Bruuuum Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 14 minut temu, Onyks napisał: Ostatnio do cleanera w bestsellerze został polecony mi ten pad. Bardzo fajnie się nim pracuje bo jest zdecydowanie twardszy od padow mikrofibrowych. https://bestseller.pl/royal-pads-cleaner-applicator.html Jak porównałeś twardości gąbki do twardości pada mikrofibrowego? Dociśnięty pad mikrofibrowy będzie miał większą powierzchnię styku niż porowata gąbka, przy jednocześnie bezpieczniejszym włóknie
Onyks Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Chodziło mi o to, że jest sztywny, porządnie leży w dłoni i przez to dobrze się nim pracuje. Nie wiem który jest bezpieczniejszy dla lakieru ale tym pomimo mocnego docisku nie narobiłem żadnych szkód. Wręcz przeciwnie, osiągnąłem zadowalający efekt i póki co do cleanera jest u mnie numerem jeden. ( przy ręcznym nakładaniu oczywiście ) Edytowane 15 Marca 2017 przez Onyks
Brzeziak Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Chłopaki utwierdzcie mnie w przekonaniu ze znam dobrą kolejność: -Mycie. -Dekontaminacja, glinka itp. Potem juz na oczyszczony lakier; -Cleaner -IPA -Politura -Wosk -Detailer Dobrą kolejność zastosowałem?
TOM3K Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 po dekontaminacji jeszcze jedno mycie i będzie ok.I ja bym odpuścił ta politure po IPA.
Matejus_93 Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Godzinę temu, TOM3K napisał: po dekontaminacji jeszcze jedno mycie i będzie ok. I ja bym odpuścił ta politure po IPA. A czy IPA po cleanerze jest konieczna?
TOM3K Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Przy syntetycznym wosku tak przy na naturalnym odpowiedni cleaner i będzie ok
Matejus_93 Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 4 minuty temu, TOM3K napisał: Przy syntetycznym wosku tak przy na naturalnym odpowiedni cleaner i będzie ok Ok, dzięki. Bo to będzie mój pierwszy raz jak będę tak dokładnie myć auto i go zabezpieczać. Wosk kupuje soft99
Brzeziak Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 3 godziny temu, TOM3K napisał: po dekontaminacji jeszcze jedno mycie i będzie ok. I ja bym odpuścił ta politure po IPA. Czemu ją sobie darować? Rozwiń myśl.
Denis Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 ehhh zadam kolejny raz to pytanie. Pod jaki wosk?
Awra Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Krótkie pytanie, maszyna DA, w planie one step, ew 2 pasty, lakier nie zmęczony, twardy audi. Plan to tylko odświeżenie, chyba ze względu na one step korekta ma być lekka bo to z tego co się orientuję nie są mocno ścierne produkty. Jakie pasty będą ok? Manzerna 3in1? Teraz widzę też scholl s20? Może coś innego? Zawartość dodana 27 minutes later jeszcze pasta gps optimum care?
Brzeziak Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 6 godzin temu, Denis napisał: ehhh zadam kolejny raz to pytanie. Pod jaki wosk? Dokładnie to Angelwax Guardian.
Denis Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Nie kombinowałbym i użyłbym dedykowanego cleanera. O ile dobrze pamiętam to AngelWax Perfect Polish
kamil-vag Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Panowie który fusso daje najlepsze efekty trwałość/połysk ? 12 months czy Mirror Shine ? I jaki cleaner pod to dokupić ? ? ?
Brzeziak Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 4 godziny temu, Denis napisał: Nie kombinowałbym i użyłbym dedykowanego cleanera. O ile dobrze pamiętam to AngelWax Perfect Polish Kurde, wcześniej już się zaopatrzyłem w cleaner, ale Soft99 Micro Liquid Compound Set Dark & Mettalic. Może faktycznie lepiej będzie dedykowany kupić.
TOM3K Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Kurde, wcześniej już się zaopatrzyłem w cleaner, ale Soft99 Micro Liquid Compound Set Dark & Mettalic. Może faktycznie lepiej będzie dedykowany kupić.Jak spróbujesz to Cię nie zaboli [emoji4] będziesz widział jakie efekty po takim zestawie są. A w miedzy czasie zamów sobie dedykowany cleaner
Brzeziak Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 25 minut temu, TOM3K napisał: Jak spróbujesz to Cię nie zaboli będziesz widział jakie efekty po takim zestawie są. A w miedzy czasie zamów sobie dedykowany cleaner Tak zrobie
Bruuuum Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) 10 godzin temu, Denis napisał: Nie kombinowałbym i użyłbym dedykowanego cleanera. O ile dobrze pamiętam to AngelWax Perfect Polish 5 godzin temu, Brzeziak napisał: Kurde, wcześniej już się zaopatrzyłem w cleaner, ale Soft99 Micro Liquid Compound Set Dark & Mettalic. Może faktycznie lepiej będzie dedykowany kupić. Nie ma potrzeby, producent zaleca po Perfect Polish i tak odtłuszczenie (chociaż sprawdzałem i nie widać różnicy jak da się wosk od razu po Perfect Polish) Edytowane 17 Marca 2017 przez Bruuuum
Denis Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 15 godzin temu, Bruuuum napisał: chociaż sprawdzałem i nie widać różnicy jak da się wosk od razu po Perfect Polish w trwałości również?
Bruuuum Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 2 godziny temu, Denis napisał: w trwałości również? Głównie o trwałość mi chodzi
kubabkb Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Mozecie polecic jakas dobra mikrofibre do docieraniu wosku Soft99 jakich miktofibr uzywacie do docierania?
Rekomendowane odpowiedzi