Opublikowano 13 Maja 20197 l W dniu 11.05.2019 o 01:24, Hohe napisał: Gorszy dzień? WIdocznie wiedział dokładnie co leje poprzedni właściciel. Ah cóż za cenna rada.
Opublikowano 13 Maja 20197 l W dniu 11.05.2019 o 01:24, Hohe napisał: Gorszy dzień? Ja mam b8 z 2008 roku caga i aktualnie 349tys nalotu. Filtr paliwa wymieniam z olejem co 10tys a auto posiadam od przebiegu 164tys. Hmm i gdzie te opiłki? Dodam jeszcze że leje tylko na shell plus ar6900d. Kolega Resideent dobrze napisał ? Edytowane 13 Maja 20197 l przez Kodzak33
Opublikowano 13 Maja 20197 l Ale ja, broń boże, nie twierdzę, że kolega nie ma racji. Chodziło mi o Jego emocje. ?
Opublikowano 14 Maja 20197 l 7 godzin temu, Hohe napisał: Ale ja, broń boże, nie twierdzę, że kolega nie ma racji. Chodziło mi o Jego emocje. ? Czytając niektóre głupoty miał prawo ?
Opublikowano 14 Maja 20197 l A Dziękuje za przyznanie mi racji. Ja również powtórze jeszcze raz to co wcześniej pisałem, u mnie 346tyś przebiegu, 1 raz sprawdzałem i żadnych opiłków, kolega Kodzak33 ma tyle samo nalotu i tak samo. Dobre paliwo, filtry na czas, tankujcie nie jak się rezerwa zaświeci a nie do ostatniej kropli i jeździjcie, nie szukajcie sobie problemów na siłę. Edytowane 14 Maja 20197 l przez KonradA4troop
Opublikowano 23 Maja 20197 l Demontował może ktoś pompe wtryskową? Faktycznie potrzebny jest ten klucz serwisowy do blokady? W załączniku instrukcja demontażu pompy. Chodzi o blokade pompy i jej późniejsze ustawienie. Czy to jest konieczne w pompach cp4? Wymontowanie pompy 2,7(kryha).pdf Edytowane 23 Maja 20197 l przez Stachu Jones
Opublikowano 1 Czerwca 20197 l W dniu 27.01.2019 o 17:18, Góral65 napisał: Jeśli był na pompie filterek i syf nie dostał się do układu to do wymiany tylko pompa używka 400-800 lub nowa 1550 + robota 250-300, ale jak poszedł syn do układu i do wymiany wtryski bak i cały układ do czyszczenia to kwota robi sie dość spora nawet do 7tys A jeśli poszło do układu to na jakie wtryski wymieniacie? Raczej nie nowe oryginalne? Ori widzę po 1400zl/szt chodzą, a na allegro są jakieś nowe podroby po 400zl. Używane lepsze? Ten filterek na pompie to od jakiegoś roku się pojawił czy losowo? Ogólnie to jestem zainteresowany kupnem a4 2,0tdi i tak czytam co tam go boli
Opublikowano 1 Czerwca 20197 l 13 godzin temu, daw9 napisał: A jeśli poszło do układu to na jakie wtryski wymieniacie? Raczej nie nowe oryginalne? Ori widzę po 1400zl/szt chodzą, a na allegro są jakieś nowe podroby po 400zl. Używane lepsze? Ten filterek na pompie to od jakiegoś roku się pojawił czy losowo? Ogólnie to jestem zainteresowany kupnem a4 2,0tdi i tak czytam co tam go boli Kolego skoro jeszcze nie masz auta to po co Ci wtryski? Jeśli zastanawiasz się nad B8 to kup po lifcie, będziesz miał spokój z tematem opiłków, który z resztą pojawia się również w innych markach. Ogólnie auto jest bardzo dobre, w tym temacie ma tylko antyreklamę. Jeśli kupisz to dbaj. Filtr paliwa wymieniaj co rok, tankuj na dobrych stacjach i tyle nic więcej nie trzeba. Jeśli jednak masz nie spać po nocach bo Ci się będą opiłki śniły to kup inne auto najlepiej w benzynie. Po co martwić się na zapas.
Opublikowano 3 Lipca 20196 l Witam Panowie podpinam się pod temat u mnie dzisiaj auto zgaslo podczas jazdy nie chciało odpalić po czasie odpalił mechanik zajrzał do pompy są tam już obawy opilkow. Po czym układ opdpowietrzony vcds. Wtryski sprawdzone w normie największy odchyl - 0.61. Pytanie czy wszystko do roboty czy da się coś ratować mam auto od roku
Opublikowano 4 Lipca 20196 l Żadnych błędów. Po kilku próbach odpalenia odpalił. W rogach sitka jest coś
Opublikowano 4 Lipca 20196 l Jeśli nie było błędu to trudno coś wywnioskować, chociaż gdyby powodem zgaśnięcia auta była pompa (za niskie ciśnienie) to na bank byłby zapisany błąd w silniku. Możesz od razu wymienić pompę i spać spokojnie albo jeździć być wyczulonym na dziwne odgłosy i sprawdzać co jakiś czas filterek, możliwe też że powód zgaśnięcia auta był całkiem inny.
Opublikowano 4 Lipca 20196 l 3 godziny temu, Ju86 napisał: Żadnych błędów. Po kilku próbach odpalenia odpalił. W rogach sitka jest coś Jesteś pewny że to opiłki w rogu sitka? Ja u mnie też myślałem że w rogu mam opiłki, a okazało się że tak świecą resztki ropy
Opublikowano 4 Lipca 20196 l 1 godzinę temu, resiak82 napisał: Jesteś pewny że to opiłki w rogu sitka? Ja u mnie też myślałem że w rogu mam opiłki, a okazało się że tak świecą resztki ropy Wbily mi się 2 w palec więc raczej opilki może to dopiero początek
Opublikowano 4 Lipca 20196 l 1 godzinę temu, Góral65 napisał: Jeśli nie było błędu to trudno coś wywnioskować, chociaż gdyby powodem zgaśnięcia auta była pompa (za niskie ciśnienie) to na bank byłby zapisany błąd w silniku. Możesz od razu wymienić pompę i spać spokojnie albo jeździć być wyczulonym na dziwne odgłosy i sprawdzać co jakiś czas filterek, możliwe też że powód zgaśnięcia auta był całkiem inny. Diagnoza może być taka że dostał się opilek do wtrysku i slgo zawiesił. 3 miesiące temu miałem podobnie tyle że przy ruszania szarpnelo samochodem i zgas nie odpalił tak jakby nie było kompresji na silniku pierwsza diagnoza przeskoczyl rozrząd po rozebraniu okazało się że wszystko Oki rozrząd nie ruszoby przy prubie odpalenia samochód odpalił i i nie było winy byłem w serwisie VW podpinali pod kompa nic nie znaleźli.
Opublikowano 4 Lipca 20196 l Opiłki z pompy cr to problem wszystkich producentów, czy Bosch, czy Delphi. Dwa razy miałem tak w mondeo i bynajmniej powodem nie jest paliwo. Sąsiad ma Renault Megane dci i zrobił 150 tys. na niemieckim opale, pierwsza pompa. Pompy się łuszczą bo wahania jakości w dobieranych materiałach są za duże. Jedni jeżdżą całe życie na jednej pompie, inni nie Edytowane 4 Lipca 20196 l przez aprox99
Opublikowano 4 Lipca 20196 l Godzinę temu, aprox99 napisał: Pompy się łuszczą bo wahania jakości w dobieranych materiałach są za duże. Jedni jeżdżą całe życie na jednej pompie, inni nie czyli to szczęście że jednemu pada a drugiemu nie?
Opublikowano 4 Lipca 20196 l Tak to szczęście. Problem pompy jest na każdym forum, czy Ford, czy Bmw bo producent jest ten sam. Bosch, Delphi czy Siemens budują podzespoły do wielu marek Edytowane 4 Lipca 20196 l przez aprox99
Opublikowano 5 Lipca 20196 l 23 godziny temu, Góral65 napisał: Jeśli nie było błędu to trudno coś wywnioskować, chociaż gdyby powodem zgaśnięcia auta była pompa (za niskie ciśnienie) to na bank byłby zapisany błąd w silniku. Możesz od razu wymienić pompę i spać spokojnie albo jeździć być wyczulonym na dziwne odgłosy i sprawdzać co jakiś czas filterek, możliwe też że powód zgaśnięcia auta był całkiem inny. VID_20190703_132534.mp4