OficeR Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Temat wciągnął mnie o 23. Teraz skończyłem... REWELACJA sam muszę na następny miesiąc zabrać się za detailing. Warunki pod blokiem może nie sprzyjają ale chęci są ogromne.
Griffe Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Opublikowano 14 Maja 2014 Ciesze sie, ze moge motywowac i ze sie podoba. Wieczor - taka sytuacja:
pastaldo Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Ciesze sie, ze moge motywowac i ze sie podoba.Wieczor - taka sytuacja: http://i96.photobucket.com/albums/l163/zarrus/20140513_212937_zps8d4fadc5.jpg http://i96.photobucket.com/albums/l163/zarrus/20140513_212904_zps43136e31.jpg Łamie kregosłup
gusiak11 Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 W weekend majowy były "wakacje" ale tylko pozornie… udało się za "psie pieniadzę"; wypożyczyć odkurzacz piorący karcher puzzi . Preparat do zabezpieczenia leżał już z pól roku w garażu a preparat do prania ze dwa m-c ; No więc zaczynamy, na początek dwu letnie modeno, pzelot cos kolo 50tyś. km Woda po praniu Tak prezentowało się auto przed praniem Po.......; Przyszedł czas na mojego "szkodnika" Tu jest "królestwo' mojego syna Dobra jedyna okazja.... won z tymi siedzeniami Przymiarki kubła ale trochę za mały U mnie woda jeszcze gorsza no coż auto ma już ze ''dwa'' lata Teraz efekty Siedzenia jak i boczki w obu autach zostały zabezpieczone tym ... W ostatnim tygodniu dużo się działo w weekend był Hyundai Coupe, realcja wkrótce a na tygodniu pracowałem nad takim sprzętem. Przelot 14 00 mil, jest to Harley-Davidson CVO Road Glide Ultra z tego co się orientuję jest to limitowana edycja popularnego Road King-a Taki sprzęt przyjechał Nawet jakis ''syf'' zainteresowal się takim sprzętem Niestety motory wymagaja sporo prac wstępnych przed czyszczeniem Trzeba było zdjąć przednią szybę żeby dostać się głębiej Po samym umyciu już fajnie kropliło Jak pisałem limitowana edycja Noo rys nie brakowało Ale po kilku ''h'' pracy więcej zdjęć było trudno zrobić bo cały tydzień u nas padało a potem szybko szybko zabieram bo zaraz będzie padać no trudno....
Griffe Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 Poki co same zalegle relacje, ale roboty jest tyle, ze praktycznie nie ma czasu robic zdjec. Z gory przepraszamy, ze nie wszystkie etapy sa uwiecznione. Postaramy sie zrekompensowac, jak kiedys bedzie wiecej czasu. Ostatnia praca tyczyla sie bardzo fajnie OIII w swietnej konfiguracji - w nadwoziu kombi o bardzo wdziecznej barwie Topaz brown siedzial mocny diesel z napedem 4x4. Jakosc materialow, spasowanie, wyposazenie - skoda weszla w nowa ere :bigok Lakier w bardzo dobrym stanie, bo przebieg minimalny, wiec poki co valeting i na koniec lsp "po japosnsku" Z samym lakierem sie pracowalo dobrze, ale to juz nie to co stare vagi. lakier jak na niemca bardzo miekki - rosowal sie od fibry, nie tak jak japonczyk, ale miekki. Sama perla niesamowita, za kazdym razem auto wygladalo inaczej, kat patrzenia, kat i natezenie oswietlenia ukazywal cala rozpietosc tonalna - ma potencjal - prawie jak kameleon. Po przyjezdzie: Jak widac prix mial co robic, pora na nastepe cfantyki Jesli byl jakis wosk - polegl Zero ingow Na szybach tez nic Jak widac glowne defekty to swirlsy, holsy pare glebszych rys i slady po zabitych owadach - o dziwo brak zniszczen po guanie. Tym razem zestaw Scholl Concepts w akcji Na szybko na kawalek maski Fusso Widac roznice w ingach golym okiem (z czym porownanie - zgadujcie) - fusso miazdzy wracamy do korekty dokladnosc i dbalosc o detale to podstawa zaprawka tylnego zderzaka - lakier dobrany idealnie - widac tylko "roznice w grubosci powloki"
gusiak11 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Kolejnym samochodem goszczącym w HokusPoksuDetailing był Ford Mondeo MK IV. Auto z 2014r. z przebiegiem zaledwie 3500km. Plan pracy obejmował delikatną korektę lakieru oraz nałożenie powłoki kwarcowej z właścicielem ustaliliśmy C1 by Gtechniq. Odświeżenie środka… bo sprzątać to tam tylko trzeba było wycieraczkę pod nogami oraz nałożenie dressingu Tym razem było komfortowo i bez ''napinki'' bo właściciel oddał auto już we wtorek więc mimo że obaj pracujemy a detailing to nasza pasja to mieliśmy sporo czasu na testy, i spokojną pracę No więc zaczynam co to do nas przyjechało no cóż ptak go nie polubił albo jak piszą na jednym z forów ptak leciał i jak zobaczył swoje odbicie to... ale odbicia to może później Z garażu ‘’przyszło’’ ponad 800 zdjęć, tu nie wielki fragment szersza relacja oraz komentarz na http://http://carsdetailing.blogspot.com/
blaszczuEL Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Bardzo fajne relacje - efektów nie ma co komentować bo jak zawsze za***iste Widzę, że używacie lampy 3Ma przy korekcie - macie bezpośrednie porównanie do Brinkmanna?
Griffe Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 Brinkmanna nie stosowalem. Do inspekcji lakieru mam Led Lensera T7 - przed tym nic sie nie ukryje - nawet jak w halogenie jest juz ok, to T7 prawde powie. 3M uzywamy do sprawdzenia czy powloka jest wszedzie dotarta, czasem do dobrania lakieru. Maciek dzieki za dobre slowo, to cieszy, tym bardziej od kogos, kto "siedzi w temacie"
Sqizzy Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Pawle czego używacie do prania tapicerki ? Co jako prewash i pranie właściwe ?
Zymek1989 Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Piękne efekty. Często oglądam twoje prace i jestem pod wrażeniem za każdym razem.
Griffe Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Opublikowano 30 Maja 2014 O ile mnie pamiec nie myli to ValetPRO heavy duty carpet cleaner
gusiak11 Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Pawle czego używacie do prania tapicerki ? Co jako prewash i pranie właściwe ? heavy duty carpet cleaner jako pre-wash 1:15 jako pranie zasadnicze w odkurzaczu 1:80, bardzo fajny i wydajny preparat po trzech samochodach zostało jeszcze z poł litra
Pogodny Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Potwierdzam HDCC jest świetny i co najważniejsze bezpieczny. Dodam od siebie, że używam go jako prespraya używając pianownicy marolexa. Działanie gotowej niezbyt mokrej pianki szybko działa, a przy okazji nie ma mowy o przemoczeniu np. podsufitki.
Kamyk Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Mondeo wygląda świetnie szczere gratulacje, efekt naprawdę robi wrażenie !
_Makki_ Opublikowano 4 Czerwca 2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Pawel: Roboty jak zwykle cacy Ja takze uzywam latarki Led Lenser T7 oraz Fenix TK11, ktora mam praktycznie zawsze ze soba w aucie, nie tylko do inspekcji Jakies 5 lat temu mialem Brinkmanna, takiego z obrotowymi glowkami. Pamietam ze bardzo lubilem mozliwosc polozenia go na ziemi i skierowanie swiatla do gory. Sun Gun 3M to kiler jezeli chodzi o swiatlo ale 1. jest drogi 2. jest niewygodny i ciezki 3. moje baterie pewnie juz swoje przezyly bo jakos co chwila musze je ladowac. Apropos Sun Guna 3M, moje znajome, lokalne ASO Audi, szczegolnie szef sprzedazy chcial mnie kiedys "wyprosic" jak im pokazalem co widac na lakierze swiecac takim sprzetem bo NOWYCH autach stojacych w salonie btw: wczoraj w koncu znalazlem moj zestaw Wheel Woolies , jakos przed operacja mi sie gdzies zawieruszyl.. Znowu mycie felg to sama przyjemnosc Kto nie zna to polecam!
Kamyk Opublikowano 4 Czerwca 2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Apropos Sun Guna 3M, moje znajome, lokalne ASO Audi, szczegolnie szef sprzedazy chcial mnie kiedys "wyprosic" jak im pokazalem co widac na lakierze swiecac takim sprzetem bo NOWYCH autach stojacych w salonie możesz rozszerzyć wypowiedź? co się okazało?
Rekomendowane odpowiedzi