r7adek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wszystko działa oprócz właśnie tego, że radio nie wyłącza się podczas odpalania auta.
elmer80 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Wszystko działa oprócz właśnie tego, że radio nie wyłącza się podczas odpalania auta.Masz na myśli to że przy ODPALANIU silnika nie gaśnie radio czy przy wyłączeniu zapłonu?wysłane z Commodore 64
r7adek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Wszystko działa oprócz właśnie tego, że radio nie wyłącza się podczas odpalania auta.Masz na myśli to że przy ODPALANIU silnika nie gaśnie radio czy przy wyłączeniu zapłonu?wysłane z Commodore 64 Przy odpaleniu, powinno radio wyłączać się w celu zmniejszenia poboru prądu, tak miałem w B5, astrze a teraz tego brak.
elmer80 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Niekoniecznie :-) Po CAN nie idzie informacja żeby radio wyłączyć tylko jest spadek napięcia i radio się wyłącza. Dobry akumulator jest w stanie zapewnić na tyle prądu aby radio nie zgasło. W tej chwili mam chorusa 2 z yatour zamiast kasety i radio nie gaśnie. Wcześniej miałem JVC jakieś tam i gasło. Jeszcze wcześniej dwa Alpine i jeden gasł A drugi nie. Myślę że jak dowali mrozem -20 to też będzie chorus gasł. wysłane z Commodore 64
nitroo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2015 Też mi się wydaje, że radio nie gaśnie podczas odpalania...
r7adek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 No nie wiem w B5 miałem nowy akumulator i gasło ale ok, czekam na mrozy i zobaczymy.
elmer80 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zrób test. Włącz wszystkie możliwe odbiorniki przed odpaleniem z rana.na.zimno. dmuchawa na max światła drogowe no i radio z podkrecona głośnością wysłane z Commodore 64
r7adek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zrób test. Włącz wszystkie możliwe odbiorniki przed odpaleniem z rana.na.zimno. dmuchawa na max światła drogowe no i radio z podkrecona głośnością wysłane z Commodore 64 No zrobię.
bongod Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam . Nie chciałem nowego wątku zaczynać więc zapytam tu . Czy piny w kostce licznika są takie same jak w kostce w radiu ? Mówię o canach. Chcę kabelki dorobić zanim licznik zdejmę . Zarobiłem już piny co idą w kostkę radia ale nie wiem jakie są po drugiej stronie .
Tom A4 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Nie zupełnie inne. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Tom A4
nitroo Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 W radiu są chyba mini ISO, a w liczniku te same, co wchodzą do MCE.
Slawek Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam . Nie chciałem nowego wątku zaczynać więc zapytam tu . Czy piny w kostce licznika są takie same jak w kostce w radiu ? Mówię o canach. Chcę kabelki dorobić zanim licznik zdejmę . Zarobiłem już piny co idą w kostkę radia ale nie wiem jakie są po drugiej stronie . Z tego co pamiętam piny z tych kostek są eleganckie do kostki w liczniku:
bongod Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Takie coś znalazłem może być? Dobra wyszło mi coś takiego mam nadzieję że wszystko pasuje
nitroo Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 Ciężko mi poznać po tym zdjęciu. Porównaj z tym: http://www.conrad.com/ce/en/product/742966/AIV-56C754-56-0754-Contacts-For-Mini-ISO-Housing
bongod Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Ciężko mi poznać po tym zdjęciu. Porównaj z tym: http://www.conrad.com/ce/en/product/742966/AIV-56C754-56-0754-Contacts-For-Mini-ISO-HousingTaki pin wchodzi do radia zgadza się, bardziej mi chodzi o piny licznika ale chyba też są dobre założone .
bongod Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Czyli będzie gitara dziex wszystkim Wszystko gra . Jeszcze linie K muszę dociągnąć . Jakieś kodowanie trzeba robić?
nitroo Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Tak. STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62+01 - Radio (Mehrausstattung)+02 - Telefon (Mehrausstattung)+04 - Navigation (Mehrausstattung)+08 - Telematik (Mehrausstattung)+16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)czyli do liczby która wyjdzie w tym kanale dodać jeszcze 1
bongod Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) W tym co dokładam musze dodać 1 tak ? To czego nie mam np telefon zostawiam bez zmian? W sumie to tylko radio mam z tego spisu hahaha . Edytowane 5 Lutego 2015 przez bongod
nitroo Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Tak, pod warunkiem, że masz tam zapisaną wartość 16.
Rekomendowane odpowiedzi