Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Interfejs iVAG V-scan Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku że nie ma osobnego tematu na temat tego interfejsu to zapraszam do dyskusji. Ja już kupiłem i będę testował. Jak macie pytania to pisać. Poniżej link do strony viaken z tym urządzeniem.

Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji

2ubasu5a.jpg

ady2y6a9.jpg

vy7usamu.jpg

heve5y4a.jpg

y5ate2em.jpg

Opublikowano

Czekamy na wiadomości bo wygląda ciekawie

Miał bym waga zawsze w kieszeni hehehe

Opublikowano
  • Autor

Jak otworzyłem przesyłkę to bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Opakowanie jak od dobrego zegarka a samo wykonanie interfejsu bardzo przyzwoite no i efektowny kolor. Każdy się pyta a co to jest? MP3? :-)

Na spokojnie potestuje to napisze co i jak.

Opublikowano

Tez jestem ciekaw

Opublikowano

Łał wygląda fajnie :) chciałbym zobaczyć minę polskich pseudo majstrów jakby czymś takim grzebał przy aucie i to jeszcze przez telefon :grin:

albo żeby wyglądało bardziej profesjonalnie to przez tablet :naughty:

Opublikowano

Czekam na opinie. Ciekawi mnie czy torque na nim pójdzie, czy tylko ich apka? I najważniejsze czy da się logi zrobić?

Opublikowano

Zapewne ani logów, ani długiego kodowania to nie ruszy. Ciekawe czy w ogóle ruszy jakiekolwiek kodowanie i adaptacje.

Producent pisze o odczycie błędów (wspomina o tym wielokrotnie) przypuszczam, że to sprzęt przeznaczony typowo do błędów. ;)

Podgląd parametrów: ciekawe w jakiej formie? Bo jeżeli będą tam inne jednostki niż w VAG COM/VCDS to d*pa.

To bardziej zabawka niż sprzęt do porządnej pracy.

Ale poczekajmy na wyniki testów. ;)

Opublikowano

no ciekawe .ja tez czekam

Opublikowano

Ładne pudełko i kolor wtyczki.... spora cena jak na bezprzewodowy skanerek do błedów.

Opublikowano

kwestia czy dziala

Opublikowano

Ciekawe,

Ale na screenach nie widzę opcji zapisu logu do plików, a jeżeli nie ma to szkoda.

Opublikowano

do autora : lobiles logi tym ?sa jakies ograniczenia wzgledem zwyklego vaga

Opublikowano

Ciekawa zabawka tylko ciekawe czy zdaje egzamin i czy aplikacje sa darmow

Opublikowano
  • Autor

Powiem krótko... zabawka...

Można sobie co najwyżej temperaturę silnika sprawdzić a i tak nie zawsze bo lubi się zawiesić. Nie wiem czy to wina oprogramowania ale jest beznadziejne. Np. w logach silnika pokazuje po 3 grupy! Czyli np. korekcje widać dla trzech cylindrów. Większość parametrów pokazuje z kosmosu. Nijak się mają do tego co pokazuje vcds na kablu za 5 dych. Oczywiście o typowym logowaniu z zapisem do pliku można zapomnieć. Adaptacje itp tak samo. Funkcja wykres pokazuje tylko obroty i prędkość auta przy czym na wolnych obrotach około 1200 pokazuje. Programy typu torque (sprawdzilem 5 różnych) łącza się z iVAG ale nic nie pokazują. Urządzenie może pokazuje błędy i je kasuje ale żadnych nie miałem i już mi się nawet nie chciało wymuszać jakiś błąd żeby sprawdzić. Może to wszystko wina kiepskiego oprogramowania bo jest w wersji 1.0 ale na dzień dzisiejszy iVAG leży w pięknym pudełku a 2 stowy poszły w błoto...

Opublikowano

Dosyć sporo przepłaciliście te same rzeczy a i może więcej można sczytać takim za 40 zł z aledrogo i darmowym Torgue ze sklepu gogle.

Opublikowano
  • Autor
Dosyć sporo przepłaciliście te same rzeczy a i może więcej można sczytać takim za 40 zł z aledrogo i darmowym Torgue ze sklepu gogle.

Tylko ja przeplacilem... i właśnie dziś odeslalem...

• 3 lata później...
Opublikowano

Jako że temat jest a chciałbym co nieco uszczypnac informacji na temat ww. interfejsu może ktoś nie odesłał "i-vag vscan" i korzysta dalej w wyższej wersji oprogramowania....... 

W każdym bądź razie wydaje mi się że temat warto odświeżyć

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam tego fejsa , korzystam z niego jak trzeba pojeździć i poobserwować grupy pomiarowe .

W B7 łączy się bez problemu z podstawowymi sterownikami , błędy też w nich odczytuje/kasuje .

Może to faktycznie trochę mało jak na sprzęt za dwie stówy :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Za dwie stówy to spokojnie vcdsa po polsku się ogarnie

Opublikowano
W dniu 28.10.2017 o 01:49, Kefiro napisał:

Za dwie stówy to spokojnie vcdsa po polsku się ogarnie

No tylko jeździć z lapkiem , szczególnie w pojedynkę trochę niewygodnie, a z czymś takim, nie mówię że konkretnie z tym można jeździć cały czas podpiętym do OBD i jak się coś dzieje to wyciągamy smarta z kieszeni i już wiadomo o co chodzi :D

Albo podłączamy się na dłużej , jak trzeba przyfilować jakąś sporadyczną usterkę :)

Oczywiście porządnego sprzętu nie zastąpi , ale jako drugi na pewno jest przydatny :hi: