Arkadiush Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam Panowie. Dzisiaj na drodze między blokami jadąc 15-20km/h wpadłem w poślizg i uderzyłem w mur betonowy czy garaż.(dodam że droga była nie posypana istna szklanka) Auto jest rozbite a mnie boli szyja. Powiedzcie mi czy mogę się starać o odszkodowanie dla auta i dla mnie? Czy iść na obdukcję z tą bolącą szyją?
fafnasty Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 jesli naprawde boli to lecisz na izbe przyjęc robią prześwietlenie i pewnie powie Ci że masz skręcenie i naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa bo to taka zasada że takie rozpoznanie podstawowe bez tego ani rusz!!!!!! potem leczenie i dopiero kolego jak cos odszkodowanie... jesli masz nw? to bedzie z nw i z pracy z pzu
Arkadiush Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 jesli naprawde boli to lecisz na izbe przyjęc robią prześwietlenie i pewnie powie Ci że masz skręcenie i naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa bo to taka zasada że takie rozpoznanie podstawowe bez tego ani rusz!!!!!! potem leczenie i dopiero kolego jak cos odszkodowanie... jesli masz nw? to bedzie z nw i z pracy z pzu no ok ale czy mogę się starać o odszkodowanie dla auta?
talib1990 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 pierwsze co dowiedz sie czyj to był odcinek drogi.... a potem mu udowodnij, że była nieodpowiednio przygotowana .... walka z wiatrakami...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 a na jakiej podstawie ? zakładam że walnąłeś ze swojej winy ? jeśli nie masz auto casco to nie możesz starać się o naprawę auta z samego OC Kolego. a z NNW płacą grosze za odszkodowanie zdrowotne więc może parę stówek Ci dadzą.
Arkadiush Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 a na jakiej podstawie ? zakładam że walnąłeś ze swojej winy ? jeśli nie masz auto casco to nie możesz starać się o naprawę auta z samego OC Kolego.a z NNW płacą grosze za odszkodowanie zdrowotne więc może parę stówek Ci dadzą. Tak jak napisałem jechałem 15-20 km na godzinę i zarzuciło mnie na odcinku gdzie kompletnie był lód ani nie miałem jak skręcić ani zahamować bo nie to nie dało:facepalm: ---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:57 ---------- pierwsze co dowiedz sie czyj to był odcinek drogi.... a potem mu udowodnij, że była nieodpowiednio przygotowana .... walka z wiatrakami... na drodze nie było kompletnie posypana zero po prostu lód
fafnasty Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 czyli nie dostosowałes prędkości do panujących warunków drogowych... tak sie będą tłumaczyć i walka prawie taka sama jak po wpadnieciu w dziurę i przebiciu opony
Arkadiush Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 czyli nie dostosowałes prędkości do panujących warunków drogowych... tak sie będą tłumaczyć i walka prawie taka sama jak po wpadnieciu w dziurę i przebiciu opony no nie wiem zobaczymy.. gadałem z ubezpieczalnią to mi powiedzieli że jeżeli nie było posypane i droga była oblodzona to mam prawo do żądania odszkodowania
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 zapomnij, nie ma szans. usłyszysz że nie dostosowałeś prędkości do panujących warunków. jechałeś 15 ? no to powinieneś jechać 5 (tak usłyszysz). a może letnie opony, a może zły stan ogumienia itd... Walnąłeś z własnej winy Kolego i nikogo to nie będzie obchodziło czy było posypane czy nie. Kumpel urwał koło na wielkiej dziurze na drodze głównej i już drugi rok buja się po Sądach .
miedzikos Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Niestety Arku prawdopodobnie skończy się lataniem od jednego do drugiego z czego nic nie wyniknie przerabiałem to kiedyś w pracy, a z szyją to leć na prześwietlenie
Arkadiush Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 zapomnij, nie ma szans.usłyszysz że nie dostosowałeś prędkości do panujących warunków. jechałeś 15 ? no to powinieneś jechać 5 (tak usłyszysz). a może letnie opony, a może zły stan ogumienia itd... Walnąłeś z własnej winy Kolego i nikogo to nie będzie obchodziło czy było posypane czy nie. Kumpel urwał koło na wielkiej dziurze na drodze głównej i już drugi rok buja się po Sądach . No ok aczkolwiek koleżanka na takiej drodze między blokami urwała koło zrobiła dokładne zdjęcia itp to wygrała sprawę
rav85 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 apropo poślizgów i sytuacji na naszych drogach
shakal Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Szwagier na osiedlu puknął sie czołowo z innym gościem. Droga osiedlowa tez była nie posypana i lód na niej. Wezwali od razu policje i porobili zdjęcia jaki był stan drogi podczas tego zajścia. Przy spisywaniu protokołu jeszcze jeden koles poleciał w ich auta. Odśnieżarka przyjechała po godzinie, zdjęcie tego też było zrobione. Później sprawa do sądu i spółdzielnia mieszkaniowa pokrywała szkody.
wesz82 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Kolego kup sobie kołnierz na szyję niech Ci się to zagoi,pieprz samochód bo zdrowia nie wyklepiesz....
YATES Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 apropo poślizgów i sytuacji na naszych drogach Drogowców znowu zima zaskoczyła w samym środku stycznia. A może już im się skończyła sól drogowa bo poszła do naszych smacznych polskich tadycyjnych wędlin "babuni" z marketu
slo Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 auuu, sam dzisiaj delikatnie wyrżnąłem w krawężnik, jednak golfik na szczęście pancerny. To jak Ty wywinałeś że bokiem wywaliłeś w ten mur ? Bo nie wyobrażam sobie żeby coś Cię bolało jak byś wywalił przodem przy 20km/h
wesz82 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Normalna sprawa,człowiek odruchowo zapiera się za kierę a głowa leci bezwładnie.
Bart-S Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 auuu, sam dzisiaj delikatnie wyrżnąłem w krawężnik, jednak golfik na szczęście pancerny. To jak Ty wywinałeś że bokiem wywaliłeś w ten mur ? Bo nie wyobrażam sobie żeby coś Cię bolało jak byś wywalił przodem przy 20km/h Szyja go rozbolała jak zobaczył co się stało z Audi
Rekomendowane odpowiedzi