Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przeróbka przodu na B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BIG RESPECT :good:

Mogłeś załadować zderzaczek od S4/S-line i wsadzić grill od RS4 no ale już jest po ptakach...chyba, że zderzak przytniesz tak jak ja zrobiłem :cool1:

Opublikowano
  • Autor

ok, ale 1,9 tdi AFN i oznakowanie RS? :decayed: Do szczęścia wystarczy mi duży grill i w przyszłości znaczek a4-klubu, zamiast znaczka quattro:) Muszę jeszcze wykminić, co zrobić z miejscami na halogeny - najlepsza byłaby siatka "plaster miodu" pełna, tylko gdzie w ogóle dostać coś takiego? Narazie noszę się z zamiarem dopasowania do tej przerwy jakiejś blaski i zaszpachlowania na gładko, chyba, że wpadnę na lepszy pomysł... Od radu uprzedzam - diod tam nie będzie - będą w reflektorach.

Opublikowano

Serwus,

Jestem pod wrażeniem. Niełatwy plan i odważna realizacja. Trzymam kciuki i nie moge doczekać się efektu końcowego :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Autko już prawie przygotowane do malowania. Jutro, albo w poniedziałek przed południem muszę koniecznie wybrać kolor i zamówić lakier (ten z Kalisza). Poszukałem w sieci palety barw b7 i na AKP znalazłem coś takiego:

niebieski mauritius-ef.perłow Z5C 2Y

niebieski liquid-metalik Y5J Q1

błękit brylantowy Y5K E8

niebieski moro-efekt perłowy Z5J P7

błękit sprint-efekt perłowy Z5F 5N

czerwień granat-efekt perłowy Z3F 9C

błękit bzu-efekt perłowy Z4U 7L kolor specj./na zycz

błękit morski głęboki-perłowy Z5A 8A

błękit sferyczny-metaliz. X5X 9F

To są kolory w odcieniach niebieskiego. Dzisiaj byłem w mieszalni i oglądałem wzorniki z kilkoma powyższymi numerami. Pytanie brzmi - czy ktoś ma jakąś stronkę, etc, na której mógłbym zobaczyć te wszystkie kolory? W ogóle co radzicie? Oryginalnie mam ciemny granat LY5Y, a teraz ma być albo jeszcze ciemniejszy kolor i do tego perła, albo bardziej w stronę ciemnego niebieskiego - narazie podoba mi się Z5J (B). Warunek - kolor nie może aż tak bardzo odbiegać, bo felce nie będą malowane. Bardzo proszę o konkretne porady, stronki, obrazy, jak wygląda A4 b7 w tych odcieniach niebieskiego.[br]Dopisany: 30 Październik 2008, 22:24_________________________________________________Korzystając ze świetnej pogody, wyprowadziłem autko z garażu, celem zerknięcia, jak wygląda "niebieski moro perła" w słońcu:) Nie piszcie mi tylko, że coś tam nie pasuje - przyłożyłem na szybciutko zderzak i lampy oraz relingi, zeby zobaczyć, jak ten traktorek wygląda;) Oto obecny wygląd "b7" :>

img3246ep1.jpg

w2048.png

img3245cu2.jpg

w2048.png

Opublikowano

O lol.. :decayed:

Zaloz jeszcze lusterka od B7 :)

Opublikowano
:good: :good: no no no super się prezentuje[br]Dopisany: 09 Listopad 2008, 13:15_________________________________________________jaki masz kod lakieru to jest perła
Opublikowano

no podziwiam Twoją pracę :) teraz ładny kolorem i bedzie spoko

Opublikowano
:shocked:[br]Dopisany: 09 Listopad 2008, 14:01_________________________________________________mi też tak przerobisz?? :kox::notworthy:[br]Dopisany: 09 Listopad 2008, 14:12_________________________________________________żarcik oczywiście, pełen szacunek
Opublikowano

Nie no świetnie wyszło. Dopracujesz szczegóły i będzie liga :good:

Opublikowano
  • Autor

jaki masz kod lakieru to jest perła

Pisałem wcześniej - Z5J Niebieski moro efekt perłowy. Teraz zostały takie "szczegóły", jak polerka wszystkiego, szyba, chromy wokół szyb, sprawdzenie, czy wszystko bangla jak nalezy w silniku i skrzyni, ksenony i diody do lamp, papiery, rejestracja i masę innych pierdół, które wyjdą w trakcie...:)

Opublikowano

Z przodu jest dobrze ale bok to już inna bajka :confused4:

Opublikowano

Powiem tak...jesli zostawisz tak jak jest ..to bedzie kupa po całości :thumbdown:

Fela , gleba ..i inne wodotryski ..może pomogą przy efekcie końcowym :gwizdanie:[br]Dopisany: Listopad 09, 2008, 03:31:10 _________________________________________________

lepiej niech tego nie robi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

to były takie foto podglądowe, tak, jak mówiłem - do roboty jest jeszcze sporo. Co do boku, to chyba wiem, o co chodzi, ale uwierz mi, ze za jakiś tydzień będzie inaczej wyglądało;)

Opublikowano

Powiem tak...jesli zostawisz tak jak jest ..to bedzie kupa po całości :thumbdown:

Fela , gleba ..i inne wodotryski ..może pomogą przy efekcie końcowym :gwizdanie:[br]Dopisany: Listopad 09, 2008, 03:31:10 _________________________________________________

lepiej niech tego nie robi :decayed:

A dlaczego..?

Lepiej zeby zostawil jedno male, a drugie duze z B5..? :wink4:

Opublikowano

Nie ..lepiej zeby były dwa duże od B5 ... lusterka od B6 sa za masywne do małej budy B5 :tongue4:

Opublikowano

raggaman ale przod B7 tez jest bardziej masywny od B5 :decayed:

Ryjek B7 bedzie dziwnie wygladac z uszami od B5 :naughty:

Jak urban za drzewem.. :polew:

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie. Zobaczymy jak skończysz robotę, jak autko wygląda. A co do lusterek to załóż te od B7.

Opublikowano
  • Autor

Rozwalają mnie Twoje porównania... :polew:

Opublikowano

raggaman ale przod B7 tez jest bardziej masywny od B5 :decayed:

Ryjek B7 bedzie dziwnie wygladac z uszami od B5 :naughty:

Tak...drogi kolego :decayed:

..ale nie zapomianajmy , że to tylko kawałem przodu.. cała treszta jes B5 .. mniej masywana..i właśnie wtedy bedzie wyglądać jak urban .. :polew: :polew:

Opublikowano

a tyl zostanie od b5 ?