Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne ZDALNE otwieranie/zamykanie klapy bagażnika (avant)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No to też jest jakies wyjście Arturoo. Faktycznie zobacze ile tam jest miejsca i czy w ogóle coś tam wejdzie.

W C5 standardowo jest 650Nm a ja kupiłem od TOM77 takie 690Nm. Jak juz troche klapa pójdzie w górę to odzie samo tylko własnie poderwanie jest problematyczne.

lift ori.ma 690 ostatnio oglądałem u jednego grubasa na Tychach:wink::grin:

---------- Post dopisany at 11:31 ---------- Poprzedni post napisany at 11:31 ----------

Tak jak C6 już

Opublikowano
No to też jest jakies wyjście Arturoo. Faktycznie zobacze ile tam jest miejsca i czy w ogóle coś tam wejdzie.

W C5 standardowo jest 650Nm a ja kupiłem od TOM77 takie 690Nm. Jak juz troche klapa pójdzie w górę to odzie samo tylko własnie poderwanie jest problematyczne.

lift ori.ma 690 ostatnio oglądałem u jednego grubasa na Tychach:wink::grin:

---------- Post dopisany at 11:31 ---------- Poprzedni post napisany at 11:31 ----------

Tak jak C6 już

No ok jak tam chcesz, ma mam lifta własnie i miałem założone oryginalne 650Nm. Niestety nie potwierdze bo juz je wyrzuciłem i nie tego temat sie tyczy :wink:

Opublikowano

Powiem że sam zrobiłem wielkie oczy jak to kuknolem, ale w sumie to nie oto chodzi żeby się licytować :wink:

:closed:

Opublikowano

Mam do odsprzedania siłowniki od Tom77 KROSNO 650N 24520 i dwie zielone spręzynki 32mm. Zestaw do A4 b6. Cena w zestawie to 70 + KW. Mam żonę w ciaży i nie da rady zamykać klapy na tym modzie. Wracam do serii. Zestaw założony był tylko 1 tydz.

Opublikowano
Mam do odsprzedania siłowniki od Tom77 KROSNO 650N 24520 i dwie zielone spręzynki 32mm. Zestaw do A4 b6. Cena w zestawie to 70 + KW. Mam żonę w ciaży i nie da rady zamykać klapy na tym modzie. Wracam do serii. Zestaw założony był tylko 1 tydz.

PW.

Opublikowano

PW.

Kajak w Twoim ulepie i tak tej szpachli nie uniesie :grin::decayed:

Opublikowano

aktualne jeszcze?

Opublikowano

nie, sprzedane :wink:

Opublikowano

Panowie, jest ktoś z warszawy lub okolic kto ogarnia ten temat i może odpłatnie zaintalować to w moim avancie? :hi:

Opublikowano
Panowie, jest ktoś z warszawy lub okolic kto ogarnia ten temat i może odpłatnie zaintalować to w moim avancie? :hi:

Ale tu nie ma absolutnie żadnej filozofii :) podważasz zabezpieczenia - wyciągasz stary siłownik, wkładasz nowy z założoną sprężynką, podkładką i o-ringiem i po sprawie :) / nowe siłowniki wskakują jak zatrzask (nie trzeba podważać zabezpieczenia). Dla wymagających przyda się druga osoba do podtrzymania klapy - ale da się to zrobić samemu :decayed:

Opublikowano

Dybry Panocki

Ale mnie tu długo nie było :decayed:

Modzik śmiga w sumie zostawiłem na razie niebieskie sprężynki jakoś brak czasu na zmianę na zielone :grin:

tak...ale zielone były dłuższe :wink:...to były te z b6 ....

A mozna zamówić z penty zielone ale krótsze? Szukalem u niego na stronie katalogu ale wywala na jakąś niemiecka strone a ja ni fer sztejn.

Znalazlem jeszcze inna firmę która też handluje takimi sprezynkami, tylko jestem teraz w robocie i nie mam dostępu do kompa zeby podać nazwę firmy. Wieczorem może coś ogarne.

Popatrz w pierwszy post tam masz podane sprężynki 25mm zielone i niebieskie

---------- Post dopisany at 09:48 ---------- Poprzedni post napisany at 09:22 ----------

Przemek....tak mi do głowy przyszło ,czy by nie brać standardowych siłowników i mocniejszych ale krótszych sprężyn :wink:

klapa dodatkowo poszła w dół :thumbdown: ...zdjąłem springi bo był problem z domykaniem :thumbdown:

problem z B5 jest z miejscem na tłoczysku po zamknięciu klapy tak jak ci pokazywałem tam zostaje max 11m miejsca

musiałbyś pogadać z kolegą TOM77 czy jest opcja zamówienia jakiegoś siłownika który będzie miał krótszy cylinder tak żeby więcej miejsca zostawało na tłoczysku.

wydaje mi się że może być słabszy ponieważ klapa w B5 wydaje się na tyle lekka że w połączeniu ze springiem zielonym powinien śmigać bez problemów kwestia żeby tylko utrzymał klapę w górze.

Cóż musicie testować różne rozwiązania, ale ja bym zaczął od poszukania siłownika z krótszym cylindrem a potem do niego dobierał sprężynki.

Opublikowano

Twoje niebieski są słabsze od zielonych stosowanych w b6 ?

Opublikowano

Niebieskie sa mocniejsze od zielonych Arturze:wink:

---------- Post dopisany at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:52 ----------

Acha klapa do tej pory nie opadła, a mod dalej cieszy:banan:

Opublikowano

U mnie narazie na zielonych sprężynkach wszystko chodzi jak należy:wink:

Opublikowano

A ja właśnie zmieniłem na niebieskie...na zielonych po dłuższym postoju i przy temp poniżej 20 st nie chciało dzwigać klapy, niebieskie mam 3dni i jest kolosalna różnica, zobaczymy jak będzie dalej.

Opublikowano

i ja będę na niebieskie zmieniał bo ta sama sytuacja u mnie.

Opublikowano

niestety sprężynka zachowuje swoje właściwości tylko jeżeli stan rozprężenia jest stanem spoczynku

u nas sprężynki większość czasu spędzają w pozycji sprężonej/skompresowanej co po czasie osłabia ich działanie

tak jak już pisałem mod nie jest idealny

u mnie na niebieskich działa bez problemowo :decayed:

Opublikowano

Zamontowałem niebieskie sprężynki i jak na razie mod działa i cieszy nie tylko mnie ale również przechodniów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

W Puncie jest taki odbojnik, może udałoby się go jakoś wykorzystać? :)

fcadb8257f0c1493m.jpg

Opublikowano

Panowie ma ktoś luźne niebieskie sprężynki??

dziś przez przypadek test był a A6C5 na siłownikach kraft:decayed:

20140419_144502.jpg