Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana świec zapłonowych w 1.8T AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już kupować to 6458 Laser Platinum, za 160 zł masz komplet na allegro.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat świec BOSCH FRKPP33+, nr kat. 0 242 236 564. Są to świece platynowe a cena na popularnym portalu aukcyjnym kusząca - 25zł/1szt. Tylko nie wiem jak się sprawdzają w praktyce na benzynie i lpg!

pozdrawiam

Opublikowano

Doloz 20 czy 30 i kup dedykowane ngk.

Opublikowano

Możliwe że kupię NGK, ale zastanawia mnie jak ten BOSCH sprawdza się w praktyce na naszych 1,8T!

Niby też jest platynowy!

pozdrawiam

Opublikowano

Napisano dziś, 12:14
Doloz 20 czy 30 i kup dedykowane ngk.

też polecam NGK PFR6Q :grin:

Opublikowano

Witam

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat świec BOSCH FRKPP33+, nr kat. 0 242 236 564. Są to świece platynowe a cena na popularnym portalu aukcyjnym kusząca - 25zł/1szt. Tylko nie wiem jak się sprawdzają w praktyce na benzynie i lpg!

pozdrawiam

u mnie swietnie wypadaja FR5DP dedykowane do alfy z powiekszona przerwa do 0.75 , mam komplet ngk i boscha, roznicy niewidac ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja za to polecam NGK PFR7S8EG. Są dużo zimniejsze niż te dedykowane do 1.8T a kosztują tyle samo. Tak wiem że wg katalogu pokazuje że są one do TFSI ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja również zajrzałem do silnika na świeczki patrząc po cekach to każda inna jedne czerwone drugie czarne, wysokie i niskie.Świece trzy ngk czwarta z logiem vw więc poprzednicy nie dbali o furę.Wcześniej do paska kupowałem ngk laser platinum. Teraz sobie szukałem nowych i mam dylemat. Są tak jakby dwa rodzaje ngk pfr6q jedne tańsze v line 37 oraz droższe w innym opakowaniu laser platinum.Jedni piszą w sieci że są takie same więc które wybrać.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Fajny poradnik ale raczej dla osób które nie mają wyczucia i chwała ci za to bo takim taki klucz się przyda. Generalnie dla mnie to tylko świece. Dokręcam na wyczucie i nigdy nie były za luźno ani za mocno. Co do świec ja daje NGK PFR6Q i ok 60 tys km wytrzymują na gazie. Teraz kupie denso. Jak go kupiłem miał takie. A warsztat niemiecki znał się na rzeczy bo np klocki i tarcze mają już 70 tys km i ok 40% z przodu zostało. Nie wiem co to jest za marka ale pancerne. Dlatego zobaczę jak będzie z tym denso.

Opublikowano
Dnia 23.12.2016 o 08:03, roger18sx napisał:

Ja również zajrzałem do silnika na świeczki patrząc po cekach to każda inna jedne czerwone drugie czarne, wysokie i niskie.Świece trzy ngk czwarta z logiem vw więc poprzednicy nie dbali o furę.Wcześniej do paska kupowałem ngk laser platinum. Teraz sobie szukałem nowych i mam dylemat. Są tak jakby dwa rodzaje ngk pfr6q jedne tańsze v line 37 oraz droższe w innym opakowaniu laser platinum.Jedni piszą w sieci że są takie same więc które wybrać.

Bez różnicy , obie dobre .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja jeżdże na tych droższych i jestem zadowlony. Może i droższe ale się spisują.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam

mam pytanie w poście pisze że moment dokęcania świec jest od 25 -30 nm i to jest taka tolerancja ?

na necie znalazłem

Technika połączeńSolid SAE

Średnica [mm]14

Rozmiar klucza16

Moment dokręcenia [Nm]22

Opublikowano

Dokręć na 30.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, odgrzewam kotleta ale to mój pierwszy wóz i się drobiazguję ze wszystkim ;) Zakupiłem właśnie nowe świece irydowe od NGK (1496) i dwie świece mają szczelinę na elektrodzie 0.73 a drugie 0.70. Pytanie czy wsadzić to w silniczek czy coś kombinować z tym? 

Opublikowano

Tylko, że to nie są świece zalecane do tego silnika. 

Opublikowano
4 godziny temu, przem8 napisał(a):

Tylko, że to nie są świece zalecane do tego silnika. 

Z całym szacunkiem, to nie odpowiedź na moje pytanie, pasować pasują do silnika i nie są najgorsze, plus irydówki z tego co wiem są zalecane do silników zasilanych LPG, do Nissana 350z też zalecali olej który jak się potem okazało przy wyższych temperaturach robił się za rzadki, a nie zalecany okazał się lepszy?

Edytowane przez tutel

Opublikowano

Z całym szacunkiem 3 setki różnicy nie zrobią, a fabryka podaje dla tych świec przerwę 0,8. Jak wiesz lepiej to na uj pytasz?

Opublikowano
W dniu 7.02.2024 o 12:32, przem8 napisał(a):

Z całym szacunkiem 3 setki różnicy nie zrobią, a fabryka podaje dla tych świec przerwę 0,8. Jak wiesz lepiej to na uj pytasz?

Dosłownie zapytałem czy muszę kombinować coś z tą przerwą jak jest nieprawidłowa a nie czy te świece są zalecane czy nie, czytanie ze zrozumieniem ;)