Mateusz00 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Panie i Panowie, to moja pierwsza taka sytuacja, proszę o podpowiedź co robić i czy da się jakoś z takiej sytuacji wyjść. 1. http://i58.tinypic.com/ezmps7.jpg 2. http://i58.tinypic.com/350ku3q.jpg 3. http://i57.tinypic.com/qz2ic1.jpg Takie o to 3 fotki dostał dzisiaj szef (właściciel auta firmowego). Autem najprawdopodobniej jechałem ja, aczkolwiek pewności nie ma. Na zdjęciu nie widać kierowcy. Dodatkowo na fotkach "od tyłu" nie są czytelne numery rejestracyjne. Pytanie co teraz robić? Szef raczej nie będzie chciał się bawić w odwołania itp. po prostu wręczył mi zdjęcie. Szef powinien wskazać mnie jako osobę kierującą czy użytkującą? Jakie to ma znaczenie? A może pojechać i na miejscu coś próbować? Z góry dzięki za odpowiedz, Pozdrawiam!
Lucazzz Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 kupiłbys sobie białe M3 i po kłopocie....
Robero321 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Stary ewidentnie wjechałeś na czerwonym dobrze że nie skończyło się to INACZEJ Nic nie ugrasz masz do zapłacenia i tyle, a jak szef będzie chciał za Ciebie kłamać to może powiedzieć że nie może ustalić kto jechał wtedy i zostanie Ci do zapłacenia mandat bez punktów. W innym przypadku będziesz miał przyklepane też punkty za.
mojeA4 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Chyba najbezpieczniejsze wyjście jak kolega wyżej napisał. Szef nie wskazuje kto prowadził a Ty płacisz za mandat, ale nie dostajesz punktów
grucha1 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Z ciekawosci zapytam to w Wejherowie?jesli tak to nie ugrasz z nimi
Mateusz00 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2014 Tak Wejherowo. Wszystko jasne temat do zamknięcia.
Gniady Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Panie i Panowie, to moja pierwsza taka sytuacja, proszę o podpowiedź co robić i czy da się jakoś z takiej sytuacji wyjść.1. http://i58.tinypic.com/ezmps7.jpg 2. http://i58.tinypic.com/350ku3q.jpg 3. http://i57.tinypic.com/qz2ic1.jpg Takie o to 3 fotki dostał dzisiaj szef (właściciel auta firmowego). Autem najprawdopodobniej jechałem ja, aczkolwiek pewności nie ma. Na zdjęciu nie widać kierowcy. Dodatkowo na fotkach "od tyłu" nie są czytelne numery rejestracyjne. Pytanie co teraz robić? Szef raczej nie będzie chciał się bawić w odwołania itp. po prostu wręczył mi zdjęcie. Szef powinien wskazać mnie jako osobę kierującą czy użytkującą? Jakie to ma znaczenie? A może pojechać i na miejscu coś próbować? Z góry dzięki za odpowiedz, Pozdrawiam! polak
Fido Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Przyznać się, zapłacić i więcej na czerwonym nie jeździć.
sebul Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Od strazy wiejskiej ? Mozesz pojechac i probowac zmniejszyc mandat,
mojeA4 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Ja kiedyś jadąc busem z 10 paletami załadowany po brzegi blyslo mi w okolicy slupska, ta słynna straż gminna Udało sie wynegocjować z 100 zł na 70 zł
rafal9119 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 ostatnio dostalem mandat 100zł za przekroczenie predkosci na 40 mialem 60km/h i ze 100zł zeszli na 50zł
darko Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 jeśli coś się przeskrobało to trzeba ponieść za to konsekwencje a nie kombinować
Awra Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Napisz najlepiej z maila firmowego, że jest sytuacja dość ciężka, że zdajesz sobie sprawę z popełnionego błędu i próbuj coś urywać. Mi zrobili fotkę, nieczytelną wysłałem maila że kierowała mama prawdopodobnie a ja spałem bo wracaliśmy znad morza...najpierw było 150pln i 2 pkt, odpisali mi maila że jak ciężko ustalić to może być 100zł bez punktów...do dziś nie zapłaciłem a to było z pół roku temu, zapomniałem zupełnie o tym i teraz mi się przypomniało ale się nie upominają, do mamy bo to teraz nad nią wisi.
MARCIN607 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Niech ktoś.zakmnie ten temat!!! Gość wrzuca,foty jak na czerwonym przeleciał i jeszcze mamy mu pomóć się wymigać??!! f*ck-stary ogarnij się. Weź najlepiej usuń konto z forum żeby Cię z nami nikt nigdy nie skojarzył jak,broń boże rozjebiesz rodzine lecącą spokojnie na,zielonym!!!!!!!!!!!!!!
mojeA4 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Niech szef powie, ze nie wie kto kierował, i zapłacisz kase bez punktów Skoro jestes kierowca to chyba nie zależy Ci na tym, zeby kolekcjonowac punkty karne co?
Wickeed Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 do dziś nie zapłaciłem a to było z pół roku temu, zapomniałem zupełnie o tym i teraz mi się przypomniało ale się nie upominają, do mamy bo to teraz nad nią wisi. Miazgaaa! :grin: Nic, się nie martw. Odezwą się w swoim czasie jak odsetki narosną, jak u mnie.. z 500 na 600. Blokada na koncie i płacisz
vp-tdi Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 ostatnio dostalem mandat 100zł za przekroczenie predkosci na 40 mialem 60km/h i ze 100zł zeszli na 50zł nie ma takiego mandatu za 50zl to pewnie do kieszeni poszło ,hehe ,mnie juz w okolicy nie zatrzymują nawet jak pasów nie mam zapietych bo ich gne na każdym słowie ,trza znać swoje prawa i nie dać sie robić w balona.
Gniady Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Niech ktoś.zakmnie ten temat!!! Gość wrzuca,foty jak na czerwonym przeleciał i jeszcze mamy mu pomóć się wymigać??!!f*ck-stary ogarnij się. Weź najlepiej usuń konto z forum żeby Cię z nami nikt nigdy nie skojarzył jak,broń boże rozjebiesz rodzine lecącą spokojnie na,zielonym!!!!!!!!!!!!!! Dokładnie to już zakrawa o pomstę do nieba i właśnie polska to taki nieuczciwy kraj tylko kombinacje na każdym kroku myślę że mój wpis będzie ostatni.
szczuraz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Nie, nie będzie. Mateusz napisz się do kolegi chopin on miał nagrany film i udało mu się wybrnąć.
szakal222 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 I co ganicie chlopa.ciekawe ile razy wy przelecieliscie czerwone .chcecie sie popisac jacy to przepisowi jestescie a wszyscy jestesmy tacy sami.i lamiemy przepisy.jak masz cenny towar na pace to musisz na niego uwarzac .pruboj sie odwolowywac ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze ciezko. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi