Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa trzeciego światła stop (Avant) - czyli jak zaoszczędzić 200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mlodziak22, możesz wrzucić jeszcze raz fotki ? Niestety wygasły. Zamierzam zabrać się za wymianę w najbliższy weekend.

Opublikowano

Jak wygasły? Teraz na tapatalku normalnie się wyświetlają, może masz coś z przeglądarka?

fakt wygasły, poprawione :hi:

Edytowane przez mlodziak22

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie , a ma ktos z Was moze schemat kabli jakie leca tam w klapie bagaznika w avancie, ja mam zwarcie gdzies ( moze przetarty kabel ) - brak 3ciego swiatla stop oraz nie dzialajaca antena od navi ;((( i teraz nie wiem gdzie mam pruc zeby dostac sie do kabla..

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki za porade wszystko wróciło do normy - stop świeci. Demontaż bez problemowy ale te blaszki przy montażu dały mi w kość.

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Świeci mi czasami błąd trzeciego centralnego stopu, ale wszystkie lampki świecą.

Dobrze kojarzę, że muszę przylutować te owe kabelki ?

Pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, ja z kolei załatwiłem to po taniosci  kupiłem taśmę z diodami, wyjąłem listwe z diodami ze światła, da radę bez problemu trzeba odchaczyc z zatrzaskow I wypchnac do góry światła, wychodzi bez problemu. Następnie wylutowalem wszystkie wystające elementy oprócz lutow gniazda! , przeszlifoealem delikatnie, odtlusiciem powierzchnię i przykleilem nowa taśmę, lutujemy plus I minus do starego gniazda listwy, tu trzeba uważać gdzie plus a gdzie minus, wciskamy tak jak była w ori i gotowe. Dodam że nic nie rozklejalem ani nie kleilem. Miłej zabawy mi to zajęło jakąś godzinę 

Opublikowano

Oszczędzanie na czymś co ma zapewnić aby nikt nie wjechał ci w dupe jest troszkę dziwne. 

Między innymi przez takie detale jedne b6 warte jest 8 tys a drugie 25tys.

Opublikowano
21 godzin temu, lukaszooo napisał:

Oszczędzanie na czymś co ma zapewnić aby nikt nie wjechał ci w dupe jest troszkę dziwne. 

Między innymi przez takie detale jedne b6 warte jest 8 tys a drugie 25tys.

Oki tylko że świeci jak ori więc nie wiem dlaczego ktoś ma mi wjechać, różnicy żadnej zewnętrznie nie ma i wątpię żeby ktoś rozbieral Ci światło stop przy kupnie sprzedaży ;) a i nie chodziło mi o oszczędność tylko chciałem sprawdzić czy da radę je naprawić akurat lubie coś zrobić sam, iść do sklepu to każdy potrafi. No i chciałem pomóc innym kolegom z forum bo pisali ze nie da się tego rozebrać a da się bez problemu. 

Opublikowano

Niektórych rzeczy poprostu się nie naprawia. W stopie jest mocno wilgotno i według mnie nie ma co z tym kombinować.

Kiedyś naprawialo się klocki hamulcowe a dziś jakoś nikt tego nie robi bo to I granie z ogniem.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Zrobiłem tak samo jak Autor tematu. Sprawa u mnie wyglądała tak, że od czasu do czasu pojawiał się błąd na FISie o spalonym świetle stop. Winnym był zaśniedziały pin gniazda. Producent nie zalutował pinu z obwodem drukowanym. Wystarczyło poprawić połączenie dwóch wyżej wymienionych elementów.

Piwo dla Autora

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy jest możliwość aby jakoś ponownie załadować foty do pierwszego postu? Bo chce się za to zabrać i dobrze byłoby wiedzieć co z czym ;) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@dszymek

Prosze:

Od dawna nękał mnie błąd uszkodzonego trzeciego światła STOP. Postanowiłem w końcu naprawić "nienaprawialne" świało :decayed:

Po kolei:

Narzędzia:

• Śrubokręt
  • Lutownica, cyna, kalafonia
  • Coś do cięcia plastiku - w moim przypadku miniszlifierka (np. dremel)
  • Browarek :grin:

Więc zabieramy się za pracę

1. Demontujemy światło - nie będę opisywał jak to zrobić, bo temat był już opisywany na forum. 
    DSC_0842.jpg
  2. Wycinamy plastik, tak abyśmy mieli dostęp do widocznych styków gniazda z płytką
    DSC_0844.jpg
    DSC_0845.jpg
    DSC_0846.jpg
  3. Lutujemy razem ze sobą pady na płytce ze stykami gniazda
    DSC_0852.jpg
    DSC_0854.jpg
  4. Gotowe :banan:

Lampy nie kleiłem w żaden sposób. Nawet po wycięciu plastiku, lampa jest nadal sztywna i nic nie będzie pękać. O szczelność też nie mamy się co martwić, bo i przed naprawą lampa w tym miejscu nie była szczelna.

W razie pytań - służę pomocą :wink: Mogę także wykonać taką naprawę - w razie pytań proszę o kontakt.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałbym zrobić aktualizacje. 

Z racji tego, że moje trzecie światło stopu wyglądało tak jak na załączonym zdjęciu, postanowiłem je odnowić. 

Da się je zdemontować w 60 sekund bez rozbierania całej klapy. Wystarczy odgiac plastik na środku klapy i wsunąć śrubokręt w otwór w klapie i jest możliwość przesunięcia tego czarnego zabezpieczenia. 

Pociągnąłem je papierem 1500/2000, potem odtluscilem, sciemnilem i dałem bezbarwny. Efekt na drugim zdjęciu. 

20190406_164044.jpg

IMG-20190411-WA0001.jpeg

Edytowane przez Pozioo

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Demontaż.W jaki sposób?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Ostatnio zaczął mnie denerwować  problem z 3 światłem stop raz było dobrze a raz wyskakiwał błąd spalonej żarówki dla 3 światła stop. Rozebrałem drania i wyciąłem elementy lampy rozgrzanym nożem. Zlutowałem blaszki od wtyczki stykające się z płytką  do samej płytki zamontowałem do auta i problem znikł :) Powodzenia z naprawie poniże foteczki:j

20191001_120409.jpg

20191001_120950.jpg

20191001_122123.jpg

20191001_122211.jpg

20191001_122227.jpg

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Potwierdzam - zrobiłem dokładnie tak samo, jak w manualu. Niestety nie obyło się bez demontaży wszystkich elementów. Prze odgięciu plastików nie byłem w stanie wypchnąć światła - zablokowały się blaszki.

Działa!