baksik Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam mam problem nie wiem co oznacza zapala mi sie kontrolka ESP i ABS a także mruga mi kontrolka hamulca ręcznego. Raz sie zapala i świeci jak opętana:) a raz jest dobrze i przez kilka dni sie nie zapala co to może być? czyżby pompa ABS? pomocy!!! 1
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 sprawdź na kompie błąd i będziesz wiedział.
baksik Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2006 ponoć wskazuje na pompe ale wątpie bo inaczej błąd by cały czas sie pokazywał [ Dodano: 26-12-2006, 15:14 ] niby wskazuje na pompe ale nie są do konca pewni wiec pytam bo ja już też nie mam pojecia bo gdyby była to pompa to by ciagle sie swieciło
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 jaki to jest błąd? czego?
baksik Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2006 tzn nie wiem dokładnie com komputer wyswietla ale swieci mi sie lampka ABS z ESP a do tego ciągle mruga lampka hamulca recznego
pre_pl Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 ja bym zrobił tak : - podjechał na stację diagnostyczną i sprawdził hamowanie (czy są jakieś różnice) - sprawdził komputerem błędy (zapisujac je !) - sprawdził czy czujniki ABS są dobrze osadzone - kupił jakiś płyn do elektroniki (czyszczenia przekażników) i oczyścił styki Hamulce to ważna rzecz, nie wolno ich ignorować. Skoro czasem Ci się zapala kontrolka, oznacza to ni mniej ni więcej, że czase coś jest nie tak. Na szczęście często są to dość proste przypadłości (zabrudzone czujniki np.) Zdecydowanie podłączyć pod VAG-Coma oczywiście
Wojtek_A4 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Tez mi to ostatnio wyskoczylo... . Czytalem troche archiwum AKP i wiekszosc wskazywala na uszkodzony badz zabrudzony czujnik ABS. Pozdrawiam
Jaa_Ha Opublikowano 27 Grudnia 2006 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam mam problem nie wiem co oznacza zapala mi sie kontrolka ESP i ABS a także mruga mi kontrolka hamulca ręcznego. Raz sie zapala i świeci jak opętana:) a raz jest dobrze i przez kilka dni sie nie zapala co to może być? czyżby pompa ABS? u mnie podobny problem występuje, sprawdzałem vag-iem: VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 8D0 907 401 H Component and/or Version: 2.5l/4VT EDC 00SG D42 Software Coding: 02002 Work Shop Code: WSC 06335 1 Faults Found: 18259 - Brak komunikacji z modułem ABS/ASR Nie wiem czy to uszkodzony kontroler ABS-u czy może się on zawiesić...? Może któryś z kolegów miał NIE szczęście spotkać sie z takim błędem?
baksik Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2006 tak tylko ze to jest niby dokładniej mówiąć brak napiecia w module co oznacza szukaj sobie igły w stogu siana bo to może być czyjka poma ABS lub cholera wie co! Mi mówią zebyb najlepiej wymienił pompe:) tak jest najprosciej ale i najdrożej wiec trzeba szukac dalej rozwiązania [ Dodano: 30-12-2006, 00:47 ] coś odkryłem może ktoś bedzie wiedział co to jest? opisze najdokładniej jak umiem:) kontrolki ABS i ESP wraz z migającą kontrolką ((!)) zapalają się wtedy, gdy jak przekręce kluczyk w stacyjce to jest takie jedno "pstrykniecie" jakby jakieś moduły sie załączały, natomiast gdy są dwa"pstrykniecia" kontrolki owe sie nie zapalją i jest wszystko ok! raz jest dobrze przy przekreceniu stacyjki a raz nie! czy ktoś wie co to może być? czy to jakiś przekaznik? może fachowo sie nie wypowiedziałem ale chyba idzie sie domyślić!
adadur Opublikowano 2 Stycznia 2007 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jeśli zrobisz porzadek z kołami podepnij VAGa żeś nazakładał tych tematów
baksik Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2007 znalazłem katrke w samochodzie po poprzednim włascicielu odnośnie tych kontrolek i jest napisane ze NAPIECIE ZAISLANIA ELEKTYCZNEGO ABS co to może być dodam jeszcze ze jakoś kod 1200
szogun0 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Sprawdź wtyczkę przy pompie, spryskaj Kontaktem. Posprawdzaj połączenia masowe do pompy ABS.
baksik Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2007 a te połaczenia masowe gdzie sie znajdują? dzieki z góry
czako Opublikowano 20 Stycznia 2007 Opublikowano 20 Stycznia 2007 witam czy owe kontrolik zapalaja sie również podczas jazdy samochodem mialem podobny problem i został rozwiazany poprzez wyczyszcenie czujników abs w kołach zbiera sie tam duzo opiłek i zaczyna swirowac pzdr
baksik Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2007 tak ale bardzo sporadycznie w wiekszosci przy przekreceniu stacyjki!
czako Opublikowano 20 Stycznia 2007 Opublikowano 20 Stycznia 2007 ja mialem podobnie raz zaraz po przekreceniu sie zapalały a czasem wogóle w trakcie jazdy przy gwałtownym ruszeniu lub mocnym skrecie lecz po wylaczniu zapłonu podczas jazdy i ponownym załaczeniu kontrolki nie zapalały sie przeczyscilem czujniki i sprawa ucichła ps jak bedziesz je wyciagał to nie ciag na siłe raczej obracaj nimi delikatnie ciagnac pzdr
baksik Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2007 dzieki za info sprawdze ten sposób moze bedzie ok
Marcin81GT Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 Witam ja mam podobny problem z abs mi znowu zapala sie zolta kontrolka ABS juz po 10 sek od momentu gdy auto juz jest odpalone przy tym miga mi czerwona kontrolka z wykrzyknikiem wraz z sygnalem ktory zapiszczy z 3 gora 4 razy podlaczylem pod vag i raz mi pokazalo ze nie rowne roznice kol czy cos takiego skasowalem dzien byl spokoj podjechalem drogi raz podczepilem no i wykazalo na blad 302 -przekaznik elektro zaworu ABS co to moze byc czy da sie cos z tym zrobic przeczyscic czy cos gdzie on sie znajduje?
Rekomendowane odpowiedzi