Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe Audi A4 B8 2007

Który samochód z tej trójki jest najładniejszy i który byście wybrali jeżeli mielibyście dokonać zak  

1. 1. Który samochód z tej trójki jest najładniejszy i który byście wybrali jeżeli mielibyście dokonać zak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

header.jpg

Przyznam, że ze zdjęć strasznie mi się podoba ( i sedan i avant)

Podstawowa cena to około 26000EUR w Niemczech (w listopadzie 2007 trafi do sprzedaży).

Wymiary auta: długość 4703 mm i szerokość 1826 mm, rozstaw osi : 2808 mm.

Przednia oś jest bliżej przodu auta, przez co uzyskano więcej przestrzeni w środku, przy niewiele

większym wydłużeniu auta (długość B7 4601mm, B6 4548 mm).

Auto jednak w swojej klasie będzie jednym z dłuższych.

Przy tych wszystkich rozmiarach masa auta będzie bardzo lekka, A4 z silnikiem 1.8TFSI to 1410kg ! Wszystko dzięki specjalnej mieszance stali.

Na pokładzie zostanie zamontowane w standardzie 6 airbagów, 2 dodatkowe w tylnej kanapie jako opcja.

header2.jpg

Nowa zmiana w kokpicie : będzie on skierowany bardziej ku kierowcy ( kąt około 8 stopni).

Trójramienna, skórzana i wielofunkcyjna kierownica oferowana jako opcja, również manetki (przyciski) do zmiany biegów będą dodatkiem (w przypadku ASB).

header3.jpg

Do A4 będzie montowanych pięć silników, między innymi trafi 3.2 FSI V6 o mocy 195kW i 330Nm (przyśpieszenie do 100km/h w 6.2 sekundy). Zuzycie paliwa w przypadku tego silnika to 9.2 L/100.

Drugim benzynowym silnikiem będzie 4 cylindrowa jednostka 1.8TFSI. Jest to bliźniaczy model 2.0TFSI, ale z nowymi wtryskami oraz zwiększonym ciśnieniem wtrysku (do 150bar).

Silniki TDI:

Będą to 3 jednostki, dwie w układzie V6 i trzecia 4 cylindrowa.

3.0 litrowy TDI V6 będzie charakteryzował się mocą 240KM oraz momentem 500Nm od 1500 do 3000 obrotów ( :oklaski: ).

Samochód z tym silnikiem będzie przyśpieszał do 100km/h w 6.1 sekundy, przy zużycia paliwa 6.9 L/100 :naughty: oraz spełnianiu norm Euro 5.

Drugą jednostką będzie 2.7 litrową V-szóstka : 190PS i 400Nm (od 1400 do 3250).

Przyśpieszenie do 100km/h 7.7 sekund.

Ostatnim silnikiem będzie 2.0 TDI: 105kW, moment 320 Nm pomiędzy 1750 i 2500 obrotów.

header4.jpg

źródło:

http://www.audiworld.com/news/07/b8-a4-first-look/

Opublikowano

Wszystko pieknie tylko powoli zaczynaja sie zacierac roznice miedzy A4 - A6 - A8. :rolleyes:

Opublikowano

Chodzilo mi o wielkosc. A to ze z wygladu sa podobne to jak dla mnie dobrze. Zobaczysz na autko (nie tylko z przodu) i od razu wiesz jaka marka.. :)

Opublikowano

schiller

ale nie jaki model kwasny

to się zgadza trzeba dobrze się przyjrzeć i ocenić gabaryty żeby powiedzieć jaki to model :mysli:

Opublikowano

Niestety moim zdaniem nowe audi są coraz bardziej "nijakie" - podobne do innych aut

Wyjątkiem może być A5 (podoba mi się) oraz R8 (ślina do pasa)

Opublikowano

Tylko te klamki.. :no:

Opublikowano

Tylko te klamki.. :no:

Wymogi bezpieczeństwa

Opublikowano

jak dla mnie to wygląda jak nowy pasek ze zmienionym fejsem... ale nie powiem ładna... (i super muza w podkładzie leci...)

Opublikowano
jak dla mnie to wygląda jak nowy pasek ze zmienionym fejsem
alvaro nie pierd.l , poprostu zazdrosny jesteś ze jest ładniejsza od Twojej niuni!!!HYHYHYHY :polew: :polew:
Opublikowano

ładniejsza jest i to bez dwóch zdań ale co nie zmienia faktu że linia nadwozia jest bardzo podobna do nowego passata B6... :evil:

Opublikowano

ładniejsza jest i to bez dwóch zdań ale co nie zmienia faktu że linia nadwozia jest bardzo podobna do nowego passata B6... :evil:

Nieprawda , to Pasek jest podobny do nowej A4 :polew:

Opublikowano

Bryka ladna, ale wole swoje B6 poki co :)

Zupelnie nie leza mi lusterka a'la Q7, no i wnetrze... :thumbdown:

Opublikowano

No trzeba zauważyć jedną rzecz, przynajmniej ja tak odczuwam że w stylistyce zewnętrznej nie już jużtakiej eleganckiej prostoty za co lubie Audi, w nowych modelach czuć jakby japońską stylistyke np w światłach. W środku pojawia sie też motyw japońskich aut, dożu guziczków sie pojawiło :). To moje odczucia może mylne ale prawdziwe :kox:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...