Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie LPG w waszych Audi A4 B5 1.8T po mieście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtryski REG Fasty.Moc 195KM AEB.Spalanie w mieście 12.5-13,5l bez "dziadkowej"jazdy.Trasa ok.11,5l okolice 3 tys obr. czyli 100km/h-130km/h.

Opublikowano

mi srednio 16-17l na 100 po miescie pali przy Q R16/205/55..wiec chyba w normie

przy bucie jest juz niemilo bo az 29l(ale totalny but)..oczywiscie LPG

---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:22 ----------

Panowie 1.8T w dużym mieście w korkach potrafi łyknąć nawet 11L PB do tego doliczcie min. 20% przy LPG właściwie ustawionym i wyjdzie 13/13.5L , więc? Pamiętajcie Turbo żyje ,Turbo Pije , a jak ktoś pisze że ma 200 kunia i pali mu 10L LPG i jeszcze dynamicznie jeździ to bajki opowiada.

zgadzam sie w 10000000%slyszalem tez takie teorie ze bucik bucik a pali zero..zalosne..to wrecz nielogiczne

Opublikowano

11 pb u mnie to malo nawet przy delikatnej jezdzie, co prawda miasto male ale nawet w takiej warszawie musze liczyc tych 12L PB, w LPG zawsze wychodzi srednio 2-3L wiecej

Opublikowano

czerwone valdki mają to do siebie, że co 10 kkm regulacja i czyszczenie, żeby to jakoś hulało...ogólnie ogarnięte minimum do reg fasty albo listwa od ac...

wszystko zależy od sprzętu, odpowiedniej regulacji, dbania o sprzęt i od....nogi :)

Opublikowano

U mnie pali 13,5. Autko ma przejechane prawie 270tys. a na instalacji trochę ponad 2tys. wiec myślę że to normalny wynik biorąc pod uwagę że na PB paliło mi 10-11 a mieszkam w Łodzi.

Opublikowano
A ja mam też czerwone valteki w AEB-ie i wydoliły 200km i spalanie 9,5l jazda po mieście,na autostradzie 8,5l przy 140km/h więc Panowie jak macie źle wykalibrowane wtryski,jak i całą instalację bo szkoda wydać parę złotych więcej na strojenie na AFR-ce to nie zwalajcie winy na Valteki że są ciulowe,kolega ma dla przykładu hany niebieskie i strasznie narzeka. Podajcie przynajmniej jakiś powód co z tymi valtekami nie tak?

Hana niebieska to kicha straszna. Mam i narzekam, trzeci raz bym nie kupił.

A co do spalania , to nie ma się co dziwić koledzy, auto dostało specjalistyczny soft pisany POD LPG, poprawiona została sprawność silnika + strojenie lpg na AFR. Efekt przyznacie jest dość szokujący.

Opublikowano

Panowie Moje 1.8t 180km AJL pali w trasie przy spokojniejszej jezdzie do 120km/h około 9l Lpg /100km zaś w mieście 12- 13l. Przebieg to niecałe 250tys ,a na gazie zrobione około 40tys:naughty:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Moja w automacie 14-15, ale lekko nie ma.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm,Stag 4 Hany zielone Silver u mnie spalanie trasa 10 L. miasto 12.5L-15.00....15 to teraz w lato przy klimie non-stop a nogę mam ciężką :P Na lpg zrobione 5 tys. Pb palił 12. Pozdrawiam

Opublikowano

Moj stary jAEBe na BRC SQ24 palił qurewsko mało, jakis ewenement w tej materii. Po miescie max 11,5l LPG, przy niezłym bucie do 15.

W trasie do 100km/h 7,5l

Mozecie mi nie wierzyc ale był bardzo oszczędny czego nie moge powiedzieć o obecnym AJLu.

Opublikowano
Moj stary jAEBe na BRC SQ24 palił qurewsko mało, jakis ewenement w tej materii. Po miescie max 11,5l LPG, przy niezłym bucie do 15.

W trasie do 100km/h 7,5l

Mozecie mi nie wierzyc ale był bardzo oszczędny czego nie moge powiedzieć o obecnym AJLu.

to chyba te same silniki bo co je tam rozni?soft?sam nie wiem

a czemu tyle chlaja?oczywiscie nie mylmy Q z ośką

Opublikowano

AJL ma dluzsze biegi

Opublikowano

Dev moze tak byc umnie aeb jak lece 110-120 to wciagnie lpg maks 9 litrów ale jak leci sie juz 150-160 non stop na autobanie to j**any juz 11-12 litrow instalka kme diego silver gold regfasty

Opublikowano

Wcześniej podawałem spalanie z błędem 515 czujnik halla,po wymianie czujnika auto rakieta a spalanie lpg niecałe 11 L.miasto,jestem w szoku że taki czujniczek a tak dużo zmienia w dynamice auta :grin: i teraz mogę zgodzić się z tym co Dev napisał na temat spalania aeb

:naughty:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moja w automacie pali miasto - 15, trasa -12.

Edytowane przez szybki34

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam stag4 zavoli i hana 2000 jak dobrze pamietam, w trasie do 10 zejde w miescie pali 12, i to uwazam ze to na ten silnik jest w normie, mozna co prawda zejsc ponizej ale to mul sie zrobi, co do valtekow narzekacie ze badziew ale spokojnie swoja funkcje spelni i na nich bedzie sie jezdzic , mi gazownik powiedzial ze sa nawet lepsze bo maja wolniejsze czay i nie bedzie czuc przelaczania sie , nie chcialem valteka na jego glosna prace dlatego hane wybralem sa cichutkie i zrobilem 60tys na gazie i nie ma zadnego problemu,

Opublikowano

W mieście mieszczę się bez problemu w 12 l lpg.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Powiedzcie mi czy w moim 1.8 t 180 koni quattro 14 litrów LPG to normalny wynik dodam że jazda raczej spokojna. Trasa w okolicy 10-11 l na 100 km.

Opublikowano

mam podobne wiec chyba norma

Opublikowano

Ja mam teraz 17 :facepalm:

1500m z domu do warsztatu a potem 1500 z warsztatu do domu...