Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Jakie kupić felgi i opony zimowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Quattro nie wpływa na aquaplaining, a to jego ryzyko drastycznie rośnie przy szerszych oponach, która musi odprowadzić więcej wody przy tej samej prędkości

Opublikowano

Możesz mieć problem z tymi 235 miejscami i quattro nie pomoże. Nie rozumię dlaczego niektórzy myślą że jak mają różne systemy wspomagające jazdę to mogą cokolwiek założyć. Nieważne czy masz quattro, ESP, ABS... i jeszcze wiele innych rzeczy. Jak nie założysz dobrego ogumienia to mogą się one okazać zbędne. Pamiętaj że to właśnie opona utrzymuje auto z podłożem, a te systemy jedynie jej pomagają.

Opublikowano

witam chciałbym zakupuic oponki ziome w lecie mam koła 235/45/17 jaki dobrac rozmiar na lato żeby koło wyglądało w nadkolu tak samo....

czy oryginalna alu 16 audi z a4 + oponki 205/55R16 UNIROYAL ( oczywiscie wszystko nowe ) beda dobre?

chciałby zaznaczyc ze auto ma zawieszenie SLINE i jest toszke niższe isztywniejsze....

bardzo prosze o jakąs rade ponieważ nie chce później żałowac...

Opublikowano

Do B7 bierz minimum 16". Rozmiar 205/55/R16 też powinien być dobry.

Opublikowano

Mam dylemat. Opony oczywiscie GY UG 7+, ale co do rozmiaru nie mam penosci. 195/65 R15 czy 205/60 R15? Dodam ze w 80% smigam po miescie.

Opublikowano

a jeszcze wtrącę jedno, że węższa opona agresywniej atakuje ośnieżoną drogę - widać to na rajdach zimowych, że oponki to tam mają wąskie (plus kolce)

no i przełożyć tę prawdę można z letnich opon - im szersza, tym łatwiej buksuje przy szybkim ruszaniu...

Opublikowano

195/65/15 idealne na zimę :hi:

Opublikowano

Mam dylemat. Opony oczywiscie GY UG 7+, ale co do rozmiaru nie mam penosci. 195/65 R15 czy 205/60 R15? Dodam ze w 80% smigam po miescie.

Bierz 195/65/R15 i będzie :good:

Opublikowano

Też kupiłem UG 7+ w rozmiarze 195/65/15 tylko jeszcze jakieś alumy musze do nich kupić bo letnie mam 16 :confused4: