja od poniedziałku będę miał sporo rezania... oczekuję na paczki z halogenami, manetką do tempomatu, czujnikiem ciśnienia w klimie... jak to porobie to będzie wypas :>

doszedłem do wniosku że jak już ściągnę to będę malował te dekory jednak.. nie widzi mi się zamiana i jeżdżenie kilka dni bez nich

Opublikowano

Gregory:

Nie myślę jeszcze o sprzedawaniu autka... najlepiej w ogóle bym go nie sprzedawał... :gwizdanie:

A tuning zrobię dla własnej przyjemności, w sumie to zrobił bym go już dawno ale niestety ciągle jakieś niespodziewane wydatki...

a takie pytanko były czarne RS4 w b5 oczywiście avant bo dziś widziałem poszerzaną na pięknych czarnych felach z czerwonym randem... śmignęła dziś Gliwicach ...

Opublikowano

ale tu cichooo dzisiaj :shocked:

czester jak będziesz to napisz jakiej długości masz bata do cb :cool1: bo kupiłem i nie wiem czy długi czy krótki będzie a u Ciebie fajnie to wyglądało :wink4:

Opublikowano

ale tu cichooo dzisiaj :shocked:

czester jak będziesz to napisz jakiej długości masz bata do cb :cool1: bo kupiłem i nie wiem czy długi czy krótki będzie a u Ciebie fajnie to wyglądało :wink4:

:hi:

Moj bat ma okolo 1m :evil:

Opublikowano

Moj bat ma okolo 1m :evil:

To Ola pewnie jest zadowolona :naughty:

Opublikowano

Witam w to piękne niedzielne popułudnie.Ja w pracy a od jutra dalej remont.A tu się widzę dużo dzieje.Na rocznicę 1 zlotu będzie 500 stron postów jak nic :good:

Opublikowano

Witam w to piękne niedzielne popułudnie.Ja w pracy a od jutra dalej remont.A tu się widzę dużo dzieje.Na rocznicę 1 zlotu będzie 500 stron postów jak nic :good:

Wiedzialem, ze poleca glupie komentarze :tongue4:

Opublikowano

:hi: Cześć

zależy jaki bat :bicz: może taki :naughty:

Opublikowano

:hi: Cześć

zależy jaki bat :bicz: może taki :naughty:

Ty to się lepiej wytłumacz czemu jeszcze się nie zapisałeś na urodziny naszych spotów :baseball::decayed:

Opublikowano

Bry wszystkim :hi:

Ja też właśnie w pracy dzisiaj siedzę , gdzieś do 20 :confused4:, a z rana na uczelni i pierwszy już kolos :wallbash: