tomgt Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Jak już kupować to 6458 Laser Platinum, za 160 zł masz komplet na allegro. 1
jacandrzej Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Witam Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat świec BOSCH FRKPP33+, nr kat. 0 242 236 564. Są to świece platynowe a cena na popularnym portalu aukcyjnym kusząca - 25zł/1szt. Tylko nie wiem jak się sprawdzają w praktyce na benzynie i lpg! pozdrawiam
Łukasz13 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Doloz 20 czy 30 i kup dedykowane ngk.
jacandrzej Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Możliwe że kupię NGK, ale zastanawia mnie jak ten BOSCH sprawdza się w praktyce na naszych 1,8T! Niby też jest platynowy! pozdrawiam
mirasekvip Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Napisano dziś, 12:14Doloz 20 czy 30 i kup dedykowane ngk. też polecam NGK PFR6Q
KubaMpakiet Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Witam Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat świec BOSCH FRKPP33+, nr kat. 0 242 236 564. Są to świece platynowe a cena na popularnym portalu aukcyjnym kusząca - 25zł/1szt. Tylko nie wiem jak się sprawdzają w praktyce na benzynie i lpg! pozdrawiam u mnie swietnie wypadaja FR5DP dedykowane do alfy z powiekszona przerwa do 0.75 , mam komplet ngk i boscha, roznicy niewidac
maksio200 Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 A ja za to polecam NGK PFR7S8EG. Są dużo zimniejsze niż te dedykowane do 1.8T a kosztują tyle samo. Tak wiem że wg katalogu pokazuje że są one do TFSI
roger18sx Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ja również zajrzałem do silnika na świeczki patrząc po cekach to każda inna jedne czerwone drugie czarne, wysokie i niskie.Świece trzy ngk czwarta z logiem vw więc poprzednicy nie dbali o furę.Wcześniej do paska kupowałem ngk laser platinum. Teraz sobie szukałem nowych i mam dylemat. Są tak jakby dwa rodzaje ngk pfr6q jedne tańsze v line 37 oraz droższe w innym opakowaniu laser platinum.Jedni piszą w sieci że są takie same więc które wybrać.
gsekulski Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Fajny poradnik ale raczej dla osób które nie mają wyczucia i chwała ci za to bo takim taki klucz się przyda. Generalnie dla mnie to tylko świece. Dokręcam na wyczucie i nigdy nie były za luźno ani za mocno. Co do świec ja daje NGK PFR6Q i ok 60 tys km wytrzymują na gazie. Teraz kupie denso. Jak go kupiłem miał takie. A warsztat niemiecki znał się na rzeczy bo np klocki i tarcze mają już 70 tys km i ok 40% z przodu zostało. Nie wiem co to jest za marka ale pancerne. Dlatego zobaczę jak będzie z tym denso.
marcinch001 Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Dnia 23.12.2016 o 08:03, roger18sx napisał: Ja również zajrzałem do silnika na świeczki patrząc po cekach to każda inna jedne czerwone drugie czarne, wysokie i niskie.Świece trzy ngk czwarta z logiem vw więc poprzednicy nie dbali o furę.Wcześniej do paska kupowałem ngk laser platinum. Teraz sobie szukałem nowych i mam dylemat. Są tak jakby dwa rodzaje ngk pfr6q jedne tańsze v line 37 oraz droższe w innym opakowaniu laser platinum.Jedni piszą w sieci że są takie same więc które wybrać. Bez różnicy , obie dobre .
KoWaL_89 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Ja jeżdże na tych droższych i jestem zadowlony. Może i droższe ale się spisują.
aker Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Witam mam pytanie w poście pisze że moment dokęcania świec jest od 25 -30 nm i to jest taka tolerancja ? na necie znalazłem Technika połączeńSolid SAE Średnica [mm]14 Rozmiar klucza16 Moment dokręcenia [Nm]22
tutel Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Witam, odgrzewam kotleta ale to mój pierwszy wóz i się drobiazguję ze wszystkim Zakupiłem właśnie nowe świece irydowe od NGK (1496) i dwie świece mają szczelinę na elektrodzie 0.73 a drugie 0.70. Pytanie czy wsadzić to w silniczek czy coś kombinować z tym?
przem8 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Tylko, że to nie są świece zalecane do tego silnika.
tutel Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, przem8 napisał(a): Tylko, że to nie są świece zalecane do tego silnika. Z całym szacunkiem, to nie odpowiedź na moje pytanie, pasować pasują do silnika i nie są najgorsze, plus irydówki z tego co wiem są zalecane do silników zasilanych LPG, do Nissana 350z też zalecali olej który jak się potem okazało przy wyższych temperaturach robił się za rzadki, a nie zalecany okazał się lepszy😉 Edytowane 7 Lutego przez tutel
przem8 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Z całym szacunkiem 3 setki różnicy nie zrobią, a fabryka podaje dla tych świec przerwę 0,8. Jak wiesz lepiej to na uj pytasz?
tutel Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego W dniu 7.02.2024 o 12:32, przem8 napisał(a): Z całym szacunkiem 3 setki różnicy nie zrobią, a fabryka podaje dla tych świec przerwę 0,8. Jak wiesz lepiej to na uj pytasz? Dosłownie zapytałem czy muszę kombinować coś z tą przerwą jak jest nieprawidłowa a nie czy te świece są zalecane czy nie, czytanie ze zrozumieniem
Rekomendowane odpowiedzi