Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[TDI PD] Czy pompowtryskiwacze mam do wymiany ? Porady...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ktoru wtrysk leje 1 czy 3? Jaka koncowka musi byc do awx?

_20170226_204033.JPG

Opublikowano

Dzieki kamil!:hi:

Opublikowano

Miesiąc temu wymieniane pompki dziś problem powraca na 2 cyl. Wartosc 2.99 i trzepie silnikiem i dymi na 3 cyl. Wartośc 1.40 reszta poniżej wartości 1.00.
Wykryto brak spalania na cyl. Drugim to samo miałem miesiąc temu pompki wymienione spokój był i teraz znow to samo już 2 razy pompki były robione

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam ktoru wtrysk leje 1 czy 3? Jaka koncowka musi byc do awx?
_20170226_204033.thumb.JPG.1c1b5b2923559681b30603a900f0d8b5.JPG

Tak, czy inaczej 1 i 3 są rozjechane trochę. Niedługo będzie szykować się ich regeneracja lub naprawa. Jeśli nie ma uporczywych objawów na nich i nie chcesz ich robić, dokoncz je ale już w między czasie rozglądając się za nowymi.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To może warto wiązkę sprawdzić i kompresję ? Albo tak wychodzi regeneracja...

Opublikowano
Miesiąc temu wymieniane pompki dziś problem powraca na 2 cyl. Wartosc 2.99 i trzepie silnikiem i dymi na 3 cyl. Wartośc 1.40 reszta poniżej wartości 1.00.
Wykryto brak spalania na cyl. Drugim to samo miałem miesiąc temu pompki wymienione spokój był i teraz znow to samo już 2 razy pompki były robione

Ktoś coś ?

Opublikowano

To może warto wiązkę sprawdzić i kompresję ? Albo tak wychodzi regeneracja...

Opublikowano

To cos jest nie tak już 3 raz bym regenerował. Kompresje jak sprawdzić ? I wiązke ?

Opublikowano

A powiedz proszę, jakie paliwo lejesz i gdzie tankujesz? Bo może to być też wina złego paliwa i kończy szybko wtryski...

Opublikowano

Na orlenie ekodiesel czasem verve bo najbliżej 15 km czasem na shellu ale to trza jechać troche jak na shellu to power nitro plus

Opublikowano

Orlen kiedyś nie miał złego diesla, krakowskie MPK na tym jeździło, teraz to nie wiem, paliwo może mieć znaczenie chociaż nie koniecznie u ciebie skoro piszesz ze wtryski 3x robione. Może mają dość i regeneracja już nie pomaga na długo? Fajnie by było gdybyś miał od kogoś na podmiany, wiedział byś czy to wtryskow wina.

Opublikowano
Orlen kiedyś nie miał złego diesla, krakowskie MPK na tym jeździło, teraz to nie wiem, paliwo może mieć znaczenie chociaż nie koniecznie u ciebie skoro piszesz ze wtryski 3x robione. Może mają dość i regeneracja już nie pomaga na długo? Fajnie by było gdybyś miał od kogoś na podmiany, wiedział byś czy to wtryskow wina.

Z tego co zauważyłem to synchro wałka skacze ma -1.7 za chwile -2.2 czasem -2.8. Może wałek się kończy ?

Opublikowano

pasek albo napinacz, jak już :cool1:

zawsze skacze, przeciętnie ok. 0,6 st.

Opublikowano
pasek albo napinacz, jak już :cool1:
zawsze skacze, przeciętnie ok. 0,6 st.

Jakieś logi wam zrobić?? Ściągałem pokrywe dziś i wałek jest taki sobie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie, wymieniałem świeżo wałek i szklanki w związku z tym że się niemiłosiernie wytarł (zaczęło się od kiepskiego odpalania i mułowatości zanim załączyło się turbo), przy okazji pokusiłem się o sprawdzenie pompowtrysków - w linku poniżej raport z badania każdej sztuki.
https://drive.google.com/drive/folders/0B6e5U1jjt1HMbWhRS1pWTlZWZ1E?usp=sharing
Pytanie: czy ktoś ogarnia taki raport? Ja tylko dowiedziałem się że 1 z nich jest dobry, reszta już niby nadaje się do regeneracji ale póki co odstraszyła mnie cena takiej usługi - krzyknęli 800zł od sztuki. Silnik poskładany, co do dynamiki jest o niebo lepiej niż było, zobaczymy jak z odpalaniem na zimnym.

Jeśli ktoś byłby w stanie powiedzieć coś więcej o stanie moich pompek to będę bardzo wdzięczny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie korekcja na 4 cyl leci z 0.70 do 1.40 po włączeniu klimy. Dlaczego tak jest?

Opublikowano

Większe obciążenie silnika to i większa dawka paliwa musi być podana... 

Opublikowano

No tak ale żeby korekcja aż o tyle szła w górę? Mam pompki po regeneracji i nie wiem czy tak ma być