marcin248 Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Witam wczoraj wybebeszyłem sobie katalizator i turbinka fajnie świszcze efekt podobny wewnątrz jak bez wykładziny jeździłem bo miałem małą powódź kiedyś to było podobnie słychać lecz ucichło zakładając ją z powrotem a teraz jest super wewnątrz i na zewnątrz z przodu jak i stojąc za samochodem z wydechu gwizd super , a tu kilka fotek
Polko_V Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 no po tym zabiegu, to najbardziej mi sie podoba ten swist ,widze, ze masz inne srubki niz fabryka dala, to sa 5.8 czy 8.8 ?? o twardosc mi chodzi ??
marcin248 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 no po tym zabiegu, to najbardziej mi sie podoba ten swist ,widze, ze masz inne srubki niz fabryka dala, to sa 5.8 czy 8.8 ?? o twardosc mi chodzi ?? te co fabryka dała ukręciły się moment mimo że były traktowane odrdzewiaczem , a jeśli chodzi o twardosc to nie mam pojęcia znalazłem kilka dłuższych śrub w garażowych gratach potraktowałem kątówką i jakoś trzyma się jak widac ale gwizd jest super
pastaldo Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 no po tym zabiegu, to najbardziej mi sie podoba ten swist ,widze, ze masz inne srubki niz fabryka dala, to sa 5.8 czy 8.8 ?? o twardosc mi chodzi ?? Co do śrub to ostatnio przeżyłem szok. Wyjmując turbo i wydech postanowiłem kupić nowe śruby. Byłem w dwóch sklepach i nie mieli a nie było blisko ASO. Więc pojechałem do zakładu który zajmuje się profesjonalnie układami wydechowymi żeby mi sprzedali takie śruby. Stwierdziłem powinni mieć. Facet poszedł i mi przyniusł jakies na pierwszy rzut oka zwykłe śruby. Pytam się czy na takie śruby oni wydechy skręcają. On do mnie że tak. Więc pytam ile do zapłaty a gość do mnie mówi że dostaje je gratis bo nie wiedziałby jak je liczyc bo to zwykłe śruby po 8zł/kg Wziąłem śruby w ręke i szybko sie oddaliłem żeby sie nie zaśmiac gościowi w twarz
cocoo24 Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 moje bez kata zadymi na zimnym przy ruszaniu i zadymi na ciepłym przy ruszeniu na pełnym bucie, ale to normalne
marcin248 Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 u siebie po wycięciu kata jest zaje.. świst ale ani przed ani po nie zauważyłem dymienia w lusterku przy butowaniu
Polko_V Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 w lusterku nic nie zobaczysz, jak masz dobry silniczek (zdrowy), to nie ma prawa zadymic
Armi Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 w lusterku nic nie zobaczysz, jak masz dobry silniczek (zdrowy), to nie ma prawa zadymic Każdy nawet najzdrowszy diesel bez dpf pod obciążeniem dymi, niedużo ale dymi :gwizdanie: A jak jest ciepło to nawet serie potrafią zdrowo zakopcić.
Duch^ Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Zależy na jaki kolor dymi... Ja mam brak katalizatora i dawkę na 3mg i nie ma bata żeby puścił ciemnego bąka. Jeżeli zamula się auto to wszystko możliwe. Jak już puści to siwego.
cocoo24 Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 w lusterku nic nie zobaczysz, jak masz dobry silniczek (zdrowy), to nie ma prawa zadymic kazdy klekot dymi
Reniu Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Nie jestm przekonany. Ostatnio ostro wracaliśmy ze spota i kolega AWX po Rogalowym sofcie śmigał przed nami i nawet żadnego pierda nie było, zdrowa motorownia i dobrze zrobiony program. Kata miał wywalonego.
vauxhall95 Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 ja tez mam obecnie program.Na serii jak i na chipie nie ma dymienia,czy obciazenie.Jedynie na zimnym nie wiem(nigdy nie zauwazylem,ale daje nie wiecej niz 2tyś).Mam turbo awx,wywalony kat
Armi Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Nie jestm przekonany. Ostatnio ostro wracaliśmy ze spota i kolega AWX po Rogalowym sofcie śmigał przed nami i nawet żadnego pierda nie było, zdrowa motorownia i dobrze zrobiony program. Kata miał wywalonego. Oj bo Rogal robi bezdymne softy Mój też nawet bąków nie puszczał ale co z tego jak na wolnych obrotach nie jechał Teraz puszcza bąki bo ma znacznie zwiększoną dawkę i dziurę w FMIC-u (o której nie wiedziałem). Fmic oczywiście w naprawie. Jak samochód jedzie od dołu to musi kopcić. Skąd ma wziąć moc? Z powietrza ? Najpierw podlewa paliwem, dopiero później turbo daje kopa [br]Dopisany: 19 Maj 2011, 16:46_________________________________________________Nie ma ognia bez dymu
Reniu Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 A po co ma jechać na wolnych obrotach? Tu jego wykresik Koniec OT
Armi Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Wolne obroty w dieslu to prawie połowa skali Jak ktoś się lubi pościgać spod świateł albo na 1/4 to chce żeby samochód jechał też od dołu A jak używa mocy raczej do wyprzedzania na trasie to mocny dół nie jest tak potrzebny. Albo jak ma słabe sprzęgło to mocny dół nie jest wskazany
Reniu Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Co nie zmienia faktu, że zdrowy nie powienien pierdzieć na czarno Przekoxowany będzie ciągał za sobą czarny warkocz, recz jasna jeśli komuś zależy na silnym dole Nie ciągnijmy dalej tematu bo wiadomo o co chodzi, nie ma dymu bez ognia Wracając do tematu, po wywaleniu kata dymienie nie wzrośnie w stosunku do tego jak auto dymiło (bądź nie) wcześniej.
Artur82 Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Co nie zmienia faktu, że zdrowy nie powienien pierdzieć na czarno Przekoxowany będzie ciągał za sobą czarny warkocz, recz jasna jeśli komuś zależy na silnym dole Nie ciągnijmy dalej tematu bo wiadomo o co chodzi, nie ma dymu bez ognia Wracając do tematu, po wywaleniu kata dymienie nie wzrośnie w stosunku do tego jak auto dymiło (bądź nie) wcześniej. podpisuje sie pod ta wypowiedzia w 100% PS. A wykres jest moj...i Reniu wie co pisze bo widział na własne oczy
Polko_V Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 w lusterku nic nie zobaczysz, jak masz dobry silniczek (zdrowy), to nie ma prawa zadymic no moze sie nie do konca jasno wyrazilem...chodzilo mi w lusterku ze nie widac
A4-Tomek Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 Mi tam bez kata nie kopci mój 1Z w lusterku tego nie widze
greg24 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opublikowano 18 Czerwca 2011 czy u zwykłego mechanika można wyciąć czy trzeba jechać w miejsce gdzie robią wydechy itp. ?
Rekomendowane odpowiedzi