peem Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Witam , chyba będzie to moje pierwsze auto z gazem . Zaproponowano mi instalacje AEB OMVL, co o tym sądzicie , będzie to sprawnie działać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek13ns Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Wszystko zależny od montażu i regulacji, jedni mówią ze nie maja problemu z tymi instalacjami, a inni narzekają są to włoskie instalacje, Nie jestem guru w tym temacie, ale dużo czytam i sie szkole sam nie dawno założyłem lpg, i te nie wiedziałem co wybrać. Ja osobiście polecał bym ci założyć STAG np.300 ISA2 reduktor KME lub ACR01, hana 2000 zielone, wielo zawór o podwyższonej wydajności. przede wszystkim ogarnięty gazownik znający się na rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Odpuść sobie wynalazki...załóż coś sprawdzonego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peem Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Odpuść sobie wynalazki...załóż coś sprawdzonego... Nie przesadzaj że to taki wynalazek. Jutro wstawię fotki jak panowie zamontowali , oczywiście instalacja AEB . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek13ns Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A tak z ciekawości, jaka cena za ta instalacje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Instalacja może fajna ale tworzenie mapy to bardzo męczące jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peem Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Koszt instalacji to 3200 zł. Czy opłacało się wydać więcej złotówek to okaże się podczas eksploatacji. Dla mnie ciekawym rozwiązaniem jest umiejscowienie przełącznika Wlew "tradycyjnie" (przecież się nie da) w wlewie paliwa. Gwarancja 24miesiące. Na razie jestem zadowolony, różnicy w mocy nie czuć . Nie odczuwam momentu przełączenie na gaz. O spalaniu napiszę jak dłużej pojeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek13ns Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 wiem ze na forum nie powinno się dyskutować o cenach, ale zestaw jaki ci poleciłem w tym wątku na którym ja śmigam miał byś za 2300zł z montażem również wlew pod klapka. No ale o cenach i gustach się nie dyskutuje, najważniejsze ze dobrze ci śmiga i oby tak dalej. możesz wstawić ze dwie fotki jak wygląda montaż pod maska tak z ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peem Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Jak kupiłem auto to właśnie była taka instalacja. Ustawienie poprawnej mapy:facepalm: tragedia Z czasem wywaliłem to i zamontowałem staga 300 ISA 2 Jak pojeździsz trochę sprawdź korektę długoterminową blok 32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magicbattle Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 wtryskiwacze masz schowane pod kolektorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peem Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 wtryskiwacze masz schowane pod kolektorem? Tak pod kolektorem. Jak kupiłem auto to właśnie była taka instalacja.Ustawienie poprawnej mapy:facepalm: tragedia Z czasem wywaliłem to i zamontowałem staga 300 ISA 2 Jak pojeździsz trochę sprawdź korektę długoterminową blok 32 Na razie wszystko działa bez zarzutów, dwóch znajomych ma i chwalą sobie . Montaż wydaje się bardzo poprawny a i instalator ogarnięty. Zobaczymy jak instalacja będzie sprawował się podczas eksploatacji. Wszystkie dobre i złe strony postaram się opisać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz396 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 koledzy i jak ze spalaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peem Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 koledzy i jak ze spalaniem ? trasa ok 10 lit / 100 km miasto ok 11-13lit / 100 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekSSK Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 masz może fotke ze zdjętą osłoną silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banaanek87 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dla zainteresowanych jak wygląda instalacja w moim 1.8T [AVJ] [/img] [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noxes Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Za te pieniądze proponowano mi lovato smarta i brc. Założyłem staga i żałuję. Na tym nie ma co oszczędzać, i przede wszystkim zakładać u kogoś godnego polecenia. Reduktor ten co masz dobry jest ale do momentu jak jest nowy- później będą cuda niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMpakiet Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 masz może fotke ze zdjętą osłoną silnika ? X2 peem wrzuc fotke bez oslony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Założyłem staga i żałuję Dlaczego?, Stag dobrze się stroi i nie ma z nim problemów Może wina jest montażu, wtrysków lub reduktora a nie staga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo814 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 tez mam staga i jest git, przełacznik i wlew masz za***iście spier.....e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi