Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Duże spalanie LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.0 ALT Multitronic

Spalanie LPG

średnio: 10.5L/100km

max 11,4L/100km

Opublikowano

ja dopiero zalożyłem gaz zobaczymy jakie spalanie bedzie fis pokazuje mi 13litrów można mu wierzyć?

Opublikowano

Mój ADR na 18-kach pali śrenio 10.5-11 litrów na 100 km.

Opublikowano

Mój ADR na 18-kach pali śrenio 10.5-11 litrów na 100 km.

no to podobnie jak mój ;)

Opublikowano

przy spokojnej jeździe to 10 /100 na trasie poniżej nawet a jak w palnik to 15 miasto 13-14około mieszany 12

Opublikowano

Zrobiłem pomiar po jeździe typowo miejskiej (spokojny styl jazdy) i wyszło mi 11LPG na 100km

Opublikowano

To elegancki wynik jak na miasto :D

Opublikowano

Ja mam LPG Techa z dragonami, od założenia instalacji przejechane 25k km i jestem bardzo zadowolony ze spalania:

Normalna jazda do 100 km/h czasem dynamiczne przyspieszanie, sporadycznie do 140 km/h:

do 7-8L/100 km (100 zł = 460-480km) trasa 80%

do 9-11L/100 km miasto (częstochowa)

między jazda na gazie a na benie nie odczuwam większych różnic, może powyżej 170km/h lepiej przyspiesza na PB ale ... nie mam gdzie jeździć z takimi prędkościami :D

Edytowane przez Kary

Opublikowano

A zerkacie czasem na korekty w vagu??

Opublikowano

yyyyyy nie zerkałem, w sumie nie dawno założyłem instalacje i nie przyszło mi do głowy żeby coś grzebać w vagu ;)

bongod pojaśnij temat głębiej gdzie i co sprawdzać

Edytowane przez MaciekW.

Opublikowano

Pozerkaj na grupy 032 i 033 tam masz korekty sondy lambda . Powinny być jak najblizsze zeru . Na minusie za bogato na plusie za ubogo . Za ubogo rozpierniczasz silnik tak w skrocie :) .

Opublikowano

u mnie pokazuje zbyt uboga mieszanka czy coś takiego ale nie patrze na to :) wszystko sprawnę powymieniane i nic tylko jeździć ;) średnio na 44 litrach około 440 km ;)

Pozerkaj na grupy 032 i 033 tam masz korekty sondy lambda . Powinny być jak najblizsze zeru . Na minusie za bogato na plusie za ubogo . Za ubogo rozpierniczasz silnik tak w skrocie :) .

hehe :D

Opublikowano

:D

Opublikowano

;-)

Edytowane przez szmarek

Opublikowano

Koniec końców... Ile wlejesz tyle spali :D

Opublikowano

Odebrałem dzisiaj auto od mechaniora; wymieniałem z tyłu tarcze i klocki. Okazało się, że hamulce z tyłu mi lekko trzymały- zobaczymy czy teraz będzie jakaś różnica w spalaniu :wink:

Opublikowano

Miałem podobnie ;) różnica około litra a wcale się koła jakoś mocno nie nagrzewały :) .

Opublikowano
  • Autor

Witam. Jakiś czas temu spalanie miałem w granicach 15-16, teraz niestety wzrosło jeszcze bardziej. 17-18l

Sonda sprawna, tzn na kompie nie pokazuje błędów. Dalej szukam przyczyn, jestem zielony. Proszę o pomoc.

Byłem u wielu "fachowców" jeden twierdzi że to właśnie sonda, drugi że jest jakaś nieszczelność powietrze lewe- cały silnik "plakiem" wypsikał, kolejny zaś że jest za bogata mieszanka(była regulacja twierdzi że lepiej być nie może), no i następny że korekty długoterminowe są za wysokie (20jednostek na +)

Opublikowano

Pierwsza sprawa to logi na pb, po skasowaniu błedów.

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

W vagu to przy bogatym chyba korekty lecą na -. W sumie to tez chyba one mogą max oaiagnac -+10.