Kwaśniewski Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 Witam, dziś przy okazji wyciągania wentylatora zdjąłem osłonę paska rozrządu i ten widok mnie zaniepokoił, na osłonie jest rudawy nalot. Cały rozrząd był robiony przy 238tyś km, auto teraz ma 280tyś. Czy tak powinien wglądać pasek rozrządu, czy jestem nadwrażliwy?
RS Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 Wymieniales pompę wody tez? Wyglada jakby puszczala....
Kwaśniewski Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 Pompa, rolki, napinacze, kompletny rozrząd był wymieniony.
Banan Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 u mnie pod osłoną taki sam nalot , był po 20 tys od wymiany rozrządu i ostatnio jak zaglądałem kontrolnie też - myślę że to norma
marewel Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Norma,a podobno paski conti się nie strzepią.
Kwaśniewski Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Opublikowano 15 Maja 2013 Dla pewności chyba warto wymienić pasek?
RS Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Pompa, rolki, napinacze, kompletny rozrząd był wymieniony. Przyznam sie ze tez w moim AJM miałem taki nalot, ale miałem walnieta pompę więc myślałem ze to od tego, ale paska profilaktyczne nie zmienialem, ale cały czas kontrolowalem. Miałem go 5 lat w aucie i problemów nie było. Jak zmieniłem to stary dobrze jeszcze wyglądał, z tym ze ja zakładam tylko części z ASO. Tak przy okazji, warto sie przy wymianie paska przyjrzeć tlumnikowi drgan. Orginalne wytrzymują dużo, ale te z rynku wtórnego wolałbym co 120 kkm wymienić, tym bardziej ze są dużo tańsze. Oraz przyjrzeć sie napinaczowi paska wielorowkowego. Może trochę szkód narobic jak strzeli. Pozdrawiam RS
divers09 Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Kolego aż z ciekawości zobaczyłem jak to u mnie wygląda i widok jest dokładnie taki sam.Kompletny Rozrząd miałem zmieniany 15 k km temu wiec myślę ze to norma .
lutas Opublikowano 28 Maja 2013 Opublikowano 28 Maja 2013 Takie postrzępienie paska to żadne postrzępienie moim zdaniem. Jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi