Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: wczoraj wybebeszyłem sobie katalizator i turbinka fajnie świszcze :naughty: efekt podobny wewnątrz jak bez wykładziny jeździłem bo miałem małą powódź kiedyś to było podobnie słychać lecz ucichło zakładając ją z powrotem a teraz jest super wewnątrz i na zewnątrz z przodu jak i stojąc za samochodem z wydechu gwizd :good: super , a tu kilka fotek

239bbb412d18a1a0m.jpg

b40421ce4b012415m.jpg

2be1660e0a0f4930m.jpg

0e93d5ed6a99611fm.jpg

Opublikowano

no po tym zabiegu, to najbardziej mi sie podoba ten swist :decayed: ,widze, ze masz inne srubki niz fabryka :tongue4: dala, to sa 5.8 czy 8.8 ?? o twardosc mi chodzi ??

Opublikowano

no po tym zabiegu, to najbardziej mi sie podoba ten swist :decayed: ,widze, ze masz inne srubki niz fabryka :tongue4: dala, to sa 5.8 czy 8.8 ?? o twardosc mi chodzi ??

te co fabryka dała ukręciły się moment mimo że były traktowane odrdzewiaczem , a jeśli chodzi o twardosc to nie mam pojęcia znalazłem kilka dłuższych śrub w garażowych gratach potraktowałem kątówką i jakoś trzyma się jak widac ale gwizd jest super :naughty:

Opublikowano

Co do śrub to ostatnio przeżyłem szok.

Wyjmując turbo i wydech postanowiłem kupić nowe śruby. Byłem w dwóch sklepach i nie mieli a nie było blisko ASO. Więc pojechałem do zakładu który zajmuje się profesjonalnie układami wydechowymi żeby mi sprzedali takie śruby. Stwierdziłem powinni mieć.

Facet poszedł i mi przyniusł jakies na pierwszy rzut oka zwykłe śruby. Pytam się czy na takie śruby oni wydechy skręcają. On do mnie że tak. Więc pytam ile do zapłaty a gość do mnie mówi że dostaje je gratis bo nie wiedziałby jak je liczyc bo to zwykłe śruby po 8zł/kg :shocked:

Wziąłem śruby w ręke i szybko sie oddaliłem żeby sie nie zaśmiac gościowi w twarz :polew:

Opublikowano

moje bez kata zadymi na zimnym przy ruszaniu i zadymi na ciepłym przy ruszeniu na pełnym bucie, ale to normalne

Opublikowano

u siebie po wycięciu kata jest zaje.. świst :naughty: ale ani przed ani po nie zauważyłem dymienia w lusterku przy butowaniu

Opublikowano

w lusterku nic nie zobaczysz, jak masz dobry silniczek (zdrowy), to nie ma prawa zadymic :decayed:

Opublikowano

w lusterku nic nie zobaczysz, jak masz dobry silniczek (zdrowy), to nie ma prawa zadymic :decayed:

Każdy nawet najzdrowszy diesel bez dpf pod obciążeniem dymi, niedużo ale dymi :gwizdanie:

A jak jest ciepło to nawet serie potrafią zdrowo zakopcić.

Opublikowano

Zależy na jaki kolor dymi... Ja mam brak katalizatora i dawkę na 3mg i nie ma bata żeby puścił ciemnego bąka. Jeżeli zamula się auto to wszystko możliwe. Jak już puści to siwego.

Opublikowano

kazdy klekot dymi

Opublikowano

Nie jestm przekonany. Ostatnio ostro wracaliśmy ze spota i kolega AWX po Rogalowym sofcie śmigał przed nami i nawet żadnego pierda nie było, zdrowa motorownia i dobrze zrobiony program. Kata miał wywalonego.

Opublikowano

ja tez mam obecnie program.Na serii jak i na chipie nie ma dymienia,czy obciazenie.Jedynie na zimnym nie wiem(nigdy nie zauwazylem,ale daje nie wiecej niz 2tyś).Mam turbo awx,wywalony kat

Opublikowano

Nie jestm przekonany. Ostatnio ostro wracaliśmy ze spota i kolega AWX po Rogalowym sofcie śmigał przed nami i nawet żadnego pierda nie było, zdrowa motorownia i dobrze zrobiony program. Kata miał wywalonego.

Oj bo Rogal robi bezdymne softy :kox:

Mój też nawet bąków nie puszczał ale co z tego jak na wolnych obrotach nie jechał :wink4:

Teraz puszcza bąki bo ma znacznie zwiększoną dawkę i dziurę w FMIC-u (o której nie wiedziałem). Fmic oczywiście w naprawie.

Jak samochód jedzie od dołu to musi kopcić. Skąd ma wziąć moc? Z powietrza :tongue4: ?

Najpierw podlewa paliwem, dopiero później turbo daje kopa :wink4:[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 16:46_________________________________________________Nie ma ognia bez dymu :decayed::kox:

Opublikowano

A po co ma jechać na wolnych obrotach? :naughty: Tu jego wykresik

dd404af65007da98.jpg

Koniec OT

Opublikowano

Wolne obroty w dieslu to prawie połowa skali :wink4:

Jak ktoś się lubi pościgać spod świateł albo na 1/4 to chce żeby samochód jechał też od dołu :wink4:

A jak używa mocy raczej do wyprzedzania na trasie to mocny dół nie jest tak potrzebny. Albo jak ma słabe sprzęgło to mocny dół nie jest wskazany :wink4:

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że zdrowy nie powienien pierdzieć na czarno :cool1: Przekoxowany będzie ciągał za sobą czarny warkocz, recz jasna jeśli komuś zależy na silnym dole :naughty:;)

Nie ciągnijmy dalej tematu bo wiadomo o co chodzi, nie ma dymu bez ognia :D

Wracając do tematu, po wywaleniu kata dymienie nie wzrośnie w stosunku do tego jak auto dymiło (bądź nie) wcześniej.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że zdrowy nie powienien pierdzieć na czarno :cool1: Przekoxowany będzie ciągał za sobą czarny warkocz, recz jasna jeśli komuś zależy na silnym dole :naughty:;)

Nie ciągnijmy dalej tematu bo wiadomo o co chodzi, nie ma dymu bez ognia :D

Wracając do tematu, po wywaleniu kata dymienie nie wzrośnie w stosunku do tego jak auto dymiło (bądź nie) wcześniej.

podpisuje sie pod ta wypowiedzia w 100% :good:

PS. A wykres jest moj...i Reniu wie co pisze bo widział na własne oczy :kox:

Opublikowano

no moze sie nie do konca jasno wyrazilem...chodzilo mi w lusterku ze nie widac :wink4:

Opublikowano

Mi tam bez kata nie kopci mój 1Z :tongue4: w lusterku tego nie widze :naughty:

Opublikowano

czy u zwykłego mechanika można wyciąć czy trzeba jechać w miejsce gdzie robią wydechy itp. ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...