Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rzecz gustu i kosztów.

Opublikowano

Niby dlaczego?

Bo to średnica dobra do A3. I to 8L. 15" w aucie rozmiaru A4 B7, z tak pojemnymi nadkolami, to albo założenie pontonu zamiast opony, albo szpara w nadkolu mogąca pochłonąć dziecko.

Inna sprawa to hamulce. Może być problem z upchnięciem tego na zacisk

i stąd moje pytanie.. czy ktoś przerabiał taki temat ?

Opublikowano

Jak nic nie było modzone przy heblach i rozmiar ten jest na wlepce auta, to jak najbardziej będzie pasować.

Opublikowano

dziex za podpowiedź ale jednak 16 stki będą ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopaki Pytanie czy felga 9,5" ET 42 z oponą zimową 235/35/19 wejdzie na tył w nadkola, czasami zdarza mi sie leciec załadowanym i nie chce zeby mi bardzo błotniki zniszczyło. ewentualnie co wejdzie na tył w 19" i z jaka opona zimowa zeby nie przycierało?

Opublikowano

Wejdzie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam szybkie pytanko czy felga 16'' 7J Et 42 wejdzie do przodu pod zacisk 320 mm ??

Opublikowano

właśnie takie cuś

7Jx16H2ET42 nr OEM 8E0601025C

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a tyłek się nie martwię bo wlezie.......ale czy na przód wejdzie 9.5x18 Et40 ?????zakładał ktosik taki rozmiar ? opona na to 225/40.....Jest gwint EIBACH ....

Opublikowano
3 godziny temu, fajgi napisał:

a tyłek się nie martwię bo wlezie.......ale czy na przód wejdzie 9.5x18 Et40 ?????zakładał ktosik taki rozmiar ? opona na to 225/40.....Jest gwint EIBACH ....

Wejdzie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolega "fajgi" juz o to pytal. Ale czy 18" 9.5J ET40 wejdzie przy zawiasie -45mm? Jaka opone na to zakladac? W jakim przedziale szerokosci?

Opublikowano
25 minut temu, muunv napisał:

Kolega "fajgi" juz o to pytal. Ale czy 18" 9.5J ET40 wejdzie przy zawiasie -45mm? Jaka opone na to zakladac? W jakim przedziale szerokosci?

Wejdzie, 235-225/40

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaki dystans minimum dać do 8j et 45 18''  Przód i tył? 

Opublikowano

Na przod 13 na tyl 15

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

nie chcę "śmiecić" w wątku o b7, więc tutaj spytam:

orientujecie się może:
stare fele: 7,5 x 17 ET45
nowe fele: 8Jx18H2 ET43 (18")
dystanse do starych: 13mm i 17mm - czy mogą przy nowych zostać czy za dużo będzie i będzie tarło, czy śruby te same czy jakieś dłuższe?

kolega H4mm3R podzielił się linkiem  http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi

ale przyznam, że o ile wiem co widzę, nie mogę sobie tego przełożyć na wymiary i odległości w porównaniu do dystansów, wychodzi mi trochę za małe et z dystansami, ale może ktoś ma podobne doświadczenie?

dziś będę zakładał, ale nie wiem czy się psychicznie szykować, ze dystanse będą zbyt duże, pod nowe felgi?

odpowiedź uzyskałem w innym temacie także nieaktualne ;)

Edytowane przez DarkMind

Opublikowano

prosta matematyka :facepalm:

Opublikowano

zgadza się, tak jakby znam odejmowanie i dodawanie i jak się zgrywa Et z dystansami ale kompletnie nie o to pytam, co wydaje mi się, można wyczytać w moim poście, bez specjalnej zjadliwości porannej.

Opublikowano
Godzinę temu, DarkMind napisał:

nie chcę "śmiecić" w wątku o b7, więc tutaj spytam:

orientujecie się może:
stare fele: 7,5 x 17 ET45
nowe fele: 8Jx18H2 ET43 (18")
dystanse do starych: 13mm i 17mm - czy mogą przy nowych zostać czy za dużo będzie i będzie tarło, czy śruby te same czy jakieś dłuższe?

kolega H4mm3R podzielił się linkiem  http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi

ale przyznam, że o ile wiem co widzę, nie mogę sobie tego przełożyć na wymiary i odległości w porównaniu do dystansów, wychodzi mi trochę za małe et z dystansami, ale może ktoś ma podobne doświadczenie?

dziś będę zakładał, ale nie wiem czy się psychicznie szykować, ze dystanse będą zbyt duże, pod nowe felgi?

Nowa będą o 8mm bardziej wystawać więc tu już jest kwestia opony czy nie będzie coś obcierać jak dasz dystans.

Opublikowano

oponki 225/40, więc nie wiem, ale się okaże jak dziś pozakładam, właśnie chodziło mi o to, czy ktoś miał doświadczenie z takimi szerokościami a nie podejściem matematycznym bo szerszą felgę i  et w pełni rozumiem :)

ale chłopaki z B7 Crew piszą, że powinno podejść, zobaczymy jak i czy potrze.

jak już napisałem w temacie B7 Crew, wszystko pasuje, stare dystanse i śruby, koła ładnie wyglądają, imo nie wystają za bardzo :)

Edytowane przez DarkMind