artua2 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Jak niektórym pewnie wiadomo nie wystarcza nagrać płytkę z filmem czy teledyskami by nasz odtwarzacz DVD ją odtworzył. Sam po zakupie auta tydzień czasu szukałem sposobu nagrania płytki w dobrej jakości obrazu i dźwięku. Potrzebny nam do tego będzie program do ściągania plików z internetu oraz program tworzenia DVD. godnym uwagi programem do ściągania klipów bezpośrednio z youtube z przeglądarki firefox jest Downloadhelper którego sposób instalacji znajduje się poniżej: a sam program tutaj:https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/video-downloadhelper/http://chomikuj.pl/riddick74/Programyhttp://darmoweprogramy.net78.net/index.php?id=35 kolejnym programem który potrzebujemy jest jakiś kreator DVD, tutaj jest wiele do wyboru ale niestety nie każdy sobie radzi. Ja polecam kreator "Daniusoft DVD Creator 1.2.0" jest on po angielsku ale na pewno każdy sobie z nim poradzi. Naprawdę warto zassać go z chomika bo pozostałe dostępne i darmowe wersje znajdujące się w internecie są wersjami trialowymi ze znakami wodnymi lub nagrywające tylko część plików) program znajduje sie w linku poniżej:http://www.top4download.com/daniusoft-dvd-creator/qfmzhvgn.html -teraz jak już mamy oba programy zaczynamy ściągać poprzez downloadhelpera nasze pliki bezpośrednio z youtube (należy pamiętać by ściągać plik MP4 oraz w najwyższej jakości) -wrzucamy filmy do kreatora który dalej już wszystko sam konwertuje i nagrywa...jest jeden minus którego nie udało mi się wyeliminować,jest nim brak możliwości przewijania filmu czy teledysku... można jedynie przewijać cały utwór.Powodzenia !!! ************************************************************************ A ja wam podeślę inny program do konwertowania filmów nie tylko z YouTube. Pobierzcie to: Free Studio 6.5.3.713 - dobreprogramy Do ściągnięcia teledysków lub co tam chcesz z YouTube użyj ten podprogram (Free YouTube Download) z pakietu który zassałeś. A do przekodowania na plik odtwarzany przez MMI (MPEG2) użyj tego programu z zassanego pakietu (Free MP4 Video Converter) wybierając opcję MPEG2 i PAL DVD VIDEO RESOLUTION VIDEO 720x576, MPEG2, 5 Mbit/s; AC3 128 Kbit/s, 44.1 kHz ######################################################## Plyta DVD+Rwybierasz piosenke na youtubiewchodzisz na ta stronehttps://www.onlinevideoconverter.com/pl/video-converter wklejasz to co wybrales z youtube i zmieniasz na mp4sciagasz ten program Windows DVD Maker 2016 Free Download - Convert & Burn Your Videos to DVDwindows-dvd-maker.com jak juz sciagniesz zainstalujesz otwierasz gopiosenka ktora sciagnales dodajesz do tego programu . po wlaczeniu bedziesz mial Add Videoszalduje sie ona w ciagu paru sekund i klikasz tylko start i czekasz az sie wypali na plyciewyjmujesz wkladasz do auta i koniec **************************************************** Odnośnie 3G+ , ja robię to tak: [KARTA SD] MMI3G + Potrzebne programy: - Free Make Video Converter Pobieranie z Youtube'a: Ja korzystam z tej stronki : Youtube MP4 Download (zaznaczamy MP3 + MP4 - rozwijamy) ---------------------- Odpalamy program, pobrany plik z muzyką upuszczamy do programu lub klikamy VIDEO i wyszukujemy po lokalizacji (wyszukany plik zaznaczamy,a następnie klikamy otwórz) Po dodaniu, klikamy zaznaczony kółkiem obszar "do MPEG" Następnie ukazuje nam się pole, w którym musimy dodać swój profil z własnymi ustawieniami. W tym celu klikamy zielony plusik, zaznaczony na obrazku. Lokalizacja, w której zapisany zostanie plik po konwertowaniu możemy zmienić w miejscu, gdzie zaznaczyłem czerwoną linią (klikamy na 3 kropeczki) Wyskakuję nam kolejne okienko, parametry ustawiamy według obrazka poniżej Po dodaniu własnego profilu, klikamy przycisk "Konwertuj". Profil tworzymy tylko jeden raz, przy następnym konwertowaniu będzie on już widniał na liście. Można konwertować kilka plików w jednym momencie, wystarczy tylko dodać na początku więcej plików. Program jest darmowy, więc na początku i na końcu filmiku pojawia nam się znak wodny. Jak ktoś ma wolną kaskę, to za niedużą kwotę można kupić subskrypcje na rok (9$). ********************************************************************************* 1. Wybieramy interesujące nas teledyski na youtube 2. Ściągamy je za pomocą https://www.onlinevideoconverter.com/pl/youtube-converter w formacie .mp4 3. Za pomocą programu Free Make Video Converter konwertujemy pliki .mp4 na .mpeg ( dokładnie tak jak opisane w 1 poście) 4. Instalujemy program NERO VIDEO i tworzymy DVD VIDEO z interesujących nas już przekonwertowanych plików .mpeg 5. Po nagraniu wszystko działa na 3G HIGH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 bardzo przydatne info Tu nagrywanie MMI 3G+ 2012-2015 Audi MMI Supported Formats - Play music and video in Audi A3/A4/A5/A6/Q3/Q5 WWW.ACROK.COM Audi MMI Video Converter: Convert video to Audi MMI supported video format, Convert FLAC to Audi MMI supported audio to successful play... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny007 Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 A jaką płytę najlepiej wybrać DVD-R czy DVD+R i z jaka prędkością. DVD+R jest następczynią -R i jest podobno lepsza szybsza i wogule ale po coś chyba -R produkują musi być w niej coś dobrego tak to by została tylko +R na Wikipedii znalazłem: DVD-R - lepsze do materiałów filmowych DVD+R - lepsze do rejestracji danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecy Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Sterownik MMI jest zaraz nad klimatronikiem .Jesli nie masz kamery lub TUNERA TV to na bank brak wejscia Ostatnio słyszałem gdzieś, że w mmi 2G i 3G można spokojnie wlutować zieloną wtykę jak się jej nie ma. warto to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny007 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 A jaki jeszcze inny program polecacie do nagrywania mp4 na DVD bo skończył mi się okres próbny Daniusoft DVD Creator i nie nagram płyty:facepalm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddick74 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 A jaki jeszcze inny program polecacie do nagrywania mp4 na DVD bo skończył mi się okres próbny Daniusoft DVD Creator i nie nagram płyty:facepalm: Nero Programy - riddick74 - Chomikuj.pl programy do Nagrywania plyt CD/DVD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras86 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 a czy jeśli nagracie, to działa Wam przesuwanie utworów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon31 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Witam czy można jakoś obejść komputer kodowaniem zeby szło oglądać dvd filmy teledyski podczas jazdy a nie tylko jak auto jest na postoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artua2 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 w dziale z kodowaniami VCDs jest chyba napisane jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras27 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No wszystko ok płyta nagrana lecz główny cd jej nie odtwarza dvd mam w bagażniku od nawigacji ale nie wiem jak to uruchomić ma ktoś pomysł ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Masz MMI 3G HIGH ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras27 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 MMI 3G + z dyskiem twardym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 MMI 3G + z dyskiem twardym Piszesz ze masz DVD w bagazniku stąd moje pytanie było jakie masz MMI Miałes dokladane ? daj fotke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras27 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nic nie było dokładane jest orginalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Masz NAVI 2 generacji czyli tak jak myslałem 2G HIGH Czytnik DVD sluzy tylko do odtwarzania map . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras27 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Czyli nie da rady odtworzyć filmów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Czyli nie da rady odtworzyć filmów ?? Niestety nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas309 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Dziwne bo MMI 3G LOW mozna poszerzyc o kamere cofania oraz AMI no to skoro mozna zalozyc kamere cofania to odtwarzac filmy tez powinno sie dac Edytowane 25 Listopada 2014 przez lukas309 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skotmen Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 jest jeden minus którego nie udało mi się wyeliminować,jest nim brak możliwości przewijania filmu czy teledysku... można jedynie przewijać cały utwór. Powodzenia !!! Działa przewijanie tylko trzeba panel odtworzyć (przewijania zmiany kawałków pauzy meni itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bade26 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Panowie, mam a6c6 i mmi 3g. Nagrywałem płytki według tutoriala a po wrzuceniu do dvd w aucie pisze za każdym razem unreadable. Gdzie szukać przyczyny? Zła płytka, format wideo, czy coś z czytnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi