Daron7 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Opublikowano 20 Listopada 2013 Do tej mocy i momentu przydało by się odpychanie na 4 łapy i mocniejsze sprzęgło żeby to przenieść na koła. Gratulacje wyniku. Niestety 4rech łap na tą chwilę nie przewiduje w tym aucie. Co do sprzęgła, temat jest już uzgodniony więc niedługo powinien być wynik na ~500nm. moze wykres z hamowni wrzucisz dla mnie po porostu jest dziwne że ponad 10 letnie wtryski ASZ mają wydajność lepszą niż fabryka... widać pewne prawa tutaj nie obowiązują. bo na forach można napisać wszystko i nie jeden to łyknie. gdzie ten wykres z hamowni stacjonarnej? Był wykres z hamowni dynomet, jest i ze stacjonarnej obciążeniowej. Jak widać wszelkie prawa obowiązują i nikt nic nie musi łykać bo niestety albo stety takie są fakty.
rob555 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Gratuluje ! Fajnie ze obciazeniowka pokazala praktycznie to samo. Te drobne roznice to "piard" nie warty zastanawiania sie czemu w ta a czemu nie.
Piotrek98igo Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 no to mamy kolejnego dobrego tunera na forum
daniels Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 nawet bardzo dobrego tunera,fajnie że mit BA jako że "tylko" 210Ps został obalony......nic tylko pogratulować chłopakom ciekawi mnie jaki jest prawdziwy max AL
marewel Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 :ciekawi mnie jaki jest prawdziwy max AL Liczę na 300+ ale od paru dni nie mogę się dodzwonić. PS.Czekamy na umfal silnika.
nandoz Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Gratulacje, mam tylko jedno pytanie . Czy mi się wydaje czy auto brzmi jak samolot odrzutowy podczas startu ? Słychać jakby turbo mocno pompowało na niskich obrotach ,jest głośniejsze od silnika ? Pozdrawiam.
juby_p Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Gratulacje, mam tylko jedno pytanie . Czy mi się wydaje czy auto brzmi jak samolot odrzutowy podczas startu ? Słychać jakby turbo mocno pompowało na niskich obrotach ,jest głośniejsze od silnika ? Pozdrawiam. to praca hamowni
Pretor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Gratulacje wyniku . Prawda jest taka, że większość tych "dobrych" tunerów ma wyjebane na 1.9 TDI i nie chce im się za dużo kombinować żeby dobrze wystroić auto. Jak ktoś przyjeżdża nowszym wozidłem i wykłada 3k zł za softa to dopiero są łaskawi się przyłożyć (nie mam na myśli Roberta).
Marynarz____ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Czekamy na umfal silnika. co? rozpieprzenie się silnika chyba
Daron7 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2013 PS.Czekamy na umfal silnika. Nie ma takiego słówka w języku niemieckim, jest natomiast unfall co znaczy wypadek/kraksa. Przy mocy 200+ przejechane prawie 25tyś km, z czego 6tyś z 22ką. Co do awarii marewel określ się bo widocznie wiesz lepiej niż ja - ile ten silnik wytrzyma ? Konkretnie podaj ile km jeszcze przejedzie. Co do maxa z AL. Są ~4% wydajniejsze niż BA, co na seryjnym silniku z GTB, FMIC i wydechem dało by ~260HP. Trzymając się tematu docisk już wysłany więc jak da radę to w przyszłym tygodniu montaż.
lexy Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Rob doskonale to skomentował -trafił się zdrowy motor to i wynik ciekawy.A edc15 na każdym rogu już robią tyle info w sieci jest
juby_p Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Rob doskonale to skomentował -trafił się zdrowy motor to i wynik ciekawy.A edc15 na każdym rogu już robią tyle info w sieci jest Robic a robic to jest subtelna roznica......
lexy Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 teraz jest ciśnienie na mega płaskie kreski jak od linijki i trzeba edc15 robić tak: inaczej to zły tuner
adrian998998 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Po co śmiecisz w wątku Darka? Na zamieszczenie wykresów jest odpowiedni dział.
lexy Opublikowano 9 Grudnia 2013 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Kolego Darek szanuj się trochę ,bo znajomemu oferowałeś usługę za cenę po niżej pasa. Właśnie o tym pisałem wcześniej.
Daron7 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2013 Kolego Piotrek o kim konkretnie mówisz ?
marewel Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 PS.Czekamy na umfal silnika. marewel Konkretnie podaj ile km jeszcze przejedzie. . Wiem że jesteś młody ale to nie zwalnia Cię z zadawania poważnych pytań,na takie chętnie odpowiem.
Sebacyc Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Nie no pieknie to wyglada,w fotel musi ladnie wciskac . Jak dla mnie jest to wlasnie "szkola" ktorej powinno sie trzymac. Nie robienie tego czego robi wiekszosc pseudotuneruff(nie majac tutaj nikogo konkretnego na mysli!), czyli jak najwieksze pompki, jak najwiekszy booost wyje*any FMIC, itd...Tylko dopracowac to co sie wsadzi do auto badz tak jak tutaj co jest, juz seryjnie w samochodzie do mozliwie perfekcji by uzyskac jak najlepsze wyniki Swoja droga ja mialem AFN w ktorym wiekszosc uwaza osiagniecie 150KM na serii nie mozliwe, ja u dobrego Tunera wycislem na 147KM i 330NM 100%seria :wink:Takze miejmy nadzieje ze kolega Daron7 bedzie ciagle podnosil poprzeczke sobie jak i innym Duze gratulacje :-)
Rekomendowane odpowiedzi