Czuczu87 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Witam. Jakie żarówki wstawić do przednich leflektorów szkła mam jakieś zwykłe żarówki H4 może podsunie ktoś coś z allegro?Pozdro
ja74687 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 philips +100%, drogie ale super żaróweczki dają o niebo lepsze efekty niż zwykłe 55w Mam u siebie zamontowane i polecam w 100%
xXPiotrekXx19 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 a możecie coś polecić ładnego z H7 do soczewki
ja74687 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Philips H7 VisionPlus Bardzo dobre żaróweczki Ale też do najtańszych nie należą
xXPiotrekXx19 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 a one na jaki kolor świecą pytam ponieważ podobaja mi się takie niebieskawe
ja74687 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 tzn. jest zasada czym jaśniejsze światło tym lepsze te co podałem należą do tych jasnych (nie wiem dokładnie ile lumenów mają ale są jasne) a te niebieskie to nie są zbyt dobre no w nocy może sobie jakoś radzą ale jak masz taki półmrok to zlewają się i za przeproszeniem chu... dają Tylko tyle że fajnie niebieskawo klosze wyglądają jak na nie spojrzysz, ale ja odradzam takie całe niebieskie które niby ksenony imitują bo to chińska podróba jest. Jak chcesz naprawdę fajny efekt mieć to kup jakieś OSRAMU lub PHILIPSA wtedy różnicę zobaczysz one mają tylko taką otoczkę niebieską która rozjaśnia światło i one naprawdę coś dają Tylko że wiadomo te firmy to są jedne z lepszych na rynku i one inaczej technologicznie te żarówki premium że tak powiem tworzą A chinole wiadomo wszystko ściągną i te ich powłoki zamiast pomagać szkodzą tylko bo światło blokują i tłumią je Zwykłe żarówki 55W są dużo lepsze niż te niby plusy wszystkie jakiś chińskich marek Wiec jak masz kupić jakąś podróbkę z allegro która niby czyni cuda to zostań przy zwykłych lub zainwestuj w żarówki dobrej marki, jak już pisałem do najtańszych nie należą bo jedna to kosz ok 40zł ale efekt jest widoczny Jak dużo się jeździ to na pewno ułatwiają podróż, ale jak jeździsz niewiele i to praktycznie w dzień to możesz zainwestować w tanie podróbki wygląd będzie fajny lecz efektywność żarówek masakra
xXPiotrekXx19 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 nie to faktycznie jak te niebieskie maja tylko dawać fajny efekt klosza to bez sensu to wole kupić te philipsa co polecałeś zaczynam już ich szukać
Olszak86 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Mam h7 osram cool blue hyper 5000k ( bez homologacji). Juz pol roku, nic sie nie spalilo, swieca ladnie na bialo ( nie ze poswiata biala) tylko swieca na bialo jak drl i ladnie oswietlaja droge. 60 zl polecam. Wysłane z mojego LG-E610
ja74687 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 I dobry zakup zrobisz z tym philipsem od razu w nocy różnicę poczujesz I do tego żaróweczki mają jakąś tam gwarancję nie pamiętam ile ale napewno posiadają gwarancję bo to premium klasa już ---------- Post dopisany at 18:26 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ---------- jak zakupisz świeczki to napisz jaki efekt Ja wiem z doświadczenia że różnica będzie spora
xXPiotrekXx19 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 ok jakoś w tygodzniu je zakupie i przetestuje w nocy to napisze dzieki wielkie za pomoc w wybraniu
jacek70 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Proponuję Osram Night Breaker plus.Fajna barwa zbliżona do ksena i sprawdza się w nocy jak i w deszczu.
Olszak86 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Fakt nightbreakery ladnie swieca, mocno i daleko naprawde opinie o niej sa dobre i sprawdzone ale barwa swiatla zblizona do ksenonu. Nie nie, ciut jasniej swieca niz standardowe ale to dalej zolte takie. Wysłane z mojego LG-E610
ARAS920 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Ja mam żarówki H7 firmy Tungsram +50% i polecam, są produkowane w Belgii żadna chinszczyzna a i nawet w deszcz dobrze oświetlają , dałem za te żarówki 48 zł , są jeszcze +90% pare zł droższe.
jacek70 Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Napisałem ,, zbliżona,, jednak nadal jest żółta.Lepsze określenie będzie takie że Osram N.B.plus jest najmniej żółty.
ja74687 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 dokładnie białe światło dają tylko ksenony, każda żarówka innego typu jest żółta Ksenony działają na innej zasadzie niż żarówki zwykłe
xXPiotrekXx19 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 szukałem troszkę tych żarówek i te PHILIPS H7 X-TREME VISION PLUS + 100 % to do 100 zł stoją za 2 żarówki czy to według was dobra cena ? ---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ---------- i czy takie napewno nadają sie do soczewki
ja74687 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 jeżeli w soczewkach masz h7 to dlaczego miały by się nie nadawać żarówka to żarówka każda się grzeje, więc jeżeli wchodzi ci standardowa h7 to na pewno i philips podejdzie I cena myślę że za tej klasy żarówki to dobra cena ---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ---------- ale tu masz tańsze PHILIPS H7 12V 55W PX26d X-tremeVision S2 / H7 / Halogen - nocar.pl - Żarówki Samochodowe Tungsram, Osram, Philips, GE + przesyłka ---------- Post dopisany at 22:37 ---------- Poprzedni post napisany at 22:35 ---------- Jeżeli twoja cena to cena z przesyłka to opłaca się za 100zł kupić te żarówki
xXPiotrekXx19 Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 cześć kupiłem dzisiaj te żaróweczki PHILIPSA za 100 zł na miejscu w łodzi i już założone tylko teraz jechać w jakąś trase w nocy i sprawdzić jaki efekt
Fazii Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 temat już istnieje: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-zarowki-polecacie-swiatel-mijania-691/
xXPiotrekXx19 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 witam jestem już po teście tych żarówek PHILIPSA i jestem miło zaskoczony faktycznie żarówki dają więcej światła niż standardowe jestem zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi