Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] szerokie s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

coś tam odświeżę, chciałem zakładać nowy temat ale jednak większość tego auta pozostanie więc będę sobie kontynuował pisanie tutaj żeby była jako taka historia :wink:

jak na razie w budzie rs wspawana nowa wnęka koła zapasowego i to tyle, czekam aż kuba znajdzie czas i miejsce żeby ją do niego wepchnąć. W międzyczasie zbieram jakieś tam części.

felgi oddane do malowania odbieram w nowym tygodniu, kolory jednak jak na tym foto: frontbbk.jpg

zaciski czerwone są już z ładną naklejką, wlepki bbs na rancik zamawiam za chwilkę, dekle jako że to większy wydatek który jednak może poczekać, wpadną może do końca sezonu, wiem jedno, będą na pewno czerwone :kox:

od czornego odkupiłem 2 sztuki dystansów 20mm z przodu et będzie o 5 mm mniejsze jak w serii, a tyłu planuję dać koła 10mm szerzej niż w fabryce, jeśli ktoś ma na handel 25mm, przykręcane dystanse to chętnie odkupię :wink:

wczoraj odebrałem opony, szerokość jak w seryjnym rs4, z tym że niższe i o cal większe, trochę tej gumy jest :kox: (toyo proxess t1 sport)

DSCF2316.jpg DSCF2326.jpg

w związku z tym, że auto będzei praktycznie całe rozebrane i wyjedzie silnik udalo się uciułać trochę grosza i dogadać z maxem w skutek czego kolejne graty do spiżarni- 2x K04 z rs4 (czekam na wyspawanie rur dolotowych) i fabrycznie nowa, środkowa kratka w przedni zderzak :naughty:

DSCF2332.jpg DSCF2334.jpg

kratkę będę potrzebował jeszcze jedną, stało się tak a nie inaczej, nie dogadałem się z kolegą na innym forum i zostaje fmic ten który jest zamiast coolerów z rs a żeby jak najmniej go zasłonić zderzak będzie poharatany tak jak tu:

dsc9683.jpg

dokupione też nowe przewowdy w oplocie na przód, stare niestety nie pasują :thumbdown: ale się sprzeda i jakaś kasa będzie :decayed:

nie mogłem znaleźć wentylków bbs więc wziąłem ori z porsche, będą pasowały do zacisków :kox:

DSCF2329.jpg DSCF2335.jpg

po zimie odezwało się łożysko w tylnym kole, we wtorek wymiana a w przyszłym tygodniu wymiana tulei tylnego zawieszenia na poliuretan, zobaczymy jak się na tym lata bo teraz zawieszenie do mnie puka żeby je ogarnąć:decayed:

dokupiłem też świeży filtr paliwa, łatwiej go będzie wymianić kiedy bak będzie na ziemi, w późniejszym czasie jeszcze wydajniejsza pompa paliwa(rs4 albo bosch 040) oraz wtryski 440cc i strojenie ale to już najwcześniej po wakacjach a najpewniej dopiero jesienią :wink:

z innych lecz jeszcze dalszych planów wnętrze robi wyjazd i mają byc tylko dwa fotele recaro pole position :kox: lusterka w carbon i dopieszczanie i gonienie pod względem mocy seryjnego rs4

Opublikowano
:jerk::banan: działaj działaj!
Opublikowano

Kawał historii się tu tworzy :kox: Lepszy tasiemiec niż Moda na sukces :decayed::naughty:

Opublikowano

Fajnie fajnie czekany na kolejne update i jakieś foty

Opublikowano

Ta felga jest za waska na 255 :kwasny:

225/35 na 19x8,5 jest opona rowno bez naciagu. To przy 255/30 bedzie wyciag ? :decayed:

Opublikowano

duffy nie lubi naciagu, lubi rozciagi, balony:grin:

Opublikowano

Tak, będzie wyciąg :decayed:

255/35-18 + 8,5"

KODC0277_zps7df1b08c.jpg

KODC0275_zps0dfe15ce.jpg

Opublikowano

ja tam jednak wciąż się upieram że za duży balon:tongue4:

lekki naciąg na CH robi dobrze:whistling:

12646736944_321b1dae8b_b.jpg

Opublikowano
  • Autor

z tym że te na foto są sporo szersze :wink: ja nie mam nic specjalnie do naciągów ale nie widzi mi się opona 215 w b5, w 18 calach jeszcze znośnie ale w 19 już jest pokraka patrząc od tyłu :thumbdown: 255 naciągnięte na 10,5 cala może być, na ten sezon zostaną takie felgi jakie są :wink: balona jakiegoś wielkiego nie będzie, na foto jest 20" ale to nie ma znaczenia

DSC_8312_zps1267bcac.jpg

Opublikowano

Duffy ladnie lecisz z tematem :cool: 3mam kciuki zeby wszystko poszlo gladko :D

Opublikowano
  • Autor

poskładałem koła :naughty: dla mnie kox, wygląda to koło znacznie masywniej z taką oponą :kox:

WP_20140226_001.jpg WP_20140226_002.jpg WP_20140226_012.jpg WP_20140226_004.jpg

Opublikowano
Opublikowano

No! :kox:

Opublikowano

Będzie piekło! :kox:

Opublikowano

Czekany na efekt spawaj szpachluj dzialaj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

szpachli unikam :decayed:

coś tam się znowu nazbierało- kilka krążków na przód: 345x32 i dwa dystanse 20mm nie wiem co czorny robił z jednym że go tak zmolestował:grin:

DSCF2339.jpg DSCF2343.jpg

coś na tył- zamiast poliuretanów jednak komplet ori gum ale pod stabilizatory wrzucę poli

DSCF2346.jpg

potrzebuję jeszcze skompletować dolot pod k04 i wszystko co niezbędne żeby go przełożyć będę już miał :kox::kox::kox:

Opublikowano

fura fajniutka :-)

Opublikowano
  • Autor

w przyszły weekend zaczynamy demolkę jednego auta i zaczynamy działać z szeroką budą :kox::kox::kox:

tym czasem kolejne fanty jadą:

lotka-zderzaka-cupra-r.jpg

CAM01817_zpsb1677ced.jpg

plyn-hamulcowy-motul-rbf600.jpg

bandaz-1200st-3mm.jpg

zmiana_1.jpg

Opublikowano

Po co ci papier toaletowy? :decayed: