Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli skóra tapicerek A4 B6 B7 elektryka ledzwie AIR BAG od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co ustalilem to fotele pochodzą z auta powpadkowego i maja wygięte jakieś tam bolce i fotel nie chodzi "przód tył"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Będą na 100% ponieważ są z B7 .

A od czego jest ten włącznik? [czerwona strzałka]

fotely.th.jpg

AndyN, kupiłem te stołki. Pół godziny temu zajechały pod dom :)

Opublikowano

(...)

AndyN, kupiłem te stołki. Pół godziny temu zajechały pod dom :)

W końcu się sprzedały :)

Napisz coś o nich więcej. Do czego jest ten przełącznik?

Ile dałeś?

Opublikowano

Czekam na info do czego sa te pstryczki. Dalem 750 +150 za przesyl. Duzo, malo? Po ile byly wystawione w kwietniu?

Opublikowano

1800-2000? Nie pamiętam już :embarrassed: Ale na pewno więcej niż 750 zł

Te pstryczki? To sprzedający nie wiedział do czego są? :)

Opublikowano

Nie widziałem ich pierwotnie, wysłał zbyt małe zdjęcia. Ale mniemam, że rzeczywiście ktoś sobie wyrezał podgrzewane stołki, bo widzę od dołu maty są, więc wszystko na to wskazuje i dobrze :):):)

Ja tam się cieszę :D:D:D:D:D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie jak to było z tymi airbagami? Mialem 3 kable a teraz w nowych fotelach mam tylko 2, co i jak pozamieniać trzeba?

Opublikowano

panowie u mnie w starych fotelach (zero elektryki ale podgrzewane) sa takie kostki

SNC00314.jpg

W nowych s-line są takie

SNC00315.jpg

Do czerwonej (której w aucie nie mam) kostki juz doczytałem, że wystarczy podciągnąć mase i 12+ i ledzwie elektryczne zaczna działac (z pakietem oświetlenia dam sobie siana) :tongue4:

Ale co zrobić z czarną kostką w aucie, bo w nowym fotelu nie mam takiej . Dodam, że po podłączeniu zielonej i żółtej (te pasuja bez problemów) świeci sie airbag cały czas. :mysli:

Opublikowano

...czarna kość to czujnik niezapiętych pasów i to on raczej świeci na desce , są dwa rozwiązania:

albo wykodować z licznika info o niezapiętych pasach

albo przełożyć uchwyt wpinania pasów do nowych foteli wraz z wiąchą :)

Opublikowano

Z czarnej wtyczki wychodzą 3 kable, dwa idą do zapięcia pasów (tą wiązke moge wyciągnąć bez problemu) ale trzeci kabel idzie chyba do maty (może czujnik obciążenia siedzenia :mysli:) i ten wyciągnąć to chyba trzeba całe siedzenie rozbierać.??

ps. Czyli jeżeli wagiem wyłącze czujnik pasów to wystarczy poprowadzić jeszcze zasilanie do czerwonej kostki i będzie ok.??

zauważyłem jeszcze że jeden kabel z czterech w nowych fotelach w zielonej kostce ma inny odcień, ma to jakiś wpływ, bo piny się zgadzają reszta kolorów też i są w tych samych miejscach.. :mysli:

Opublikowano

..no tak jeden może lecieć do maty jako czujnik obciążenia :mysli: gdzieś był temat jak to dorezać i nic nie wspominali o kabelku w mate , może to tylko gdzieś wpięta masa :mysli: poszukaj tego temata i poczytaj :cool1:

albo wyłączaj vagiem zapinanie pasów i podciągaj instalke do lędzwi :wink4: z tymi kablami w zielonej kości to sie nie przejmuj , jeśli fotele grzeją to wsio oki :)

Opublikowano

Wyłącze to własnie choć na starych fotelach nic mi się nie świeciło nigdy od pasów, nie rozumiem tego dlaczego jeżeli miałem tą wtyczke podpiętą. A teraz wali mi kotrolka od air bag na nowych fotelach bez podpiętej czarnej wtyczki.

Znalazlem taki sposób wyłączenia:

Select 17 (Instrument Cluster)

Coding -> Function 07

i trzeba ustawić No Seatbelt Warning czyli na 0 i po sprawie

Będe to badał po robocie czy to wystarczy.

Napisze czy pomogło.

Pozdro. :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

szukam i szukam i nie mogę znaleźć dokładnej odpowiedzi...

mając fotele z żółtą, czerwoną i zieloną kostką co trzeba dodać ( i jak ?) aby mieć full wypas z czarną kostką i czujnikiem zapięcia pasów ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mając fotele z żółtą, czerwoną i zieloną kostką co trzeba dodać ( i jak ?) aby mieć full wypas z czarną kostką i czujnikiem zapięcia pasów ...

który przypadek potrzebujesz kierowcy czy pasażera? (Narazie na czas działania poduszek ustaw jak podał Ponior czyli:

VAG:

Coding -> Function 07

ustaiwasz No Seatbelt Warning na 0,

ja znów przy zmianie foteli nie miałem maty z czujnikiem w fotelu pasażera...

Opublikowano

Czekam na info do czego sa te pstryczki. Dalem 750 +150 za przesyl. Duzo, malo? Po ile byly wystawione w kwietniu?

Zazdroszcze, wyrwales za pół ceny.

Opublikowano

który przypadek potrzebujesz kierowcy czy pasażera? (Narazie na czas działania poduszek ustaw jak podał Ponior czyli:

VAG:

Coding -> Function 07

okazło się, że mam czarną kostkę w fotelu kierowcy, tylko gdy będę je zakładał do siebie to fotel kierowcy u mnie będzie to fotel pasażera... :cool1:...

i teraz tak sobie myślę, czy komp nie będzie wariował, jak samochód będzie jechał bez kierowcy (u mnie gdy na fotelu pasażera nikt nie będzie siedział)...

dlatego myślałem o dorezaniu kostki do fotela, który u mnie będzie jako fotel kierowcy...

:kox:

Opublikowano
barrowiec1 napisał:
mk4 napisał:
barrowiec1 napisał:

VAG:

Coding -> Function 07

okazło się, że mam czarną kostkę w fotelu kierowcy, tylko gdy będę je zakładał do siebie to fotel kierowcy u mnie będzie to fotel pasażera... :cool1:...

i teraz tak sobie myślę, czy komp nie będzie wariował, jak samochód będzie jechał bez kierowcy (u mnie gdy na fotelu pasażera nikt nie będzie siedział)...

dlatego myślałem o dorezaniu kostki do fotela, który u mnie będzie jako fotel kierowcy...

:kox:

hmm fotel kierowcy tylko ma czujnik zapiętych pasów, za to pasażera ma dodatkową matę w fotelu, to jest kapkę inaczej w kostce...w twoim przypadku najlepiej było by przełożyć na GB wersje ..

chodź zdjęcie poszycia to już jest zabawa

Opublikowano

a jak to się ma do grzanych siedzeń?? chodzi mi o to, czy będzie grzało jak nie ma owej maty?? czy będzie grzało cały czas bez względu na to czy ktoś siedzi na fotelu czy nie??

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy plus+ dla fotela pasażera ciągniecie spod kierownicy ? czy po stronie pasażera jest tez gdzieś +, bo zdjąłem schowek i nigdzie nie widać ,jedynie jest masa-

W tym wątku jest napisane,że do oświetlenia jest pin 2+ i 3- w czerwonej kostce, skąd pociągnąć do nich kable aby lampki pod fotelami odpalały sie razem z otwieraniem drzwi,

mam juz w czerwonej kostce na pinie 4 + i na 5 - i działają mi juz lędzwie i sterowanie fotela a napiecie w nich jest cały czas nawet bez przekręcenia kluczyka, więc zmostkować się nie da do pinu 2 i 3 bo lampki paliły by sie cały czas.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Takie pytanko mnie sie dzis nasunelo jak dopwiedzialem sie od sprzedajacego koplecik s-line...Napisal mi ze w boczkach nie ma klamek i trzebaby bylo przerzucic z obecnie posiadanych boczków...

Duza rzeźba jest z przerzuceniem klamek z jednego boczka do drugiego ???

---------- Post dopisany at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany at 11:10 ----------

U mnie w kostce czerwonej jest tylko 1 kabalek :/

Przy podlaczaniu elektrycznego sterowania ledźwia w fotelach s-linowych w które piny trzeba pociagnac + i - ???

Tak wygladaja kostki u mnie....