bartekziomek89 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Miała być 80 B4, potem A6 C5, nawet między czasie Opel, ale wyszło jak wyszło i zakupiłem...A4 B5 Avant 1,9 TDi AFNKolor: Nogaro BlueWyposażenie:- Centralny zamek- Auto Alarm- Tempomat- Webasto- Podgrzewane fotele- Climatronic- El. i grzane lusterka z S4- El. szyberdach- El. szyby (niestety tyko przód)- Aktywny system głośników (6 + SUB)- 2x Air Bag- zderzaki od S4- kierownica z S4- zawieszenie 1BEZmiany:Rok 2013:- zmiana radia i anteny na niefabryczne- dekory w hydrografice- ściągnięty pakiet chromRok 2014:- zmiana zegarów na pełny fis z białym podświetleniem- czarna podsufitka- wszystkie plastiki górne w czarny mat- duża lampka z polifta- srebrne relingi- podświetlenie nóg- podświetlane kratki nawiewów z polifta- ramka grilla w czarny mat- radio Symphony_______________________________________________________________________Tak na prawdę dla mnie do pełni szczęścia brakuje tylko Quattro :-PA tak oto wyglądała moja Smerfetka zaraz po zakupie :-DKody wyposażenia:X0A = Sprzedaż Narodowy Program NiemcyB0A = części składowe ustawić bez danego kraju wymaganiami projektuC0V = stalowe koła 6J x 15G0C = 5-biegowa skrzynia manualnaH6S = Opony 195/65 R15 VJ0R = Battery 380 A (80 Ah)M6N = 4-cyl. turbo diesel pol. 1.9 L/81 kW TDIwith MVEG 2 podstawowy silnik jest T1RQ1D = przednie fotele sportowe1AH = Elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego (EDS)1G2 = stalowe koło zapasowe z oryginalnych opon, sprzętu2PV = skórzana sportowa kierownica obcięta5RQ = Right zewnętrzne lusterko: convex5SL = Left zewnętrzne lusterko: asferyczneT1R = 4-cylindrowy silnik wysokoprężny 1.9 L jednostka 028.R3S2 = Czarne relingi dachowe4UE = Poduszka powietrzna dla kierowcy i pasażera z przodu0G1 = skrzyni biegów8AE = Radio "RCD310 MP3"8GL = Alternator 1208RY = Głośniki z BOSE sound1LB = Hamulce tarczowe, z przodu3FE = Electric slide / tilt szyberdach z sun ekranu / żaluzje1BE = Sportowe zawieszenie / wstrząs absorpcjiModyfikacje:- zmiana anteny i radia - ściąganie dekorówPotem przyszedł czas na rozbiórkę środka i ściaganie dekorów[/b] :mrgreen: Listwy ściagnięte i pojechały do zakładu hydrografikiA tu parę fotek ze stanu na dzień dzisiejszy :-D Dzisiaj doszła do mnie paczka z nowymi zegarkami z pełnym fisem i całym osprzętem do montażu :-D Na weekendzie pewnie będzie działane :jupi:I parę gratów (lampka podsufitki poliftowa i wtyczki do lamp poliftowych) od RED-a :mrgreen: Dzisiaj z racji wolnego czasu, chęci i jeb.. zimna zamontowałem w końcu zegary :-D Zostało do podpięcia czujnik oleju i sygnał spalania z ECU ale to już na czasie ogarnę :-D I przy okazji przypasowanie dekoru :-) Ale nie montowałem bo bałem się że coś popęka od temperatury :-/ - dekory w hydro- czarny sufit- srebrne relingi Przy chwili wolnego sobotniego przedpołudnia wpadło na pokład Symphony :-DMuszę dociąć jeszcze maskownicę pod radio i zrobić obudowę panelu climatronika :-) I malutka wlepka na tylnej szybie :-POraz zamiast zwykłego światła stopu mały napis "I <3 my AUDI" :-P Polerka auta:Nudziło się to gałkę podświetlaną sobie zrobiłem :-D Jakość zdjęć nie powala bo robione kalkulatorem :-PTrzeba trochę odkopać temat :-DZderzak podczas spawania i po spawaniu i malowaniu, dodatkowo lotka na klapę :-D Turbo po czyszczeniu geometrii :-)Silnik wyczyszczony i zaczynamy składać :mrgreen: Kolektor teoretycznie od AWX a tak na prawdę od VW Sharan 1,9 TDi 115kM i jest identyczny, więc po co przepłacać :-P Wypalony i wypiaskowany :-) I od razu flansza na rurkę :-P Na miejscu już i podpięte :-) I IC nieco większy niż był :-PP.S. Ta ten wąż to od odmy ale już jest schowane :-)Wczoraj w nowy auto poskładane, dzisiaj fotki cyknę :-P Niestety chyba będę musiał trochę zderzak podciąć bo IC jest nieco za nisko i nie można włożyć kratek bo odstaje :-PPrzy okazji wywalony oczywiście EGR, zrobiona wolna odma, przeczyszcozny cały układ dolotowy i ma jeździć :-P Edytowane 8 Listopada 2014 przez bartekziomek89
Frimuś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 No to pogratulowac zakupu,oczywiscie niezawodnosci i dbaj o fure a mody z głowa ---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ---------- aha na lato 18 !
slimaczek89rz Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 o, kogo ja tu widzę. W końcu na właściwym forum:decayed:
a4-freunde Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 no z modami jak pojdziesz w dobra strone to bedzie ciacho.....
karol24 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 kolejne nogaro blue ale zderzaków to ja zazdroszczę :jerk:na lato jak Łukasz pisze, szukaj 18"
bartekziomek89 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2013 o, kogo ja tu widzę. W końcu na właściwym forum:decayed: Oj tam cicho być :-P Niech będzie że teraz mam dwa fora :-P na lato jak Łukasz pisze, szukaj 18" Oj raczej na 17 przystanie :-P Się okaże w praniu :-P ---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:53 ---------- A tak przy okazji to jeszcze z modów to na pewno zegary z FISem i spodobał mi się projekt jednego kolegi stąd, a dokładnie progi z opla :-P
slavko87 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Plus za zderzaki od esy ale progi z opla odpusc, to nie rs co bys mial z progami kombinowac, montoj esowe progi.Co do kol dawaj 18 nie rob tego bledu co ja.
kamilus Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Co do kol dawaj 18 nie rob tego bledu co ja. i ja Ładna sztuka, powodzenia w modach
MATIUS Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 radio od seata chodzi normalnie sam się zastanawiam czy nie włożyć od seata na cd.... bo jest sporo tańsze od concerta ładny wzór ori felg ala audi b4 kolor nie plus jeden z najadnieszych z palety a4b5
Gladispes Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kolor bardzo ciekawy, wyposażenie ok, pozostaje modzić z głową i jeździć (oczywiście bezawaryjnie) Zderzak konkret! Jednak grill to już chromowa przesada Wystarczy znaczek Audi i obwódka, pozbądź się chromowania listewek poprzecznych! Lampy lift oczywiście wsadzaj i super pomysł z lotką - też w przyszłości będę szukał i montował u siebie
bartekziomek89 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2013 Co do kol dawaj 18 nie rob tego bledu co ja. Czemu błędu? A progi takie mi się widzą :-D http://imageshack.us/a/img191/2163/dsc2625v.jpg ---------- Post dopisany at 23:30 ---------- Poprzedni post napisany at 23:20 ---------- Kolor bardzo ciekawy, wyposażenie ok, pozostaje modzić z głową i jeździć (oczywiście bezawaryjnie) Zderzak konkret! Jednak grill to już chromowa przesada Wystarczy znaczek Audi i obwódka, pozbądź się chromowania listewek poprzecznych! Lampy lift oczywiście wsadzaj i super pomysł z lotką - też w przyszłości będę szukał i montował u siebie Hehe pakiet ALA-CHROM już poleciał na szczęście w pierwszych dniach :-P Grill i tak chcę włożyć od RS4 i białe ringi :-)
slimaczek89rz Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 I ja żałuję że tylko 17-stki mam. Zrób tak jak ci mówią, szukaj progów od eski, wyjdzie trochę drożej ale o wiele lepiej będzie pasować do zderzaków od eski. Wysłane z mojego HTC Vision
bartekziomek89 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2013 Tylko progi od eSy znaleźć to chyba graniczy z cudem :-P
Marc!n Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tylko progi od eSy znaleźć to chyba graniczy z cudem :-P Oj tam zaraz z cudem INNE - SidMotorSport.pl Fajna prawie esa Zamiast progów wolałbym najpierw robić moc A koła 18" to min!
bartekziomek89 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2013 No i cena nie jest "trochę" wyższa niż od opla hehe :-P Co do mocy to tylko chip pewnie wleci i tyle, ewentualnie 216 :-P
bartekziomek89 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tylko chip .. każdy tak mówi Oj tam :-P
kamilus Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Co do kol dawaj 18 nie rob tego bledu co ja. Czemu błędu? A progi takie mi się widzą :-D http://imageshack.us/a/img191/2163/dsc2625v.jpg Do czasu 17tki a potem sam powiesz, ze to jednak male i tak jest ;d Sprawdzilo sie to wielokrotnie
cylit Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 światła poliftowe obowiązkowe powodzenia w modach
Rekomendowane odpowiedzi