Opublikowano 11 Maja 201412 l Przy okazji zakleja wszystko dookoła i brud z syfem murowany. Najgorszemu wrogowi plaka nie polecę.
Opublikowano 11 Maja 201412 l U mnie też zaczynało śmierdzieć na ECON w tamtym roku. Użyłem środka do czyszczenia nawiewów/klimy. Wpuszczasz go w formie takiej pianki w sprayu we wlot od filtra kabinowego. Zamykasz szczelnie auto, dajesz na klime i tak z 17stopni, żeby nie zamknął wlotu od filtra, dajesz ustawienia na wszystkie wyloty i psykasz środkiem co jakiś czas tak żeby sobie te pianę zgarnął. Efekt? Ja jestem bardzo zadowolony. Zrobione w sierpniu i teraz poprawiłem na wiosnę jeszcze raz bo już mniej przyjemny zapach się robił szczególnie zaraz po starcie samochodu i tak jak piszą koledzy wyżej głównie w ECON. Używałem środka wyglądającego podobnie do tego: Atas Clim - odświeża klimatyzację 400ml | KOSMETYKI \ Czyszczenie klimatyzacji i nawiewów | Kosmetyki i chemia samochodowa, sklep autochemia24.pl Efekt jak dla mnie jest bardzo dobry. Nie wiem na ile to pomoże jeśli klima jest bardzo zapuszczona, ale jak tylko zaczynają się objawy to u mnie to pomogło znacząco. Przez kilka dni potem wydobywa się ten zapach z kratek, może być średnio przyjemny dla niektórych, ale nie jest bardzo uciążliwy. Ja ten sposób polecam. Tylko nie nawalcie zbyt dużo tej piany, żeby wentylator sobie spokojnie był w stanie wciągnąć te małe porcje.
Opublikowano 20 Maja 201412 l dziś rozwiązałem podobny problem odnośnie podszybia. odgrzybiłem klimatyzacje wtryskując srodek przez ten gumowy korek pod schowkiem jak zwykle na wiosne jednak po deszczach pojawił sie smród, ale tylko na powietrzy z zewnatrz, na obiegu zamkniętym tego problemu nie było. warto wyjąc filtr i odkrecić jego obudowę(2nakrętki) i tam za nim miałem troche lisci i pyłu z białym nalotem plesni
Opublikowano 14 Czerwca 201412 l Witam,Koledzy a gdzie sie znajduje parownik a4 b7 ?? bo chcem go spryskac odgrzybiaczem ..
Opublikowano 18 Czerwca 201412 l Witajcie ja mam lepszy numerzklimatyzacja, smierdzialo mi na econie tak samojak u kazdego z was ozonowanie odgrzybianie nic nie dalo. Zdecydowalem sie na wymiane nagrzewnicy parownika a takze plastikowych tuneli od klimy wymienione , po 3 tygodniach od wymiany znowu to samo na econie daje jakas stara scierka, juz nie wiem co moze byc powodem, bede wdzieczny za pomoc Pozdrawiam
Opublikowano 18 Czerwca 201412 l djthin, a próbowałeś mojego sposobu z tego posta: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/odgrzybianie-klimatyzacji-27734/index11.html#post4251494 ? dla mnie to był najskuteczniejszy sposób.
Opublikowano 18 Czerwca 201412 l Nieprzyjemny zapach zlokalizowany zostal w parowniku i w nagrzewnicy jedno i drugie wymienione wiec myslalem ze problem znikl a tu znowu to samo, choco - uprzednio byl ozonowany z 5 godzin srodek wpuszczalem pod sicnieniem od strony parownika i wentylatora pomagalo na jakis czas a potem znowu to samo, dlatego wymienilem parownik nagrzewnica wentylator i plastikowe wloty bylem przekonany ze juz po problemie a tutaj znowu to samo, Twoim sposobem nie robilem bo watpie aby w dwa tygodnie od zmiany zaszlo juz grzybem, chyba ze problem jest gdzies indziej, raz juz kokpit byl zdejmowany i kolejny raz sie tego nie podejme aby to zrobic nie mam juz pomyslu co moze byc powodem...
Opublikowano 18 Czerwca 201412 l A odplyw masz drozny? Kapie pod autem? Myske ze masz osuszacz do wymiany bo dziala jak zapchany klozet i masz toi toi w kabinie, ale moze sie myle...
Opublikowano 18 Czerwca 201412 l Osuszacz nie ma nic do smrodu bo już by klima nie chodziła w "takim" stanie. ☺ Ale odplywy jak najbardziej bo stojąca woda to mop jak....
Opublikowano 18 Czerwca 201412 l Korzystakllem z roznych srodkow w spray pianek i byla wielka kupa ale uzylem srodka od kolesia z forum w dziale sprzedam i powiem ze ladnie zadzialalo juz 4 tydzien mam spokoj. pod autem kapala maź wiec poplukalo zdrowo a pryskalem wkladajac dluga rurke w wiatrak i az w przewod za nim , napryskalem przez 10 sek, wyjalem i odpalilem klime na low i sile ok 3 kreski i powtorzylem 2 razy jeszcze i nie narzekam
Opublikowano 19 Czerwca 201412 l Zep Venture pianka w aerozolu w dziale sprzedam jest sprzedaje kolo o nicku michael130
Opublikowano 19 Czerwca 201412 l Ja użyłem takiego środka Póki co nie śmierdzi. Zrobiłem dodatkowy otwór w kanale przed parownikiem i pryskałem tu i od strony org. korka
Opublikowano 19 Czerwca 201412 l Wurth to bardzo dobra firma. Co do pianek to mówią ze np. taki plak tylko pogarsza sytuacje bo osiada na ściankach i zachowuje się jak klej, przechwytujac śmieci. Później wszystko tak upaprane ze tylko rozbierać i myć zostaje.
Opublikowano 19 Czerwca 201412 l Raz uzylem PLAKA i zaluje tego dzialania, wyjalem radio zupelnie z auta, klimatronik wyjalem na tyle na ile kable pozwolily i przykrylem szmatka, a nastepnie nie oszczedzalem i w kratki nawet wkladalem rurke i juz odpowiedni srodek aplikowalem, ktory mial za zadanie oczyscic scianki, bo faktynie ten PLAK wiecej zaszkodzil niz pomogl wiec lepiej aby ludzie czytali watki i zapamietali by nie eksperymentowac z z tanim Gównem jakim jest PLAK i jemu podobnymi, natomiast Wurth jest jak nabardziej godny polecenia
Opublikowano 21 Czerwca 201412 l wracajac do tematu, po wymianie parownika nagrzewnicy przez ok 2 tygodnie byla sloneczna pogoda, po 1 deszczu zaczelo z klimy dawac, moze odplywy jakies zawalone, dzisiaj pod kolem zapasowym zauwazylem nagromadzona zastana wode ok 2 litry, moze gdzies odpywy zawalilo no ale co ma kolo zapasowe umiejscowione w bagazniku do klimy znajdujacej sie przy silniku... moze jakies rady pozdrawiam
Opublikowano 21 Czerwca 201412 l kup Wurth lub Zep Venture od kolegi z forum zaaplikuj wg opisow w watku i patrz co Ci skapuje przy prawym przednim kole w okolicy nóg pasażera. mi przy pierwszej i drugiej kolejce skapywala brudna piana cos jak capucino dopiero przy trzecim zaaplikowaniu nasiliło się kapanie pod autem i byla to juz woda, narazie jest dobrze