pelonek1 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) 4 godziny temu, axel52 napisał: - jakie tarcze i klocki mam założyć, aby felgi były czyste choć tydz. Najlepiej to nie jeździć autem bądź jeździć i nie hamować, innego rozwiązania na Twój problem nie ma. Jedne zestawy pylą mniej, inne więcej, bezpyłowych hamulców nie ma niestety. Edytowane 21 Lutego 2021 przez pelonek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_wkc Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 8 godzin temu, pelonek1 napisał: Najlepiej to nie jeździć autem bądź jeździć i nie hamować, innego rozwiązania na Twój problem nie ma. Jedne zestawy pylą mniej, inne więcej, bezpyłowych hamulców nie ma niestety. A wożenie autka na lawecie? Klocki nie pyla, felgi czyste i nawet przebieg nie rośnie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel52 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 21 godzin temu, pelonek1 napisał: Najlepiej to nie jeździć autem bądź jeździć i nie hamować, innego rozwiązania na Twój problem nie ma. Jedne zestawy pylą mniej, inne więcej, bezpyłowych hamulców nie ma niestety. No to może jakiś konkret które zestawy pylą mniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 34 minuty temu, axel52 napisał: No to może jakiś konkret które zestawy pylą mniej? A co masz teraz na osi ? nominały ?. Tarcze coś dobrego i twarde klocki ale może to popiskiwać. Klocki ceramiczne mniej pylą a tarcze ceramiczne nie wiem czy są do tego audi i cena może być wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaksek Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 (edytowane) Witam. Jestem przed wymianą tarcz i klocków (przód) w A4 B8 170 CAHA. Tarcze seria 314 mm. Macie jakieś ciekawe zestawy na sprzedaż ? Pozdrawiam. Edytowane 22 Lutego 2021 przez lukaksek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel52 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 8 godzin temu, KINIAM napisał: A co masz teraz na osi ? nominały ?. Mam jakieś zwykłe tarcze o fabrycznych wymiarach. Ceramika to raczej na pewno tania nie będzie więc odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 W dniu 21.02.2021 o 12:38, axel52 napisał: Witam, ja z kolei zadam pytanie takie: - jakie tarcze i klocki mam założyć, aby felgi były czyste choć tydz. Na tą chwilę po umyciu na drugi dzień zaczyna się zbierać syf. Już pominę konieczność wymiany zacisków, ale to temat inny. Choć tydzień to wystarczą Jurid White. Jak chcesz kupić pisz pw dopasujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravjaqbiec Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 @Dev co założyć dostępnego teraz do A4 B8FL system TRW? Tarcze które mam teraz to: - 8K0615601B - 8R0615301 Jakie wziąć tarcze i jakie klocki? Co polecasz? Dzięki, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 36 minut temu, ravjaqbiec napisał: @Dev co założyć dostępnego teraz do A4 B8FL system TRW? Tarcze które mam teraz to: - 8K0615601B - 8R0615301 Jakie wziąć tarcze i jakie klocki? Co polecasz? Dzięki, Rafał Tarcza gładka Zimmermann i klocki Ferodo Premier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krafal84 Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Witam czeka mnie wymiana hamulców z przodu wybór padł na polecany tutaj zestaw tarcze Zimmermann gładkie 320 mm + klocki FERODO FDS4044. Moje auto jest z 2009 roku i tutaj pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy tarczami 100.3331.20 a 100.3330.20? Z tego co sprawdzałem w Etce tarcze OE w tym rozmiarze też mają dwa numery 8K0615301A i 8R0615301F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 4 godziny temu, krafal84 napisał: Witam czeka mnie wymiana hamulców z przodu wybór padł na polecany tutaj zestaw tarcze Zimmermann gładkie 320 mm + klocki FERODO FDS4044. Moje auto jest z 2009 roku i tutaj pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy tarczami 100.3331.20 a 100.3330.20? Z tego co sprawdzałem w Etce tarcze OE w tym rozmiarze też mają dwa numery 8K0615301A i 8R0615301F Możesz dać 100.3355.20. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtower Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Tarcze Zimmermann Sport z klockami EBC Yellow - daje to radę ? Rożne opinie nt tych klocków, że niszczą tarcze, inne, że nie. Jak to z opiniami Zastanawiam się nad alternatywą dla Ferodo Premier. Różnica w cenie ok 200zł. DS nie występują do tego zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 2 godziny temu, adamtower napisał: Tarcze Zimmermann Sport z klockami EBC Yellow - daje to radę ? Rożne opinie nt tych klocków, że niszczą tarcze, inne, że nie. Jak to z opiniami Zastanawiam się nad alternatywą dla Ferodo Premier. Różnica w cenie ok 200zł. DS nie występują do tego zacisku. Da radę. A do jakiego zacisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 2 godziny temu, adamtower napisał: Tarcze Zimmermann Sport z klockami EBC Yellow - daje to radę ? Rożne opinie nt tych klocków, że niszczą tarcze, inne, że nie. Jak to z opiniami Zastanawiam się nad alternatywą dla Ferodo Premier. Różnica w cenie ok 200zł. DS nie występują do tego zacisku. do jakiego zacisku szukasz klocków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtower Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Brembo 345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 10 minut temu, adamtower napisał: Brembo 345 allegro.pl ALLEGRO.PL beda hamowac jak DSy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 31 minut temu, adamtower napisał: Brembo 345 Są DS`y do tego zacisku przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtower Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Dev , Serio ? Mam takie razem z zaciskami w stanie 80% - są tak dobre ? chciałem je wywalić A jak w stosunku do EBC Yellow - podobnie ? Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez adamtower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubala10 Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 @Dev Cześć. Ostatnio mam problem ze swoim zestawem od Boscha, które zaczynaja głośno pracować mimo braku bicia na kierownicy. Szukam zestawu do Audi A4 B8 2.0 TDI napęd przód mam obecnie tarcze 314 mm i myślałem o wymianie tym razem na zimmermann sport + klocki brembo albo ate power discs. możesz mi coś doradzić ? z góry dzięki Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 7 godzin temu, kubala10 napisał: @Dev Cześć. Ostatnio mam problem ze swoim zestawem od Boscha, które zaczynaja głośno pracować mimo braku bicia na kierownicy. Szukam zestawu do Audi A4 B8 2.0 TDI napęd przód mam obecnie tarcze 314 mm i myślałem o wymianie tym razem na zimmermann sport + klocki brembo albo ate power discs. możesz mi coś doradzić ? z góry dzięki Kuba Wywal wszystko i wrzuc 320mm Tarcze OZ i klocki Ferodo Mam wszystko dostępne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi