POWER-KRIS Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 Wirnik od silnika i dwie kapy. Dawno takiego nie widziałem, dość nietypowa konstrukcja.
YATES Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Może dziś mi ktoś udzieli informacji do czego służy ten ogromny 70 centymetrowy klucz : Edytowane 3 Listopada 2014 przez YATES
Maras Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 wydaje mi sie ze jest to klucz do odkrecania lub dokrecania rur https://www.google.pl/search?q=stary+klucz+do+rur&espv=2&biw=1440&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AbBXVIPzH_KS7Aa3r4G4DQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=wSWzctlQcPHa9M%253A%3BnO-ABYILAEqfqM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg08.allegroimg.pl%252Fphotos%252Foryginal%252F40%252F23%252F52%252F29%252F4023522983%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fduzy-klucz-do-rur-hydrauliczny-i4023522983.html%3B640%3B480
POWER-KRIS Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Dokladnie, taki rodzaj żaby. [emoji12]
YATES Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Dziś znalazłem kolejną rzecz, może ktoś wie do czego taki silnik z przekładnią służy ? Silnik jest na 12V , a do przekładni powinno iść 24V żeby ta zębatka zaskoczyła i się kręciła.
POWER-KRIS Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Czyli z jakimś sprzęgłem elektromagnetyczny.
YATES Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Opublikowano 9 Maja 2015 Może ktoś wie do czego służy to urządzenie ? Jest tam silnik na 12V z przekładnią ślimakową . Ośka tego silnika powinna poruszać ten siłownik ale do czego to służy może ktoś ma wiedzę. I jeszcze jedna prośba , do czego może być ten siłownik ? Jak podłączę go pod 12V to wysuwa się kilkanaście cm i ta harmonijka z gumy się naciąga, a jak zamienię przewody to wraca z powrotem w pierwotna położenie.
YATES Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Zostało mi po tacie , on całe życie wszystko zbierał i nic nie pozwolił wyrzucić. Mam pytanie - może ktoś się orientuje co to za przedmiot ? W środku mniej więcej wygląda to tak: Na moje oko to jakaś stara część samochodowa związana z przepływem oleju. W środku zauważyłem klapki które się otwierają i zamykają. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez YATES
Knob Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Ręczna pompa do cieczy, np oleju. Na ośce powinna być rączka, za którą chwytasz i kiwasz tam i z powrotem. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Knob
jacek70 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Tak to pompka . Powinna mieć jeszcze 2 węże. Jeden zasysa a z drugiego leci ciecz.
YATES Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzięki wielkie Dziś znalazłem takie dwie rzeczy , może ktoś z was wie co to takiego i do czego służy ? Ten czerwony element można lekko palcami ściskać i przesuwać góra - dół po tych prowadnicach . Gdy przesuwa się w górę cały ten czerwony mechanizm to te szczęki się samoczynnie ściskają. Dziwne, że nikt nie wie. A może ktoś z was ma wiedzę na temat części której zdjęcia zamieściłem poniżej ? Z jakiego to urządzenia by pochodziło ? Jedyne co udało mi się odczytać to numer "2 201027" Dzięki wielkie Dziś znalazłem takie dwie rzeczy , może ktoś z was wie co to takiego i do czego służy ? Ten czerwony element można lekko palcami ściskać i przesuwać góra - dół po tych prowadnicach . Gdy przesuwa się w górę cały ten czerwony mechanizm to te szczęki się samoczynnie ściskają. Dziwne, że nikt nie wie. A może ktoś z was ma wiedzę na temat części której zdjęcia zamieściłem poniżej ? Z jakiego to urządzenia by pochodziło ? Jedyne co udało mi się odczytać to numer "2 201027" Mam do was pytanie czy orientuje się ktoś z was co to za przedmiot i do czego służy ? Tam w środku jest jakaś łożyskowana ośka którą można bardzo lekko kręcić za pomocą kółeczka z boku . Na tej ośce jest jakaś blacha która tak dziwnie łapie taki czarny kurz, pył i go trzyma jak magnes. Na pomarańczowej obudowie znalazłem naklejkę z oznaczeniem "AL 7466" . Na tej aluminiowej przystawce są napisy w kółeczku RLG i osobno jakiś numer 98-48 113.0 Mam dziś jakiś ciekawy starodawny przedmiot coś w rodzaju ręcznej przekładni czy wciągarki. Wydaje mi się , że u góry brakuje jakiegoś elementu ale ogólnie przekładnia jest sprawna, kiedy ruszamy korbą w prawo to ośka pionowa obraca się bardzo szybko, jeśli kręcimy w lewo to działa jakieś sprzęgło i ośka pionowa stoi w miejscu. Może ktoś z was wie co to jest i do czego służy ? Na dole są napisy IMPORTE DE SUEBE. Już wiem . Jest to centryfuga - wirówka do mleka Znalazłem jakiś stary szwajcarski dziwny wysokoobrotowy silnik w którym po podłączeniu do zasilania kręci się nie ośka , a kręci się cała górna obudowa ( tylko podstawa jest nieruchoma) . Może ktoś z was wie do czego on miał zastosowanie ? Tutaj znajduje się filmik z jego uruchomienia: https://www.youtube.com/watch?v=MZQVpzO1yaw&feature=youtu.be
YATES Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Opublikowano 2 Maja 2017 Mam dziś pytanie o przedmiot ze zdjęć poniżej. Po podłączeniu do zasilania to kółeczko wystające zaczyna drgać, w środku jest coś w rodzaju elektromagnesu. Do czego to może służyć ?
jacek70 Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Podobne do znakownicy gdyby zamiast czerwonego kółka była iglica.
marcin_franz Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Mam dziś pytanie o przedmiot ze zdjęć poniżej. Po podłączeniu do zasilania to kółeczko wystające zaczyna drgać, w środku jest coś w rodzaju elektromagnesu. Do czego to może służyć ? Stary rodzaj masażera [emoji4]
YATES Opublikowano 12 Września 2017 Autor Opublikowano 12 Września 2017 Może ktoś z was wie co to za przedmioty i do czego służą ? Dodam, że w tym urządzeniu na górze ta ośka od strony kostki prądowej jest łożyskowana z resztą urządzenia tzn. można nią luźno obracać. Te dwa na dole już wiem to są wyłączniki krańcowe ale nie wiem co to za urządzenia na górze zdjęcia.
YATES Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Znalazłem taki przedmiot w garażu , może ktoś wie co to jest i do czego służy ? Z obydwu stron można obracać skrajnymi elementami , a środek pozostaje nieruchomy.
YATES Opublikowano 15 Maja 2019 Autor Opublikowano 15 Maja 2019 Może ktoś z was wie co to za przedmiot i do czego służby ? Czy to jest jakiś siłownik hydrauliczny ? [/url
Rekomendowane odpowiedzi