OnasiS Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Witam!!! Odgrzebuje temat. Panowie mam problem od dłuższego czasu z notlaufem wkurzające na maksa. Podmieniłem zawór n75, wymieniłem wszystkie przewody podcisnieniowe, sprawdzilem gruche, wszystko co sie dało i pełna lipa.Dwa razy wyciagałem TURBO i czyściłem zawsze zasyfione. PSJ odpada cykl mieszany. Logi porobione ten sam bład 17958 P1550 - 35-10. Wycięcie kata może pomóc bo juz niemam zdrowia i nerwów??
slepy Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Kata możesz wyciąć profilaktycznie, może pomóc a napewno nie zaszkodzi , przeczyść także kolektor dolotowy
OnasiS Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 czyściłem juz dolot...i nic poprzedni właściciel zamulił to auto. A i jeszcze jedno na wiosne idzie na virusa czy wyciecie katalizatora cos w tym przeszkadza?? To tak na marginesie
slepy Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Wycięcie kata jeszcze mu pomorze , także bym się nie zastanawiał nawet, ja niedawno wycinałem i jest lux, chodzi elegancko, tylko muszę jeszcze kolektor wyczyscić
Buldog071 Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 tak jak wyzej wywal bebechy z kata i wstaw go ponownie [br]Dopisany: 10 Marzec 2010, 14:10_________________________________________________tak jak wyzej wywal bebechy z kata i wstaw go ponownie a glosniejszy nie bedzie
yarel Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 panowie, gadałem z mechanikiem i powiedział mi 200zeta za operacje wycięcia kata (okolice Częstochowy) mi wydaje się trochę za dużo,biorąc pod uwagę że ja kupuje rurkę i uszczelki i stwierdził jeszcze, że wstawianie rurki to tylko niepotrzebna praca bo efekt minimalny, a na forum różne opinie w tym temacie.. prosiłbym o rade fachowców!! może ktoś z Częstochowy robił podobny zabieg i taniej wychodziło??jak coś to proszę jakieś namiary fachowców
hasiu500 Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 ja dzis jade do mechaniora i wcina mi kata i wstawia nowa plecionke. koszt robocizny 50 zł
yarel Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 ja dzis jade do mechaniora i wcina mi kata i wstawia nowa plecionke. koszt robocizny 50 zł to ten mój to kawał "kradzieja" nie ma bata, szukam innego
Martin_Speed Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Pytanko ... a niewystarczy dobrze przeciagnac rakiety w celu przedmuchania wszystkiego ??
Gość majki-m Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Pytanko ... a niewystarczy dobrze przeciagnac rakiety w celu przedmuchania wszystkiego ?? Kata tym sposobem nie przedmuchasz
aaaPablo Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg Oraz ja, jak wyżej !!!
Skeeber Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg Oraz ja, jak wyżej !!! Panowie polecam cięcie kata - mój po przebiegu 230000 był w 1/3 zatkany, wycięty 2 tyg temu, pucha zaspawana. Autko odżyło, spalanie spadło o 0.5l na trasie. Teraz przyspieszanie nawet w ok 140-150km/h idzie sprawnie :notworthy:
yarel Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg Oraz ja, jak wyżej !!! Panowie polecam cięcie kata - mój po przebiegu 230000 był w 1/3 zatkany, wycięty 2 tyg temu, pucha zaspawana. Autko odżyło, spalanie spadło o 0.5l na trasie. Teraz przyspieszanie nawet w ok 140-150km/h idzie sprawnie :notworthy: wywaliłes kata bez wspawania rury żadnej, nowe uszczelki i wszystko gra??nie czuć spalin,niema jakichs dziwnych odgłosów?? bo ostro nad tą rurką myślę czy wspawywać czy zostawić pustą puche..
Skeeber Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg Oraz ja, jak wyżej !!! Panowie polecam cięcie kata - mój po przebiegu 230000 był w 1/3 zatkany, wycięty 2 tyg temu, pucha zaspawana. Autko odżyło, spalanie spadło o 0.5l na trasie. Teraz przyspieszanie nawet w ok 140-150km/h idzie sprawnie :notworthy: wywaliłes kata bez wspawania rury żadnej, nowe uszczelki i wszystko gra??nie czuć spalin,niema jakichs dziwnych odgłosów?? bo ostro nad tą rurką myślę czy wspawywać czy zostawić pustą puche.. Operacja wykonana przez dobrego znajomego a zarazem mechanika. Puszka rozcięcia delikatnie biaksem, otworzona jak konserwa,oczyszczona, zamknięta i zaspawana MIGiem. Przy okazji wymieniona plecionka. Pusta pucha nie powoduje żadnych odgłosów, POLECAM [br]Dopisany: 17 Marzec 2010, 21:33_________________________________________________ ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg Oraz ja, jak wyżej !!! Panowie polecam cięcie kata - mój po przebiegu 230000 był w 1/3 zatkany, wycięty 2 tyg temu, pucha zaspawana. Autko odżyło, spalanie spadło o 0.5l na trasie. Teraz przyspieszanie nawet w ok 140-150km/h idzie sprawnie :notworthy: wywaliłes kata bez wspawania rury żadnej, nowe uszczelki i wszystko gra??nie czuć spalin,niema jakichs dziwnych odgłosów?? bo ostro nad tą rurką myślę czy wspawywać czy zostawić pustą puche.. Operacja wykonana przez dobrego znajomego a zarazem mechanika. Puszka rozcięcia delikatnie biaksem, otworzona jak konserwa,oczyszczona, zamknięta i zaspawana MIGiem. Przy okazji wymieniona plecionka. Pusta pucha nie powoduje żadnych odgłosów, POLECAM stare uszczelki były ok - pomierzy ja wywaliłem tylko bebechy z kata a pucha została, autko ucichło, silnik jakoś lepiej pracuje jakby lżej, a turbawka gwizda aż miło polecam taki zabieg Oraz ja, jak wyżej !!! Panowie polecam cięcie kata - mój po przebiegu 230000 był w 1/3 zatkany, wycięty 2 tyg temu, pucha zaspawana. Autko odżyło, spalanie spadło o 0.5l na trasie. Teraz przyspieszanie nawet w ok 140-150km/h idzie sprawnie :notworthy: wywaliłes kata bez wspawania rury żadnej, nowe uszczelki i wszystko gra??nie czuć spalin,niema jakichs dziwnych odgłosów?? bo ostro nad tą rurką myślę czy wspawywać czy zostawić pustą puche.. Operacja wykonana przez dobrego znajomego a zarazem mechanika. Puszka rozcięcia delikatnie biaksem, otworzona jak konserwa,oczyszczona, zamknięta i zaspawana MIGiem. Przy okazji wymieniona plecionka. Pusta pucha nie powoduje żadnych odgłosów, POLECAM no może powoduje odgłos - piękny świst slyszalny tylko po otwarciu szyby w ok 1400-2000 obr, miłe dla ucha i przechodniów
yarel Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 dzięki wielkie za informacje dni mojego katalizatora są policzone
Skeeber Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Skeeber gdzie w Leżajsku wycinałeś kata? pytasz z ciekawości czy w konkretnym celu ?
scuzz Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Pytam konkretnie. Pochodzę z okolic Leżajska i za 2 tyg jadę na urlop w te rejony więc z racji czasu chciałbym wyrzucić kata.
Rekomendowane odpowiedzi