koszykbb Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Planuje zdjąć dolne listwy z drzwi (te gumowe), poucinać mocowania i pomalować drzwi. Czy ktoś już to kiedyś robił? Czy nie ma szumu w czasie jazdy (bo przecież to uszczelki)? Czy nie leci woda do wnętrza podczas mycia? Pozdrawiam!
karol24 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Nie mam tych gum już 3 lata bo zawsze jest jakiś wydatek "mechaniczny" tak to nazwijmy. Woda nie leci, szumieć bardziej nie szumi, tylko wygląda nieszczególnie u mnie stercza te dzyndzle i dlatego
koszykbb Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Opublikowano 26 Lutego 2014 Ja myślę żeby je wywalić i poucinac mocowania. Wtedy progi ladnie wystają i auto optycznie zie lekko obniza Sent from my RM-825_eu_poland_296 using Tapatalk
szafa Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Jak juz pousuwasz listwy dolne to też proponuje pozbyć się też list na środku drzwi:naughty:
Frimuś Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Jak juz pousuwasz listwy dolne to też proponuje pozbyć się też list na środku drzwi:naughty: +1
Kris691 Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 w przedliftach tego nie bylo i nie sie nie dzialo
koszykbb Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Opublikowano 1 Marca 2014 Ja to w przefliftach tego nie bylo? Widzialem kilka sztuk i zawsze mialy te listwy Sent from my RM-825_eu_poland_296 using Tapatalk
Frimuś Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Ja to w przefliftach tego nie bylo? Widzialem kilka sztuk i zawsze mialy te listwySent from my RM-825_eu_poland_296 using Tapatalk ano:naughty:
misiek95 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 przed pierwszym liftem nie ma listew... ja swoje wyrzuciłem na tydzień i latałem bez ale jako że była to zima to zbierało się tam błoto i ogólnie syf:facepalm: wiec nie wiem czy tylko ja tak miałem ale nogawki za każdym razem upierdzielone gnojem:grin: ale wizulanie oczywiście na plus:thumbup1:
szwecja2007 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 ma ktos z was może zdjęcia jak auto wyglądałoby bez tych listew. Chodzi mi akurat o sedana przedliftowego
misiek95 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Poszukaj sobie auta z 95 roku na allegro, one od nowości nie miały tych listew
Brachi Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ja wywaliłem te listwy i było ok poza małym szczegółem typu zakończenia tych listew na błotnikach. Problem polegał na tym , ze w przednim błotniku są wycięcia na mocowanie tych zakończeń , które później widać(możma szpachlować i zamalowac).Jakoś nie mogłem dokupić na szybko tych zakończeń (są inne do wersji z listwami i bez oraz tylnie sedan czy avant) więc zakupiłem po kilku miesiacach nowe listwy i na nowo zanitowałem te zatrzaski pod nie i założyłem jak było wcześniej. Po roku nie załuję , bo nowe listwy juz nie gniją gdyż mają już inną konstrukcję niż poprzednie. Fakt ,że trochę bolało wydać na takie coś ok 500 PLN ale warto .
RENO266 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Ja wyrzuciłem te listwy całkowicie poucinałem wystajace wkrety pomalowałem całość i wkleiłem listwy chromowane 21mm. Wygląda to całkiem uczciwie. Dla zainteresowanych moge wrzucić fotki
Kowi87 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 usuniecie listw to dosc droga sprawa, trzeba lakierować drzwi do listwy ozdobnej x4 + 2x błorniki(dół), zaspawac dziury, tylne błotniki również trzeba naspawać. Polecam polakierowac po tym zabiegu progi w kolor wraz z dokładkami zderzaków, ewentualnie pójsc na całosć o zamontować progi S4 bez listw Ale montaz listw chromowanych na metry to druciarstwo 100% tak wyglada pomalowany próg A4 bez listw
Rekomendowane odpowiedzi