lukas309 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 no to nie wkrecaj sobie ))))) pozdro
gilbertos Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 a ja z kolei jak wcisnę sprzęgło to słyszę stuki w silniku. Czy to oznacza, że powoli dwumas siada czy może macie inne pomysły?
lukas309 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 łożysko oporowe moze padac tak mi sie wydaje
kmink Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 M@riusz a czego mógł nie dokręcić? Korka w misce? Nie przesadzaj...
M@riusz Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 kmink nie mam zielonego pojęcia czego nie przykręcił, osłony ?? - ale delikatnie mnie to wkurza - takie ciało obce w dźwiękach... Zobaczmy z czasem co będzie się działo i tyle. kiedyś miałem Opla Corsę B, coś waliło na wybojach - pomysłów były tysiące - okazało się że guma trzymająca tłumik się wyciągnęła - tu może podobny trop.
kmink Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Dokładnie :-) Dla świętego spokoju podjedź na jakiś kanał/podnośnik i obejrzyj wszystko dokładnie
M@riusz Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Panowie, Przejrzałem na spokojnie spód auta przy przeglądzie auta w zaprzyjaźnionej stacji kontroli. Lekko uderzając w tylną cześć tłumika pojawił się podejrzany dźwięk. Następnego dnia poprosiłem żonę aby nogą przycisneła od góry tłumik - dźwięku przy uruchamianiu nie stwierdzono. Przyczyna - zwiotczały tylny gumowo-stalowy uchwyt tłumika - ASO VW 100zł Może komuś kto będzie chciał wymienić dwumas zacznie od gumy i miło się zaskoczy czytając mój wpis PS. O dziwo przy 196kkm przednie zawieszenie na 5 ( od 169 po Polsce ) !
olesa4 Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 jezeli głuchy dzwiek to dwumas, niestety mam to samo jest straznie słyzalny w środku w aucie przy zamknietych szybach Cześć! u mnie słychać na biegu jałowym reguralne stuki (jakby traktor pracował), po wciśnięciu sprzęgła stuki ustają. Czy może to być dwumas? Pozdrawiam
olesa4 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Cześć Lukasz, widzę po postach że miałeś podobny przypadek, czy wymieniłeś już u siebie dwumas? jeśli tak to czy już nie słychać tych stuków na jałowym bez sprzęgła? Może orientujesz się jakiego rzędu może to być koszt? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Paweł
Abmcars1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zależy czy sam dwumas uszkodzony czy tez sprzęgło do wymiany zależy jakie czesci czy nowe czy używane
LESZEK 1973 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Podepne sie pod temat.Miałem te same objawy stuki silnika na wolnych obrotach,nie równa praca silnika rzucało nim trochę,zdarzyło się nawet ze sam potrfił zgasnąc na wolnych obrotach jak chodził.Okazało się dwumasa po wymianie całego sprzęgła auto chodzi jak zegarek.Tylko że okrótnie zabolało po kieszeni.
edor Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dnia 15.05.2013 o 22:49, lukas309 napisał: mam to samo głuche stuki na wolnych obrotach dosyc głośne pojawiające sie raz za czas, ale ja wsłuc**jąc się ciezko mialem zdiagnozowac gdzie to dokładnie jest raz słysze tu z prawej strony w okolicach reflektora a raz zza silnika w okolicach skrzyni i juz sam nie wiem bardzo je słychac w aucie siedzac przy zamknietych szybach Ja mam to samo Jestem w UK już mi wymienił mechanik poduszkę pod silnikiem prawą lewą ale dalej jest to samo słychać jakby z prawej strony i zazwyczaj na wolnych obrotach jak stoje na światłach, autko automat, ale nie ma żadnych pomysłów co to 2óch mechaników oglądało żaden nie znalazł przyczyny a kasa poszła ... i z zewnątrz nie słychać tego za bardzo trzeba się mocno wsłuchać a w kabinie słychac tryy tryy tryy trytrytrytyrtyr.... wkurwiające ... ;( HELP !
resiak82 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Witam. Od jakiegoś czasu słyszę dziwny dźwięk jakby metaliczny z okolic alternatora. Dzieje się to na zimnym silniku, jak już się rozgrzeję to jest ok. Lepiej go słychać z zewnątrz i jest to dźwięk nieregularny. Co może być przyczyną panowie. Błędów 0 na kompie.
resiak82 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Panowie wrzucam filmik, w którym słychać dźwięk który mnie denerwuje. Może ktoś z kolegów miał podobny problem i udało się go rozwiązać? Edytowane 10 Czerwca 2017 przez resiak82
resiak82 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam mam pytanie do posiadaczy A4 B8 143km. Czy w waszych autach rano po odpaleniu słychać takie głośniejsze klekotanie z silnika? U mnie właśnie tak jest przez parę minut i później chodzi już ok. Wiadomo jest to diesel ale czy to normalne?
lorekA4 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Witam. U mnie też zaczęło stukać. Nasila się jak na biegu jałowym skręce kołami. Po wyprostowaniu kół stukanie znika. Jak na skręconych kołach zwiększę obroty dźwięk znika. Dwumas nówka. Jakieś pomysły?
damian6158 Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 W dniu 10.08.2017 o 12:14, resiak82 napisał: Witam mam pytanie do posiadaczy A4 B8 143km. Czy w waszych autach rano po odpaleniu słychać takie głośniejsze klekotanie z silnika? U mnie właśnie tak jest przez parę minut i później chodzi już ok. Wiadomo jest to diesel ale czy to normalne? I jak uporałeś się z problemem?
Grubychudas Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 On 8/10/2017 at 12:14 PM, resiak82 said: Witam mam pytanie do posiadaczy A4 B8 143km. Czy w waszych autach rano po odpaleniu słychać takie głośniejsze klekotanie z silnika? U mnie właśnie tak jest przez parę minut i później chodzi już ok. Wiadomo jest to diesel ale czy to normalne? Kolego mam dokładnie to samo. Udało Ci się już może rozwiązać problem?
Rekomendowane odpowiedzi